Džudo: Rus do zlata za 31 sekund

Džudista iz Rusije Aslan Galstjan osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 60 kilogroma, jer je u finalu savladao Japanca Hiroakija Hiraoka za samo 31 sekundu.

Izvor: MN

Subota, 28.07.2012.

19:26

Default images

Rus je odmah na početku bacio protivnika u parteru, što je sudija presudio kao vaza-ari, koji se boduje sa sedam bodova.

Usledila je međutim, žalba trenera ruskog takmičara, posle čega je sudija promenio odluku i dosudio ipon, odnosno bacanje na leđa i pobedu Galstjana.

To je prva olimpijska medalja za Rusa Galstjana koji je na putu do zlata pobedio glavne favorite za medalju, Uzbekistanca Rišoda Sobirova u polufinalu i Japanca Hiroaka u finalu. Galstjan je osvajao bronzane medalje na svetskim prvenstvima.

Japanac Hiroaka je posle poraza morao da se zadovolji srebrnom medaljnom, dok su bronzanu osvojili Sobirov i Felipe Kitadai iz Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: