Nova vest
Olimpizam

Subota, 04.08.2012.

10:18

Debi Felps i Ike Lohte – super mame svetskog plivanja

Američki plivači Majkl Felps i Rajan Lohte potvrdili su u Londonu da su najbolji na svetu, a možda su glavni uzroci uspeha njihove majke koje ih stalno bodre.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kamere u londonskom Akvatik centru poslednjih dana često su ‘lovile’ Debi Felps i Ike Lohte kako, uz mnogo emocija, preživljavaju svaki trenutku tokom Majklovih i Rajanovih trka.

Gospođa Felps se, doduše, već navikla na takve situacije pošto je njen sin dominirao i na prethodnim Igrama u Pekingu.

Tada sam shvatila da me ljudi prepoznaju na aerodromima, u vozu, čak i deca na ulici”, rekla je Felpsova majka američkim medijima.

Za razliku od nje, Ike Lohte do ovih Igara nije bila poznata široj javnosti, a onda je njen sin u Londonu osvojio dve zlatne medalje.

Stalno sam nervozna i zato se trudim da me kamere ne ulove. Pokušavam da se sakrijem”, rekla je mama Lohte.

Debi Felps objasnila je da je plivanje oduvek bilo prisutno u njenoj porodici.

Ponekad sam mislila da uopšte i nemam drugi izbor”, navela je Felspova.

Roditelji Rajana Lohtea Ike i njen bivši muž Stiv su dugi niz godina trenirali mlade plivače, a njihov sin je već sa deset godina pokazao da je veliki talenat.

Rajan, prema tvrdnjama majke, svoje medalje sa seniorskih takmičenja poklanja mladim plivačima koje sretne na mitinzima širom Sjedinjenim Državama.

Veoma sam ponosna na njega zbog toga”, istakla je ona.

Debi Felps je, posle razvoda od supruga Freda, sama podigla i vaspitala Majkla i njegove dve sestre.

Nemam nikakav konkretan savet za samohrane majke, ja sam samo podržavala svoju porodicu, trudila sam se da budem jaka. Ne dozvolite deci da vam sa odmah izmigolje iz ruku”, poručila je gospođa Felps.

Njen sin će u subotu uveče na Igrama u Londonu plivati finalnu trku štafeta na 4x100 mešovito, što će mu biti poslednja trka u karijeri.

Ovo je bilo jedno divno putovanje za celu porodicu”, rekla je Debi Felps, čiji sin je rekorder Olimpijskih igara sa 21 medaljom, od kojih su 17 zlatne.

Ona je dodala da je Majklu potrebno vreme da se odmori, a posle da odluči šta će raditi u životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve