Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

20:56

Stjepanović šesti, zlato Le Klosu!

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je šestu poziciju u finalnoj trci na 200 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Londonu u vremenu 1:55.07.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zlatnu medalju osvojio je Južnoafrikanac Čad le Klos u vremenu 1:52.56, drugi je bio Amerikanac Majkl Felps sa pet stotinki zaostatka, dok je bronzana medalja pripala Japancu Takešiju Matsudi u vremenu 1:53.21

Četvrti je bio Dinko Jukić, a peti je bio Tajler Kleri iz SAD, koji je našem Stjepanoviću pobegao za samo jednu stotinku.

Mladi, 18-godišnji Srbin otplivao je odličnu trku, na 100m je okrenuo kao treći, ali su iskusniji plivači pojačali ritam u završnici, pa Velimir nije uspeo da se domogne medalje. Podsetimo, Stjepanović je u četvrtfinalu postavio novi nacionalni rekord (1:54.99), a OI je završio velikim uspehom i plasmanom na šestu poziciju.

Majkl Felps osvojio je 18. medalju na olimpijskim igrama i tako se izjednačio sa sovjetskom gimnastičarkom Larisom Latininom. Amerikancu još jedna medalja nedostaje da postanje najtrofejniji sportista u istoriji OI.

Čad le Klos, osvajač zlatne medalje, ima 20 godina, rođen je u Durbanu, a bio je svetski šampion na 200m delfin u 25-metarskom bazenu u Dubaiju pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve