Nova vest
Olimpizam

Subota, 11.08.2012.

23:10

Zlato za Milicu Mandić!

Srpska tekvondoistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji preko 67 kilograma.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Ona je bila bolja od An-Karloin Žraf iz Francuske rezultatom 9:7.

Mandićeva je u prvoj rundi dobila Taligitu Krouli sa Samoe sa 16:2, u četvrtfinalu Meksikanku Mariju del Rosario Espinose, olimpijsku šampionku sa 6:4. U polufinalu bila je bolja od Anastasije Barišnjikove sa 11:3 i tako obezbedila najmanje srebrnu medalju.

Vodila se veoma napeta i neizvesna borba. Francuskinja je na početku prve runde iz kontre pokušavala da zada udarac u glavu, udarcem u oklop je povela sa 1:0, ali Milica odmah uzvraća za 1:1.

Mandićeva na isti način prelazi u vođstvo na startu druge runde. Francuskinja dolazi do izjednačenja, ali Milica ubrzo osvja 3 poena i vodi sa 5:2. An-Karloin osvaja dva uzastopna poena i smanjuje rezultat na 5:4.

U trećoj rundi su se nizali naizmenični udarci, borba je poen za poen. Pri rezultatu 8:7 za Milicu, trener Francuskinje je uložila primedbu, koja nije usvojena. Mandićeva je u finišu zadala još jedan udarac protivnici i osvojila zlatnu medalju.

Ovo je treća medalja za Srbiju na Igrama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

797 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

13 h

U fokusu

Vidi sve