Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

10:22

Dan IV: Samo rukometaši zakazali

Četvrtog dana Olimpijskih igara srpski olimpijci borili su se u šest sportova, a jedini su zakazali rukometaši.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaši su slavili protiv Tunisa sa 3:1, četverac je trijumfovao u repesažu, a Đoković je prepustio samo tri gema Endiju Rodiku.

Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova pošto su savladali Kanađane Nestora i Pospišila sa 2-1 u setovima a rukometaši su izgubili od Hrvatske sa 31:23.

Vaterpolisti su pobedili Veliku Britaniju, a Velimir Stjepanović je u finalu na 200 metara delfin zauzeo šestu poziciju.

20.56 Stjepanović šesti, zlato Le Klosu

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je šestu poziciju u finalnoj trci na 200 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Londonu u vremenu 1:55.07.

Zlatnu medalju osvojio je Južnoafrikanac Čad le Klos u vremenu 1:52.56, drugi je bio Amerikanac Majkl Felps sa pet stotinki zaostatka, dok je bronzana medalja pripala Japancu Takešiju Matsudi u vremenu 1:53.21

18.49 Rukomet: Ubedljiv poraz od Hrvata

Rukometaši Srbije zabeležili su i drugi poraz na Olimpijskim igrama u Londonu – u okviru drugog kola B grupe bolja je bila Hrvatska sa 31;23 (13:9). Primarni uzrok poraza, kao i u prvom meču sa Špancima, jeste veliki broj tehničkih grešaka, ali i nedostatak kontri i igre po krilima. Sledeći meč ekipa Veselina Vukovića igra u četvrtak sa Danskom. Naš tim prolaz u četvrtfinale najverovatnije će tražiti u mečevima sa Mađarskom i Južnom Korejom.

Izveštaj sa meča pročitajte ovde.

12.19 Odbojkaši došli do prve pobede

Posle poraza na startu takmičenja u Londonu od Sjedinjenih Država, srpski odbojkaši su protiv Tunisa zabeležili pobedu sa 3:1, posle 99 minuta igre.

Naš tim je u prva dva seta odigrao odlično, pre nego što je usledio pad u njihovoj igri, ali su se u četvrtom setu vratitli i zasluženo trijumfovali.

U narednom kolu, izabranici Igora Kolakovića igraju protiv Nemačke, u četvrtak od 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

11.14 Četverac u polufinalu kroz repesaž

Srpski četverac u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić uspeo je da se domogne polufinala Olimpijskih igara u Londonu kroz repesaž.

Naš četverac je bio sjajan u borbi za preostala mesta u polufinalu, poveo je od starta trke i na kraju zabeležio najbolje vreme, od 6:01.97 minuta.

Vasić, Jagar, Vuković i Đerić sada imaju dan pauze, pred polufinale, koje je zakazano za četvrtak. Borba za medalju zakazane su za subotu.

21.00 Novak odličan protiv Rodika, Janko i Nenad u 1/4 finalu

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Endija Rodika sa 6:2, 6:1 u jednom od svojih najboljih mečeva ove sezone, a u osmini finala čeka ga Lejton Hjuit.

Uspešan je bio i srpski dubl Zimonjić/Tipsarević, koji se plasirao u četvrrtfinale pobedom nad Kanađanima Nestorom i Pospišilom 6:4, 6:7, 11:9.

Izveštaj sa duela Đoković - Rodik pročitajte ovde, a sa meča dublova ovde.

20.11 Vaterpolisti lagano sa VB

Vaterpolisti Srbije pobedili su Veliku Britaniju sa 21:7 (3:3, 7:2, 6:1, 5:1) u drugom kolu B grupe Olimpijskih igara i tako su zabeležili i drugi trijumf. U sledećoj rundi ’delfini’ u četvrtak od 15.10h igraju sa Crnom Gorom. Naši nisu počeli meč punim intenzitetom, Britanci su se držali do 5:5, a onda je Srbija pojačala ritam i bez problema ostvarila ubedljivu pobedu.

Izveštaj sa meča pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve