Nova vest
Olimpizam

Subota, 28.07.2012.

12:57

Debakl odbojkašica protiv Kine

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je otvorila olimpijski turnir.

Izvor:

Autor:

Default images

Srbija je dobro počela, lagano dobila prvi set, ali je zatim došlo do potpunog kolapsa, koji je oličen u samo 25 osvojenih poena u poslednja dva seta - 16:25, 25:18, 25:13, 25:12.

Srbija u narednom kolu igra sa Korejom ima apsolutni imperativ pobede, ukoliko želi plasman u četvrtfinale. Meču u dvorani Erls Kort pristustvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Nikolić pojavio se u društvu supruge Dragice, a na tribinama su ambasador Srbije u Velikoj Britaniji Dejan Popović i šef srpske misije na OI Branislav Jevtić.

Srpkinje su odlično ušle u meč i sigurnom igrom kontrolisale prvi set. Sve vreme su imali prednost od najmanje pet poena, i na kraju smirenom i rutinskom igrom privele prvi set u svoju korist rezultatom 25:16. Činilo se u tim trenucima da naša selekcija dobija ključni meč koji će je praktično odvesti među osam najboljih.

Međutim, Kineskinje su odlično zaigrale od početka drugog seta, što je potpuno poremetilo našu igru. Kina je povela 14:7, izgledalo je da dva puta imamo put nazad, kada su srpske odbojkašice smanjivale na minus 4, ali je Kina ipak dobila set ubedljivo.

Od tog trenutka na terenu je funkcionisao samo jedan tim. Kineskinje su u preostalim setovima odmah sticali veliku prednost, ali su je do kraja još i povećavale. Poslednja nada ispuštena je posle prvog tehničkog tajm-auta u četvrtom setu, kada se Kina odlepila serijom i okončala meč rutinski.

Srbija sa Južnom Korejom igra u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve