Nova vest
Olimpizam

Sreda, 01.08.2012.

16:12

Federer siguran, sledi Izner

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara na turniru koji se igra na Vimbldonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Švajcarac je u dva seta, sa 7:5, 6:3 dobio Uzbekistanca Denisa Istomina, posle manje od sat i po igre.

Šampion Vimbldona i prvi reket sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Džona Iznera koji je u dva seta eliminisao našeg Janka Tipsarevića.

Federeru nije bilo previše lako da pobedi Istomina. Iako je već u drugom gemu napravio brejk za 2:0, Istomin se brzo vratio i ribrejkom smanjio na 3:2.

Do 11. gema tenisersi su bez problema čuvali svoj servis, da bi na 5:5 Istomin propustio tri brejk šansa. Njegov propust Federer je znao da kazni pa je već u sledećem gemu iskoristio drugi brejk i dobio set 7:5.

Isto kao u prvom, Federer je i u drugom setu napravio brejk za 2:0. Ovaj put ga je sačuvao do kraja i bez problema stigao do 6:3 i plasmana u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve