Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 13.08.2012.

22:25

Španci ostaju bez kičme tima

Košarkaši Španije bili su blizu, ali ni drugi put nisu uspeli da skinu skapl SAD-u u finalu Olimpijskih igara. Taj meč možda je bio i poslednji za sjajni trio.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski dnevnik "Marka" piše da su Igre u Londonu bile poslednje takmičenje za Pau Gasola, Huana Karlosa Navara i Felipe Rejesa.

Sva trojica imaju po 32 godine i kostur su reprezentacije koji je formiran još pre skoro 15 godina, kada je "furija" sa njima u sastavu postala prvo evropski pa potom i svetski juniorski prvak (1998, 1999).

Ni jedan od njih nije službeno najavio povlačenje, ali su ga Gasol i Rejes nagovestili, dok je Navaro za Marku potvrdio.

"Vreme je da počnem razmišljati o prekidu. Već 12 ili 13 godina svakog leta nastupam za reprezentaciju. Jednom to mora stati. Zbog prošlogodišnjeg nastupa na Evrobasketu, celu prošlu sezonu nisam uspevao da se oporavim, pa ni na olimpijskom turniru nisam bio pravi", istakao je Navaro.

Sledećeg leta je Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Španija ima zlato s poslednja dva Evrobasketa i izvesno je, piše Marka, da ni jedan od trojice igrača neće predvoditi "furiju".

Kako navodi isti izvor, mali su izgledi da Gasola, Navara i Rejesa nagovore da se od reprezentacije oproste na Svetskom prvenstvu 2014. koje će biti održano upravo u Španiji.

Prema Marki, nosioci igre reprezentacije u budućnosti će verovatno biti Hose Kalderon, Rudi Fernandes, Mark Gasol, Serž Ibaka i Riki Rubio, koji je propustio Igre zbog povrede.

Španija je u finalu OI u Londonu poražena od SAD-a 107:100.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve