Nova vest
Olimpizam

Sreda, 15.08.2012.

15:23

Ivana Maksimović proslavila srebro

Osvajačica srebrne medalje u streljaštvu Ivana Maksimović izjavila je da se nada da će se sportisti Srbije vratiti iz Rija sa više medalja, nego iz Londona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nadam se da ćemo se vratiti sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru sa još više medalja i da ćemo opravdati sve što je uloženo u nas", rekla je Maksimovićeva na prijemu koji je napravio njen streljački klub Novi Beograd Ušće.

Ona je još jednom zahvalila svima koji su je podržavali i istakla da joj je "teže nego juče na balkonu" jer je među svojima.

"Hvala mojim prijateljima, mojim roditeljima i nadam se da ću ovako češće da ih obradujem. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije. Mislim da četiri medalje nije malo i da treba da budemo ponosni", rekla je Maksimovićeva, koja je od kluba dobila prigodan poklon – svoju uramljenu fotografiju.

Predsednik straljačkog kluba Novi Beograd Ušće Slobodan Kuprešanin istakao je da očekuje da će se sada poboljšati uslovi za bavljenje ovim sportom.

"Nadam se da ćemo uspeti da napravimo jedno strelište u Beogradu koje nam je neophodno za ozbiljne rezultate", rekao je Kuprešanin.

Prema njegovim rečima, Ivana Maksimović je osvojila sa 22 godine ono što mnogi mogu samo da zamisle – medalju na Olimpijskim igrama i novi državni rekord.

Prijemu na Adi Ciganliji prisustvovali su mnogi prijatelji i članovi kluba, kao i strelci koji su sa Maksimovićevom učestvovali na Olimpijskim igrama. Na proslavu je došao i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, za koga je rečeno "da je i on nekada bio strelac".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve