Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 23.07.2012.

11:19

Ivanovićeva: Kao odbojkaši 2000.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović najavila je pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivanovićeva je, takođe, priznala da joj je povlačenje zbog povrede pre četiri godine u Pekingu jedno od najvećih razočarenja u karijeri.

„Rekla bih da je to u ovoj godini najlepši i najvažniji događaj. Povlačenje sa Olimpijskih igara u Pekingu je verovatno najveće razočaranje u mojoj karijeri. Osećam da previše dugo čekam i sada želim da izvučem maksimum i uživam u tom iskustvu”, rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva je pre četiri godine trebalo da debituje na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje neke od medalja, ali se isprečila povreda palca. Sada su joj ambicije ponovo velike, nišani jednu od medalja, kako kaže, možda i zlatnu.

Definitivno mi je to cilj. Nikada ne polazim od toga da pobedim samo jedan ili dva meča. Uvek izuzetno želim pobede i motivacija je velika. Ali kada je u pitanju tako veliki i važan događaj kao što su Olimpijske igre, zaista je važno razmišljati korak po korak, meč po meč”, objasnila je srpska teniserka

Ivanovićeva je navela da jedva čeka da počne najveći sportski događaja na svetu.

Uzbuđenje je veliko. Dugo čekam priliku da se takmičim na Olimpijskim igrama i sada je konačno došao taj momenat. Odrasla sam gledajući srpske sportiste kako se takmiče na Igrama i biće predivan osećaj da i sama konačno učestvujem”, istakla je Ana.

Kao najlepša sećanja iz detinjstva sa Olimpijskih igara, Ivanovićeva je navela uspehe srpskih košarkaša i odbojkaša.

U detinjstvu sam volela da gledam Olimpijske igre, a posebno košarku. Ipak, jedna od najlepših uspomena je sećanje kada su naši odbojkaši osvojili zlatnu medalju u Sidneju 2000. godine. Volim da gledam ekipne sportove. Na sreću, naši sportisti su tu uvek postizali uspehe, čime je sve mnogo uzbudljiivije“, rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva je dodala i da će pokušati da nađe vremena da odgleda i nastupe drugih srpskih sportista u Londonu.

Na sreću, imala sam priliku da u Pekingu provedem neko vreme sa našim sportistima. Stanovala sam sa Minjom Najdanovski i postale smo prijateljice. Takođe sam se sprijateljila sa mnogim sportistima iz našeg tima i radujem se što ću ponovo da ih vidim. Nažalost, Vimbldon je veoma daleko od olimpijskog sela i imajući u vidu problem sa saobraćajem, ne verujem da ću imati mnogo prilike da odlazim tamo kada počne turnir. Biću dosta zauzeta jer igram singl i miks dubl sa Nenadom Zimonjićem”, zaključila je najbolja srpska teniserka.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve