Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

10:48

Planule češke olimpijske čizme

Plave gumene čizme prošarane crvenom i belom bojom, u kojima su se pojavili Česi u defileu sportista na otvaranju Igara u Londonu, postale su pravi hit.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U Češkoj su čizme već rasprodate, dok ih u Londonu kupuju i Britanci i turisti.

Češki sportisti u gumenim cizmama u bojama češke zastave i sa zatvorenim kišobranima u ruci, kao aluzija na hladnjikavo kišovito britansko leto, izazvali su tokom defilea kontroverzne reakcije i komentare, od toga da je sramota što su na takvoj svečanosti u običnim gumenjacima, do toga da su se vrlo duhovito našalili sa domaćinom Olimpijskih igara, Velikom Britanijom.

Da su Česi neverovatni i da niko nije u stanju ni da gleda kako defiluju u tim smešnim gumenjacima, prokomentarisali su italijanski sportski komentatori, ali smešni olimpijski gumenjaci prodaju se u radnji proizvođača u Londonu kao alva. U Češkoj su u ponedeljak čizme već bile rasprodate.

U Londonu za njima vlada velika potražnja. Ne kupuju ih samo Česi, koji su došli na Olimpijske igre, već i Britanci.

Potražnja je ogromna, ali ne nameravamo da ih dalje proizvodimo”, rekao je češkim medijima vlasnik preduzeća za sportsku opremu “AlpinePro” Vaclav Hrbek.

U Londonu se češke olimpijske čizme prodaju za 20 funti, a za ograničenu olimpijsku kolekciju u Kini je proizvedeno 2.000 pari tih gumenjaka, serijske veličine, a vanserijski veći brojevi napravljeni su u Češkoj.

Česi su u svoju prezentaciju na Olimpijskim igrama uneli humor, o kojem često kažu da je njihov izvozni artikal i tako što su ispred Češkog doma u Londonu postavili tipični londonski crveni dabldeker autobus. Pošto mu je umetnik David Černi dodao ruke, autobus radi sklekove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve