Balić i Goluža nastavili rat

Zvanično najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić i selektor hrvatske reprezentacije Slavko Goluža nastavili su svoj rat i na Olimpijskim igrama.

Goluža je u polufinalu u Londonu Balića začuđujuće više držao na klupi nego na terenu, čime je iritirao mnoge, a Hrvati su tako poraženi od Francuza sa 25:22.

I sam Balić je bio iznerviran, o čemu svedoči snimak kada na dva i po minuta pre kraja utakmice, pri rezultatu 24:20 za Francuze ironično govori Goluži: „I ti mene vadiš van“, očigledno iznerviran greškama svojih saigrača na terenu.To nije bilo sve, pošto je Balić potpuno poludeo tokom jednog tajm-auta, kada je rekao:

Dva j****a meseca smo se pripremali. I sada igramo ovako, kao p***e. Ovo je sramota, mene je sram. Majke mi mile“.Goluža je, zanimljivo, pre samo nekoliko dana rekao da mu je velika čast što mu se jedan genijalac poput Balića stavlja na raspolaganje, ali ga je onda u možda najvažnijim trenucima Igara za Hrvatsku ostavio na klupi. Njegov niz nelogičnih poteza uključivao je i oslanjanje na Damira Bičanića, koji je do tada Olimpijske igre pratio sa tribina, umesto na Balića, koji je bez sumnje jedini mogao da preokrene stvari u korist Hrvata.

Hrvati će tako za bronzu u nedelju igrati sa Mađarima, dok će protivnik Francuzima u borbi za novo zlato biti Šveđani.