Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

10:16

Gafovi obeležili prve dane OI

Nekoliko propusta u obezbeđenju Olimpijskih igara unelo je komične elemente u organizaciju tog velikog događaja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ipak, da je ishod bio drugačiji, mogli su da imaju mnogo ozbiljnije posledice pored neprijatnosti za londonske policajce.

Londonska policija je u ponedeljak priznala da je izgubila komplet ključeva od jednog od stadiona “Vembli”, gde se održavaju olimpijska takmičenja.

Policija je saopštila da je verovatnije da su ključevi izgubljeni nego da su ukradeni. Ipak, sve brave na tom stadionu morale su da budu promenjene.

Veliku pažnju javnosti prethodno je izazvala nepoznata žena koja je, obučena u jarko crveni džemper i farmerke, bila na čelu nacionalnog tima Indije obučenog u žuto tokom ceremonije otvaranja Igara.

Predsednik organizacionog odbora londonskih Igara Sebastijan Kou saopštio je da je ‘uljez’ bila akreditovana volonterka koja se malo više uzbudila.

Olimpijski zvaničnici tvrde da nijedan incident nije predstavljao bezbednosni rizik.

Neki raniji propusti zadali su veće brige organizatorima Olimpijskih igara.

Nekoliko sedmica pred otvaranje Igara privatna firma za obezbeđenje priznala je da neće moći da pošalje obećani broj čuvara, pa je hiljade vojnika, mornara i pilota, od koji su se neki upravo vratili iz Avganistana, angažovano na obezbeđivanju takmičenja.

Prošle nedelje organizatori su tokom fudbalske utakmice greškom prikazali južnokorejsku zastavu dok su predstavljali ženski fudbalski tim iz Severne Koreje.

Vesti o praznim mestima na olimpijskim borilištima nisu bile toliko smešne za Britance, koji su mesecima bezuspešno pokušavali da nabave karte.

Sada ta mesta popunjavaju članovi nacionalnih olimpijskih federacija, sponzori i mediji. Grupi od 150 britanskih vojnika je u jednom takvom slučaju rečeno da prekinu svoje dužnosti na nekoliko sati da bi gledali kvalifikacije u ženskoj gimnastici.

Jedan od gafova obeležio je i sam početak Olimpijskih igara, tokom akcije u kojoj su učestvovali građani sa zvonima. Akciji se pridružio i ministar Džeremi Hant, kome se zvono otkačilo i zamalo povredilo jednu prolaznicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve