Nova vest
Olimpizam

Petak, 10.08.2012.

20:14

Šveđani u finalu posle 12 godina

Muška rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale olimpijskog turnira u Londonu pošto je u polufinalu pobedila Mađarsku sa 27:26 (15:12).

Izvor:

Autor:

Default images

Šveđani su se plasirali u prvo finale na olimpijskom turniru posle 12 godina.

Švedska je osvajala srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni (1992), Atlanti (1996) i Sidneju (2000).

Mađare su do iznenađujućeg plasmana u finale vodili Nađ i Močai, ali su u meču sa Šveđanima njih dvojica postigla samo jedan gol. Šveđani su u prvom poluvremenu uglavnom vodili sa nekoliko golova razlike, a do +3 su stigli u finišu prvog poluvremena (14:11, 15:12).

Mađari su tokom drugog poluvremena više puta prilazili na samo gol zaostatka, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Posle gola Lekaj u 53. minutu bilo je 25:24 za Švedsku, usledila su četiri i po minuta bez golova, Nađ i Močai su promašivali, a Švedska je golom Anderson, a zatim i Ekdala osigurala pobedu.

Najefikasniji u švedskom timu bio je Ekberg sa šest golova, a po pet su postigli Anderson i Kalman. U ekipi Mađarske, koja će se u nedelju boriti za bronzu sa poraženim iz meča Francuska - Hrvatska, najefikasniji je bio Gabor Časar sa osam postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve