Nova vest
Olimpizam

Petak, 03.08.2012.

10:34

Čavić: Nije problem Felps već Omega

U petak veče očekuje nas jedan od najvećih duela u plivanju na Olimpijskim igrama, duel Milorada Čavića i Majkla Felpsa na 100m delfin.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pre četiri godine u Pekingu Amerikanac je pobedio zahvaljujući tehnologiji, a Čavić će u jednoj od poslednjih trka u karijeri imati šansu da mu se revanšira.

Čaviću su mnogi predviđali kraj karijere posle operacije leđa 2010. On želi da svima pokaže da su pogrešili, ali i da se pored Felpsu revanšira još jednoj stvari zbog koje je ostao bez zlata u Pekingu.

Ponovo će biti jedan pored drugog, Felps na startnom bloku 4, a Čavić na 5, svi iščekuju novi triler kao onaj iz Pekinga.

“Mislim da sam u poziciji da uradim nešto veliko, ali nikad ne smete potceniti tog čoveka, on je u stanju svašta da uradi”, rekao je Čavić o svojim šansama protiv Felpsa.

Čavić je bio na korak od zlata u Pekingu, ali je Felps u poslednjem zaveslaju prvi stigao do cilja, bar je tako rekao senzor “Omege”.

“To iskustvo mi je promenilo život. Pre Pekinga, bio sam poznat u svetu plivanja, ali sam tada postao još poznatiji”, istakao je 28-godišnji srpski plivač.

Čavić je rođen u Kaliforniji kao dete jugoslovenskih imigranata, ali se odlučio da pliva za Srbiju. 2008. čak je bio kažnjen zbog izražavanja političkog stava (nosio je majicu “Kosovo je Srbija” na EP). Ipak, centar njegove karijere i dalje su Igre u Pekingu.

“Bio sam veoma iscrpljen, kada su me ljudi nešto pitali ja nisam mogao da odgovorim. Šta se dogodilo? Ne znam. Majkl Felps nikada nije bio problem, on je radio ono što i ja, trenirao svakog dana i trkao se. Problem je kompanija (Omega) koja upravlja svetom plivanja. Ona je sponzor merenja vremena. Naravno da je to konflikt interesa. To je jedina stvar koja mi je smetala”, istakao je Čavić.

Dve godine kasnije imao je tešku operaciju leđa koja je pretila da mu okonča karijeru. Ipak, to mu je samo dalo motiv više, vratio se i ponovo je kandidat za medalju.

“Želim ono što is vi, da budem upamćen po nečemu. To je ono što želim da ostavim u nasleđe. Ovde sam i što imam nešto drugo da dokažem, želim da osvojiom olimpijsku medalju, posle svega”m zaljučio je Čavić.

Finale discipline 100 metara delfina na programu je u petak veče oko 20.40h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve