Nova vest
Olimpizam

Subota, 28.07.2012.

12:50

Janko,Ana prošli – ispali Viktor,JJ

Janko Tipsarević i Ana Ivanović plasirali su se u 1/16 finala Olimpijskih igara u Londonu, dok su Viktor Troicki i Jelena Janković eliminisani.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Tipsarević je sa 6:3, 6:4 bez mnogo problema dobio Argentinca Davida Nalbandijana, dok je Ivanovićeva eliminisala Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 6:4, 7:5.

Za razliku od njih, Troicki je ispao u prvom kolu od Španca Nikolasa Almagra sa 6:4, 7:6(3). Eliminisana je i Jankovićeva koja je bila nemoćna u duelu sa Amerikankom Serenom Vilijams, koja je slavila 6:3, 6:1.

U nedelju će na teren i peti predstavnik Srbije u singlu, drugi favorit Novak Đoković kojem je rival Italijan Fabio Fonjini (12.30h). Đoković će nastupiti i u dublu sa Viktorom Troickim protiv Šveđana Roberta Lindšteda i Johana Brunstroma, dok će Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević igrati protiv Martina Kližana i Lukaša Lacka.

A. Ivanović – K. Melhejl 6:4, 7:5

Ivanovićeva će u 1/16 finala igrati protiv 102. teniserke sveta, Britanke Elene Baltače, koja je bila bolja od Mađarice Agnes Šavaj sa 2:0 (6:3, 6:3). Sa četiri godine starijom naturalizovanom Britankom, rođenom u Kijevu, Srpkinja se do sada nije sastajala.

Meč srpske i američke teniserke obeležili su loši servisi na obe strane. Ivanovićeva je u prvom setu osvojila čak četiri brejka, ali je tri puta izgubila svoj servis. Ona je, međutim, u samom finišu seta bila sigurnija, ponovo je napala servis rivalke i brejkom u desetom gemu dobila prvi set sa 6:4.

Već na startu drugog seta Mekhejlova je napravila brejk, te sigurnim servisom povela 2:0. Ipak, Ivanovićeva nije pala, osvojila je sledeći servis gem, a potom iskoristila prvu šansu za ribrejk i izjednačila. Ivanovićeva je ušla u sjajan ritam i osvojila još tri gema, uključujući novi brejk, te sa ukupno pet uzastopnih poena stigla na gem od pobede.

Ana je ipak u finišu popustila, te je Amerikanka posle servis gema stigla i do novog brejka koji ju je ostavio u meču (5:4). Melhejlova je potpuno preokrenula stanje na terenu i izjednačila na 5:5. Ivanovićeva je konačno uspela da prekine seriju rivalke i povede 6:5. Naša teniserka je iskoristila ovaj momentum i iskoristivši drugu meč loptu sa 7:5 dobila Mekhejlovu sa 2:0 u setovima.

Ivanovićeva je posle meča istakla da je imala tremu i da su odlučile nijanse.

J. Tipsarević – D. Nalbandijan 6:3, 6:4

Tipsarević će u sledećoj rundi igrati protiv Nemca Filipa Pečnera, koji je sa 7:6(5), 6:1 dobio Lukaša Lacka. Tipsarević je protiv Nemca, koji je na Igra stigao odustajanjem Ive Karlovića, igrao tri puta, a dobio ga u dva meča. Pečner je 92. teniser sveta.

Nakon tri uvodna gema bez problema za servis tenisera, Tipsarević je prvi krenuo u napad i odmah stigao do brejka za 3:1. Ipak, iskusni Argentinac je odmah uzvratio ribrejkom, ali je Janko nastavio seriju brejkova za 4:2. Janko je "pustio" rivala da bez problema stigne do trećeg gema, a potom rutinski osvoji novi gem za 6:3 i vođstvo u setovima.

Argentinac je dobio uvodnih gem drugog seta, da bi Tipsarević posle svog servis gema odmah iskoristio prvu brejk šansu za preokret na 3:1. Nakon što je Nalbandijan uspeo da osvojio drugi gem, Janko je nastavio da sigurno servira i čuva brejk prednosti (4:2).

Nakon što su oba tenisera osvojila po još jedan gem, Janko je pokušao da odmah stigne do novog brejka i završi meč, ali je propusto dve meč lopte, te je Nalbandijan iz drugog pokušaja smanjio na 5:4. Janko je hrabro servirao u odlučujućem gemu i as udarcem sa 6:4 dobio drugi set za ukupnu pobedu 2:0.

Tipsarević je posle pobede istakao da može daleko, ali da ne razmišlja o medalji.

V. Troicki – N. Almagro 4:6, 6:7(3)

Duel Viktora i Nikolasa krenuo je sa po dva gema na obe strane. Ipak, u petom gemu Španac je iskoristio slabiji servis našeg tenisera i stekao brejk prednosti. Lako je dobio sledeći servis gem, da bi i Troicki osvojio svoj za 4:3 za Almagra. Španac je rutinski odigrao završnicu seta koji je dobio sa 6:4.

I drugi set počeo je sa dobijenim servis gemovima na obe strane, da bi ovaj put već u trećem Viktor stao. Almagro je odmah stigao do tri brejk šanse, Troicki je spasao sve tri, ali ne i četvrtu za vođtvo Almagra 2:1. Španac lako stiže do trećeg gema, da bi i Troicki konačno bez problema osvojio jedan na svoj servis.

Almagro se korak po korak približavao pobedi, lako osvajao svoje gemove, dok je Viktora namučio da ponovo sačuva servis, pa je imao servis za meč na 5:4. Ipak, Troicki je pokazao karakter i stigao do dve brejk lopte, iskoristio već prvu i izjednačio, , te preokrenuo na 6:5.

Španac je osvojio sledeći servis gem, pa je o drugom setu odličivao taj-brajk. Španac je krenuo furiozno i poveo 4:0. Almagru je potom ostalo da odradi ostatak meča pa je sa 7:6(3) dobio drugi set za plasman u 1/16 finala.

Troicki je posle meča da je igrao jadno i tragično.

J. Janković – S. Vilijams 3:6, 1:6

I dok je Serena lako dobila prva dva gema na svoj servis, Jankovićeva se u oba namučila, a u drugom nije uspela da spasi obe brejk šanse pa je Amerikanka povela 3:1, posle 20 minuta igre.

Nakon što je konačno malo izvršila pritisak i na servis Vilijamsove, Jelena je sledeći gem dobila bez izgubljenog poena. Međutim, do kraja seta Amerikanka je čuvala svoj servis i bez problema povela sa 6:3.

Odmah na startu drugog seta Amerikanka je iskoristila sve slabosti Jeleninog servisa i posle skoro deset minuta borbe povela 1:0. Svoju dominaciju Vilijamsova je potvrdila u sledeća tri gema u kojima je izgubila samo dva poena dok je povela 4:0.

Jankovićeva je potom osvojila gem, ali to joj je bio poslednji poen pošto je Amerikanka lako stigla do još jednog gema, a potom i novog brejka za 6:1 i konačnih 2:0.

Srpska teniserka je istakla da je dala sve od sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve