Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 19.07.2012.

16:57

Rafael Nadal ne igra u Londonu!

Treći teniser sveta i zvanični olimpijski šampion Rafael Nadal otkazao je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal, koji ima hroničnih problema sa kolenima, rekao je da je ovo odluka koju je morao da donese, jer se "ne oseća spremno" da bi mogao da se takmiči.

"Smatram da nisam dovoljno spreman da se suprotstavim protivnicima. Ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je vidno razočarani šampion iz Pekinga 2008.

Nadal je kao jedan od razloga istakao i što ne može na pravi način da pomogne španskom timu.

"Moram da mislim i na timske kolege, ne mogu da budem egoista i mislim samo na sebe. Moram da mislim o španskom sportu, a jedan od kolega iz tima koji je spremniji od mene može da zauzme moje mesto i takmiči se najbolje što može".

Šampion sa prethodnih Igara je pokušao da se do poslednjeg trenuka oporavi i spremi za London.

"Čekao sam do poslednjeg momenta mojih priprema i treninga, ali ne mogu to da uradim. Nositi zastavu Španije na ceremoniji otvaranja bi bila jedana od najvećih časti za mene, jedan od najposebnijih trenutaka. Zbog toga se nadam da možete razumeti koliko mi je bilo teško da donesem ovo odluku", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve