Nedelja, 12.08.2012.

18:19

Hrvati osvojili zlato u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatnu olimpijsku medalju savladavši selekciju Italije sa 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3).

Izvor: B92

Hrvati osvojili zlato u vaterpolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

TOM ZG

pre 11 godina

Odgovor Vladislavu.Spomenuću samo dvije pobjede HRV nad SRB ,ali samo unazad 5 godina. Na SP 2007. u Melbournu u polufinalu i 2010. na EP u Zagrebu također u polufinalu.Od 2007. vi ste nas dobili na EP 2008. u Mallagi i na SP 2009. u polufinalu. Dakle unazad 5 godina na OI,SP i EP 2:2,ali je HRV osvojila 3 ZLATA (07.SP,10.EP,12.OI) a vi 2 ZLATA (09.SP i 12.EP).Po jednu zlatnu medalju u istom periodu od 2007. imaju i CG,MAĐ i ITA.

domagoj pesimus dux croatorum

pre 11 godina

Božo bolan odakle domagoj duvnjk srbin to je isto da proglasiš dokoviča hrvatom cestitka jednim i drugim na medaljama

Ludi Glava

pre 11 godina

Poštovanje,
eto samo da kažem da sam izuzetno zadovoljan na velikom broju čestitaka
koji dolaze našim vatrepolistima iz Srbije.
Šta reći,HRV,SRB i CG dominiraju vaterpolom.
Čestitke i svim vašim sportašima koji su osvojili medalje.
Vidimo se u Riu.

Danny23

pre 11 godina

Čestitam našim dečkima na zlatu, a vama od srca čestitam na bronci... Velik je to uspjeh i za Hrvatsku i Srbiju i vidi se koliko smo zapravo jake ekipe... Ponosna sam na sve medalje s područja bivše Jugoslavije, dosta je mržnje i prepucavanja tko je bolji, a tko nije... Vidimo i sami da smo i mi i vi uspješni u istim sportovima, što dokazuje koliko smo zapravo mi svi isti... Veliki pozdrav svima iz Zagreba! :)

Ivan

pre 11 godina

Hrvatska, Srbija i Crna Gora su vladari Svjetskog vaterpola jer dugo su Madjari dominirali ali znate li koji je grad u bivsoj Jugoslaviji proizveo najvise kvalitetnih igraca u vaterpolu ? Cekam odgovore i pozdrav svima u Srbiji, manje mrznje bilo je dosta od 91 na ovamo !

HrvatZD

pre 11 godina

I dalje ostajem pri tome, toliko mi zao sto Srbija nije igrala u zavrsnici sa nama. Tek onda bi se moglo reci da smo (jesmo li) najbolji, ovako slab dan Srbije protiv Talijana ostavlja gorak okus...ipak cestitke na bronzi ali mogli i morali ste bolje. Tko je sada najbolji? E to mi ne da mira ;)

vladimir

pre 11 godina

Kada vidim sta su nam sudije radile vidim da tu nisu cista posla.Nismo mogli da se zalimo na sudjenje u polufinalu jel smo igrali slabo, ali jasno je kakvo su sudjenje imali Hrvati a kakvo smo imali mi.Hrvati su zasluzeno osvojili zlato.Bio red na njih.Sta da se radi.Mi cemo sledeci put pa oni i tako ukrug.

zg

pre 11 godina

Morate priznat da smo trenutno bolji jer smo proletili kroz ovaj turnir i uvjerljivo ga osvojili vi mozda imate vise uspjeha ali smo mi trenutno pokazali bolju igru i nemojte se vadit na suce jer ste u skupini imali problema sa cg i u cetvrtfinalu sa australijom dok smo mi sa lakocom prosli sve zato budite realni

balkan

pre 11 godina

prepucavanja kojih uvijek ima po meni nisu potrebna jer većina govori o nekoj mržnji čisto samo da nešto imaju reći a da vide hrvata ili srbina sutra vani prvi bi se zajedno zapili...to vrijedi i za tebe brate koji kažeš da možemo popiti al na naš račun,nema problema nać će se pa idemo svi u dernek...čestitke momcima na medaljama..pozdrav

volim i kosarku....

pre 11 godina

eto kako se iskazuje postovanje ,ispratis sve do kraja a ne da napustas podijum kad treba da proglase pobednika...to kad naucite i ne bude vas bolelo vise...javite se da popijemo jedno na vas racun:-)

Black

pre 11 godina

Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02

Pogotovo oni u HR reprezentaciji,jelda Miki......

maxim

pre 11 godina

cemu ovo komentiranje s nase strane (hrvata), komentirajte na sportnet-u, sn, zelim citat komentare srba a ne vas....
i jos nesto... kakve veze ima ko je himnu napisa??? a sto se tice vaterpola mislim da su nam srbi crna macka nesto ka francuzi u rukometu, bilo bi tesko, krvavo.....

Zoran

pre 11 godina

Meni zao sto su se italijani upetljali. Bilo bi prelepo da su Srbija, Crna Gora i Hrvatska zajedno na postolju, cija god himna da se svira.

NogometAS

pre 11 godina

U posljednjih 5 godina Hrvati sa Rudićem osvojili sve što se može, prvaci svijeta, prvaci europe, svjetska liga i olimpijske igre!

milan

pre 11 godina

Imali su srece,igrali sa Italijanima. Opet mislim da su,hrvati nase stare musterije. Na ovoj olimpijadi nisu imali srece igrati sa nama.

Dr

pre 11 godina

Hrvati, zahvalite sudijama sto niste igrali sa Srbijom u finalu. Sramotnije sudjenje u polufinalu i utakmici za bronzu nisam video. Najbolji ste u rukometu, u vaterpolu nikako.

Goran 1965

pre 11 godina

Cistokrvni Srbin, ali realan. Da je ostala Juga (za kojom iskreno zalim) bilo bi ovako: Kosarka - srebro, rukomet muskarci- zlato, rukomet zene-zlato,odbojka zene-zlato,odbojka muskarci-medalja, vaterpolo-zlato, fudbal-medalja i ko zna koliko jos medalja u ostalim sportovima. Pozdrav iz Verone, i cestitke Hrvatskoj na zlatu.

milo

pre 11 godina

Bravo Hrvatska
Čestitke susjedi na 3.mjestu
da su dobili Crnogorci nebi im bilo na časti...i ovako im nije jasno kako su zgubili tekmu di je unaprijed dobiveno(suci)kupljeno....
gledam snimku i meni nije jasno!?!?još jednom prestanite se svađat i budimo ponosni

maki

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.
(FeboZG, 12. avgust 2012 20:03)

sto ti to treba da glumis hrvata?? kod hrvata nema srecan nego sretan!!

Kip

pre 11 godina

To Hrvatska! Zlato je zlato. A najsjajnije je ono olimpijsko!

Branislave, hrvatsku himnu svakako nije pisao srbin (a ni skladao). Dokle više s tom mitomanijom? Degutantno je.
Prestanite lagat i izmišljat. Nije čudo da nitko ne želi imat posla s vama.

Bosko

pre 11 godina

Prvo zamolio bih moje sugradjane da smanje dozvivljaj komentiranja na b92, ja ovdje dolazim da procitam sta susjedi imaju za reci, a ne vase komentare koje mogu procitati na bilo kojem hr portalu.

Drugo
ovaj put smo mi dobili bitku u medaljama, ali taj rivalitet HR-SRB je zapravo zdrav i dobar za sport jer nas i jedne i druge tjera da budemo bolji!

Napred Štuke!!!

pre 11 godina

Predlažem da se umesto nacionalističke debate povede debata o novom nadimku reprezentacije.

Ne možemo više biti DELFINI jer nemamo more i nismo više plavi.

Ja predlažem Štuke! Jer su rečne i crvene :)

Boža

pre 11 godina

Pozajmili smo Rudića, Boškovića, Jokovića, Buljubašića... Pa Golužu, Lackovića, Balića, Duvnjaka... Projekat je to, višestoletni.

branislav

pre 11 godina

SRBI ne beze sa postolja kad Hrvatska osvoji zlato! Noge bi vam bile teske da ste naisli na nas ,ne sto smo mi bolji,nego sto imate problem ,kao i vasi rukometasi sa Francuzima!

Floro Flores

pre 11 godina

"EU gradjanin".. Vidi,druze ti i dalje kao parametar uzimas nas Srbe i time nam komplimentiras.. Nam je drago sto i kao Eu gradjanin si uvek uz Srbiju,na ovaj ili onaj nacin

FeboZG

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.

Ante

pre 11 godina

Hvala nasim zlatnim barakudama i iskrene cestitke i vama na osvojenoj bronci. Necemo sa prepucavanjima ko je bolji i cestitajmo i postujmo jedni druge .

Hrvatica

pre 11 godina

Čestitke Barakudama,Azzurima,Delfinima na osvojenim olimpijskim medaljama!
Branislav...Hrvatsku himnu napisao je Hrvat,a uglazbio ju je Srbin iz Hrvatske

kkkk

pre 11 godina

Kompleks_-Etimologija njihovog porekla je trauma, emocionalni šok i slično, pri čemu se otcepljuje «komad» psihe.Jednostavnije receno ponasanje Hrvata kad osvoje zlato,pa dodju da se pohvale Srbima iz gore opisanih razloga.Sto se tice sportskih uspeha svaka cast.

VladaNS

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo."
Kada nisu primitivcine poput vasih kosarkasa, pa ne napustaju binu.
Umesto da se radujes medalji, ti si srecan zbog nasih momaka "u stavu mirno", i time samo pokazujes kakav si kompleksas...

Znaisha

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro
(Radovan Montenegro, 12. avgust 2012 19:11)

TOPLA BRACA...

Komšija

pre 11 godina

@Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)

Tako je, ne beže ko p**** sa postolja. Svim normalnim Hrvatima čestitam zlatnu medalju.

Zrak

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)"

A trebali su da sidju s podijuma i okrenu ledja. :D

NickyBoy

pre 11 godina

Čestitke susedima ! Osvetili su nas. Kada ne igraju protiv Srbije ili Crne Gore, uvek navijam za Hrvate. Živelo bratstvo i jedinstvo !

Ratko dobio si ih sve glatko

pre 11 godina

Hrvatska je definitivno najbolja vaterpolo nacija zadnjih 5-6 (moze se reci i desetak) godina - imamo osvojeno zlato u sva cetiri natjecanja, OI,SP,EP te Svjetska liga (big deal).
Srbiji nedostaje OI, i pitanje je kad ce osvojiti to zlato. Takodjer ima i jedno srebro manje i eventualno koju broncu manje.

kju

pre 11 godina

Cavtat gori!!!!
Plačem i sjećam se Sukna, Đuha, Vezilića, Jakše Boškovića, Luka Vuletića...svih onih šampiona iz cavtatskog porta...
BRAVOOOOOOO¨!!!!!!!!!
čestitke i Srbiji na bronzi

Toza

pre 11 godina

Hrvatska pobeda najbolje pokazuje kakvu šansu za zlato na OI su naši ispustili.Imali su otvoren put do finala i u njemu naše stalne mušterije,a dozvolili su sebi da izgube od prosečne ekipe Italije.

Zlatko

pre 11 godina

Bravo!

Da nema talijanskog lobija, ljestvica bi bila sljedeća:

1. HR ili SRB (pobjednik finala)
2. HR ili SRB (poraženi u finalu)
3. CG
4. ITA

Ovako Talijanoši beru strane igrače (imaju dva naša, Mađara na golu) i uz pomoć sudačke mašinerije uspijevaju progurati svoje manje talentirane igrače u vrh vaterpola.

Radovan Montenegro

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro

Babin_zub

pre 11 godina

Cestitke.
Drago mi je sto ste potopili zabare.Pored nas su se provukli nasom krivicom jer smo bar desetak puta pogadjali sto precku sto stativu.Nadam se da cemo u Brazilu pokazati gde se igra najbolji vaterpolo,i zajedno,uz CG,podeliti medalje.Naravno da se svako od nas nada zlatnoj :)
Jos jednom sve cestitke,i vidimo se na sledecem takmicenju.

miho

pre 11 godina

ocekivano jer kad smo kompletni nikad nismo izgubili utakmicu!! svaka cast talijanima,crnogorcima,srbima,madjarima,... ali protiv ovih momaka jednostavno nitko nema sanse!! ovo je nasa 6 medalja i trece zlato, iznad svih HRVATSKA!! najjaci smo u vaterpolo,steta za rukomet a svi znaju da smo najjaci i da igramo najbolji i najlijepsi rukomet, jos da je blanka bila imasli bi 4 zlata!! u sportu smo bez dileme defintivno broj 1 na svijetu!!

Ja bre

pre 11 godina

cestitam! vasi vaterpolisti su stisnuli srce i osvojilo najveci vaterpolo trofej koji mi jos sanjamo... boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka...

Miloš

pre 11 godina

Zasluženo, svaka čast, objasnili ljudi da je vaterpolo igra s loptom a ne rvanje u koje smo mi upali sa Italijanima. Gde bi nama kraj bio sa profesorom!?

nope

pre 11 godina

Hrvatska, srbija, CG, sve su to male države pa je veliki uspeh tako vladati jednim sportom! velike čestitke hrvatima, odigrali su skoro pa savršen turnir i više nego zasluženo odneli zlato! čestitke i vaterpolistima srbije, bronca nakon epske utakmice!

Ivan

pre 11 godina

Jeste,osvojili su zlato čestitam im!! šta sad?Hoćemo li se mrzeti i prepucavati zbog toga?? Komšije su ovoga puta igrali dobro u kontinuitetu i osvojili zlato zasluženo,i tačka.Već sutra je novi dan i novi olimpijski ciklus za naše momke i nova šansa za dokazivanje :) Tek predstoje još mnoooga svetska i evropska prvenstva,olimpijade,svetske lige i kupovi....biće još mnogo radovanja u vaterpolu za neše momke videćete :)
ČESTITKE KOMŠIJAMA,ALI NAŠE VREME NIJE NI PROŠLO U VATERPOLU,što bi naš narod rekao "ćeraćemo se mi još":)
P.S. I molio bih vas da se ne prepucavate,jer će sada sigurno toga biti..jednostavno sve je to sport i ništa više..ČESTITKE SVIMA I ŽIVELI :))

CuRse

pre 11 godina

AAAAAAA cestitke nasima...uvjerljivo smo najjaci....svih 8 uvijerljivih pobjeda, kaze Rudic da nikad na olimpijadi nije vidio takvu dominaciju...3 zlato i 6 medalja ovdje....strasnoooo

musa dembele

pre 11 godina

Hrvati izbegli svoju "zlu kob"(Srbiju) i uzeli zasluzeno zlato! Mi smo za Hrvate u vaterpolu,kao Francuzi za njih u rukometu.. Hrvati da su izbegli Francuze u rukometu uzeli bi i tu zlato..

Milan

pre 11 godina

Nemam apsolutno nista protiv Hrvatske, 8 utakmica 8 pobjeda, potpuno zasluzeno. Cak i ostali hrvatski sportisti su pricali kako vaterpolisti imaju najstroziji rezim od svih hrv sportista, cak su i poslije utakmice sa Kazahstanom imali trening. Ali ono sto na neki nacin u meni ostavlja gorak ukus jeste cinjenica da nisu igrali sa nama, da se zaista vidi ko je bolji. Italijani su imali vise srece protiv nas i oduzeli nam tu sansu. Steta...

FeboZg

pre 11 godina

Totalna dominacija i totalna superiornost na OI...zaokružen jedan olimpijski ciklus koji traje od 2007.SP,EP,OI..Ratko Rudić trenerski BOG i najveći trener svih vremena,ne samo u vaterpolu..čestitke Talijanima i susedima Srbima na herosjkoj i fer igr i borbi..bolje od ovoga preko ovakve Hrvatske niste mogli..to je realnost i činejnica..da se malo osvrnemo na ove OI..najboljeikada..ni jedna medalja nije slučajnost več su sve očekivane..Atletika,Veslanje,Rukomet,Vaterpolo,Streljaštvo...u svim tim sportovima več imamo olimpijske medalje..to je dokaz koliko smo sportski jaka zemlja..najjača na ovim prostorima...sport je zakon..sport ruši grancie,ubija mržnju i puni nam srca ..LIJEPO LI JE HRVAT BITI MAJKO HVALA TI

olimpijski pobjednici

pre 11 godina

Neki dan sam rekao da ce se u finalu osjetit Hrvatska moč u vaterpolu,sad dodajem samo jednu riječ D*O*M*I*N*A*C*I*J*A

Realan, neostrascen

pre 11 godina

Od raspada SFRJ na ovamo - broj zlatnih, srebrnih i brozanih medalja na OI, svetskim i evropskim prvenstvima>>>
SRBIJA (naslednik SRJ i SCG):
- 0+1+3 (OI - 5 ucesca); 2+2+2 (SP – 7 ucesca); 4+2+1 (EP - 8 ucesca)
- Ukupno: 6+5+6 (17 MEDALJA NA 20 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene samo na OI 1996, SP 2007. i EP 1999.
- Jedina selekcija koja je osvojila medalje na sve 4 poslednje OI!!
HRVATSKA :
- 1+1+0 (OI - 5 ucesca); 1+0+2 (SP - 8 ucesca); 1+2+0 (EP - 10 ucesca)
- Ukupno: 3+3+2 (8 MEDALJA NA 23 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene na……. uhh ne mogu toliko da pisem:)
- Ova medalja prva olimpijska posle 16 godina.

Ovo su fakti, bez namere da ovim relativizujem bolji rezulat Hrvatske u Londonu, samo da se jasno vidi kontinuitet vrhunskih rezultata, a to je ono sto neku reprezentaciju cini velikom.
Zasluzeno su pobedili Hrvati na ovim OI. Jeste u polufinalu bilo sudijsko navlacenje na stranu zabara, ali to nije opravdanje za poraz. Pogotovo sto smo danas prisustvovali masakriranju postenja i fer-pleja, i to protiv mnogo jaceg protivnika nego sto je Italija, pa smo pobedili. Dakle, momci su danas pokazali ko su i sta su... i to pod necuvenim okolnostima!!!
Bravo srpski vaterpolisti... biti toliko dugo na vrhu mogu samo istinski sampioni!!!
Cestitke i komsijama na zlatu.

srki_hr

pre 11 godina

Jos da se rukometasi kompleksasi nisu usr*** protiv Francuza i da je Blanka bila zdrava bilo bi sve skupa bar 5 zlata. Baksuzne 4, 5 i 6 jedrilicare itd da ni ne spominjem. Al ok, to je sport, a ovo su olimpijske IGRE! Cestitke svima koji su se borili za te medalje. Meni ni iz dzepa ni u dzep :)

pierre

pre 11 godina

zadnja 2 dana olimpijade: hrvati 2, srbi 2 i crnogorci 1 medalju.
to je valjda dio taktike, da se navali kad se druge nacije umnore ;)

bravo!!!

crush

pre 11 godina

Svaka čast srpskim igračima što su čestitali na osvajanju zlatne medalje... pokazali su veličinu i primjer svima kako to radi pravi sportaš :)

još jednom čestitke i vama za zlatnu Milicu :) ali i na ostalim medaljama koje ste osvojili...

doctor

pre 11 godina

Prva medalja Hrvata u vaterpolu na OI posle 16 godina i zlato,a mi sa svakih donosimo po jednu,ali ne i najsjajniju! Sve se im se poklopilo,nasa katastrofa protiv prosecnih ITA i Hrvati na dlanu uzimaju ponudjeno!

Ivan Cro

pre 11 godina

Zasluzena pobijeda Hrvata...bolji smo bili u svim elementima ove prelijepe igre..Najbolji smo bili, kad je bilo navaznije...to pokazuje karakter nasih vaterpolista vodjenih jednim jedinim,neponovljivim Rudicem...Nadam se da ce nam susjedi cestitati na zlatu i priznati da smo najbolji ;)...evo ja vama cestitam na broncanoj...za sjajnije odlicje ce te morati jos malo trenirati ;)...sportski pozdrav..;)

dux

pre 11 godina

Cestitam na zlatu. Mislim da su Hrvati najvise pokazali na OI i zasluzeno uzeli zlato. Cestitke i nasim vaterpolistima na bronzi. Vazno je i to sto nismo prekinuli kontinuitet u osvajanju medalja na velikim takmicenjima.

panzer general

pre 11 godina

Šta to bi sa vašom braćom Grcima da vas onako iskasapiše protiv braće Crnogoraca?! Anyway, hrvatska himna na RTC-u, neprocjenjivo.

Floro Flores

pre 11 godina

Ne mogu da oprostim nasima sto su dozvolili ovim Zabarima da igraju finale! Sad Hrvati mogu da se sepure 4 godine i da gube od nas i nista ne osvoje ,uvek ce moci reci,pa "mi smo OI sampioni"

EU gradjanin

pre 11 godina

Kakva dominacija, nitko nam nije niti ozbiljno suprostavio, nakon SP i EP osvojili i OI! Ukupno 3:0 za Hrvatsku na ovim igrama, razvalili vas u rukometu, vatrepolu i osvojli više medalja. A sada odoh pogledati himnu i Srbe dvije stepenice ispod nas. :)

HRVATSKA

pre 11 godina

tozlaaaaaaaa

ma tako se to radi momci, od početka do kraja totalna dominacijaaaaa

Hvala ti Ratko na europskom, svjetskom i olimpijskom zlatu!

Kakav oproštaj genijalnih igrača Hinića, Vićana i Baraća!!

Ponovo Lijepa naša usred Londona!!

Komšija

pre 11 godina

@Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)

Tako je, ne beže ko p**** sa postolja. Svim normalnim Hrvatima čestitam zlatnu medalju.

Radovan Montenegro

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro

crush

pre 11 godina

Svaka čast srpskim igračima što su čestitali na osvajanju zlatne medalje... pokazali su veličinu i primjer svima kako to radi pravi sportaš :)

još jednom čestitke i vama za zlatnu Milicu :) ali i na ostalim medaljama koje ste osvojili...

Ja bre

pre 11 godina

cestitam! vasi vaterpolisti su stisnuli srce i osvojilo najveci vaterpolo trofej koji mi jos sanjamo... boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka...

Ante

pre 11 godina

Hvala nasim zlatnim barakudama i iskrene cestitke i vama na osvojenoj bronci. Necemo sa prepucavanjima ko je bolji i cestitajmo i postujmo jedni druge .

nope

pre 11 godina

Hrvatska, srbija, CG, sve su to male države pa je veliki uspeh tako vladati jednim sportom! velike čestitke hrvatima, odigrali su skoro pa savršen turnir i više nego zasluženo odneli zlato! čestitke i vaterpolistima srbije, bronca nakon epske utakmice!

Kip

pre 11 godina

To Hrvatska! Zlato je zlato. A najsjajnije je ono olimpijsko!

Branislave, hrvatsku himnu svakako nije pisao srbin (a ni skladao). Dokle više s tom mitomanijom? Degutantno je.
Prestanite lagat i izmišljat. Nije čudo da nitko ne želi imat posla s vama.

Goran 1965

pre 11 godina

Cistokrvni Srbin, ali realan. Da je ostala Juga (za kojom iskreno zalim) bilo bi ovako: Kosarka - srebro, rukomet muskarci- zlato, rukomet zene-zlato,odbojka zene-zlato,odbojka muskarci-medalja, vaterpolo-zlato, fudbal-medalja i ko zna koliko jos medalja u ostalim sportovima. Pozdrav iz Verone, i cestitke Hrvatskoj na zlatu.

dux

pre 11 godina

Cestitam na zlatu. Mislim da su Hrvati najvise pokazali na OI i zasluzeno uzeli zlato. Cestitke i nasim vaterpolistima na bronzi. Vazno je i to sto nismo prekinuli kontinuitet u osvajanju medalja na velikim takmicenjima.

Hrvatica

pre 11 godina

Čestitke Barakudama,Azzurima,Delfinima na osvojenim olimpijskim medaljama!
Branislav...Hrvatsku himnu napisao je Hrvat,a uglazbio ju je Srbin iz Hrvatske

NogometAS

pre 11 godina

U posljednjih 5 godina Hrvati sa Rudićem osvojili sve što se može, prvaci svijeta, prvaci europe, svjetska liga i olimpijske igre!

miho

pre 11 godina

ocekivano jer kad smo kompletni nikad nismo izgubili utakmicu!! svaka cast talijanima,crnogorcima,srbima,madjarima,... ali protiv ovih momaka jednostavno nitko nema sanse!! ovo je nasa 6 medalja i trece zlato, iznad svih HRVATSKA!! najjaci smo u vaterpolo,steta za rukomet a svi znaju da smo najjaci i da igramo najbolji i najlijepsi rukomet, jos da je blanka bila imasli bi 4 zlata!! u sportu smo bez dileme defintivno broj 1 na svijetu!!

VladaNS

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo."
Kada nisu primitivcine poput vasih kosarkasa, pa ne napustaju binu.
Umesto da se radujes medalji, ti si srecan zbog nasih momaka "u stavu mirno", i time samo pokazujes kakav si kompleksas...

Milan

pre 11 godina

Nemam apsolutno nista protiv Hrvatske, 8 utakmica 8 pobjeda, potpuno zasluzeno. Cak i ostali hrvatski sportisti su pricali kako vaterpolisti imaju najstroziji rezim od svih hrv sportista, cak su i poslije utakmice sa Kazahstanom imali trening. Ali ono sto na neki nacin u meni ostavlja gorak ukus jeste cinjenica da nisu igrali sa nama, da se zaista vidi ko je bolji. Italijani su imali vise srece protiv nas i oduzeli nam tu sansu. Steta...

Ivan Cro

pre 11 godina

Zasluzena pobijeda Hrvata...bolji smo bili u svim elementima ove prelijepe igre..Najbolji smo bili, kad je bilo navaznije...to pokazuje karakter nasih vaterpolista vodjenih jednim jedinim,neponovljivim Rudicem...Nadam se da ce nam susjedi cestitati na zlatu i priznati da smo najbolji ;)...evo ja vama cestitam na broncanoj...za sjajnije odlicje ce te morati jos malo trenirati ;)...sportski pozdrav..;)

srki_hr

pre 11 godina

Jos da se rukometasi kompleksasi nisu usr*** protiv Francuza i da je Blanka bila zdrava bilo bi sve skupa bar 5 zlata. Baksuzne 4, 5 i 6 jedrilicare itd da ni ne spominjem. Al ok, to je sport, a ovo su olimpijske IGRE! Cestitke svima koji su se borili za te medalje. Meni ni iz dzepa ni u dzep :)

EU gradjanin

pre 11 godina

Kakva dominacija, nitko nam nije niti ozbiljno suprostavio, nakon SP i EP osvojili i OI! Ukupno 3:0 za Hrvatsku na ovim igrama, razvalili vas u rukometu, vatrepolu i osvojli više medalja. A sada odoh pogledati himnu i Srbe dvije stepenice ispod nas. :)

panzer general

pre 11 godina

Šta to bi sa vašom braćom Grcima da vas onako iskasapiše protiv braće Crnogoraca?! Anyway, hrvatska himna na RTC-u, neprocjenjivo.

FeboZg

pre 11 godina

Totalna dominacija i totalna superiornost na OI...zaokružen jedan olimpijski ciklus koji traje od 2007.SP,EP,OI..Ratko Rudić trenerski BOG i najveći trener svih vremena,ne samo u vaterpolu..čestitke Talijanima i susedima Srbima na herosjkoj i fer igr i borbi..bolje od ovoga preko ovakve Hrvatske niste mogli..to je realnost i činejnica..da se malo osvrnemo na ove OI..najboljeikada..ni jedna medalja nije slučajnost več su sve očekivane..Atletika,Veslanje,Rukomet,Vaterpolo,Streljaštvo...u svim tim sportovima več imamo olimpijske medalje..to je dokaz koliko smo sportski jaka zemlja..najjača na ovim prostorima...sport je zakon..sport ruši grancie,ubija mržnju i puni nam srca ..LIJEPO LI JE HRVAT BITI MAJKO HVALA TI

Miloš

pre 11 godina

Zasluženo, svaka čast, objasnili ljudi da je vaterpolo igra s loptom a ne rvanje u koje smo mi upali sa Italijanima. Gde bi nama kraj bio sa profesorom!?

Floro Flores

pre 11 godina

Ne mogu da oprostim nasima sto su dozvolili ovim Zabarima da igraju finale! Sad Hrvati mogu da se sepure 4 godine i da gube od nas i nista ne osvoje ,uvek ce moci reci,pa "mi smo OI sampioni"

maki

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.
(FeboZG, 12. avgust 2012 20:03)

sto ti to treba da glumis hrvata?? kod hrvata nema srecan nego sretan!!

Zlatko

pre 11 godina

Bravo!

Da nema talijanskog lobija, ljestvica bi bila sljedeća:

1. HR ili SRB (pobjednik finala)
2. HR ili SRB (poraženi u finalu)
3. CG
4. ITA

Ovako Talijanoši beru strane igrače (imaju dva naša, Mađara na golu) i uz pomoć sudačke mašinerije uspijevaju progurati svoje manje talentirane igrače u vrh vaterpola.

FeboZG

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.

Zoran

pre 11 godina

Meni zao sto su se italijani upetljali. Bilo bi prelepo da su Srbija, Crna Gora i Hrvatska zajedno na postolju, cija god himna da se svira.

Zrak

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)"

A trebali su da sidju s podijuma i okrenu ledja. :D

Realan, neostrascen

pre 11 godina

Od raspada SFRJ na ovamo - broj zlatnih, srebrnih i brozanih medalja na OI, svetskim i evropskim prvenstvima>>>
SRBIJA (naslednik SRJ i SCG):
- 0+1+3 (OI - 5 ucesca); 2+2+2 (SP – 7 ucesca); 4+2+1 (EP - 8 ucesca)
- Ukupno: 6+5+6 (17 MEDALJA NA 20 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene samo na OI 1996, SP 2007. i EP 1999.
- Jedina selekcija koja je osvojila medalje na sve 4 poslednje OI!!
HRVATSKA :
- 1+1+0 (OI - 5 ucesca); 1+0+2 (SP - 8 ucesca); 1+2+0 (EP - 10 ucesca)
- Ukupno: 3+3+2 (8 MEDALJA NA 23 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene na……. uhh ne mogu toliko da pisem:)
- Ova medalja prva olimpijska posle 16 godina.

Ovo su fakti, bez namere da ovim relativizujem bolji rezulat Hrvatske u Londonu, samo da se jasno vidi kontinuitet vrhunskih rezultata, a to je ono sto neku reprezentaciju cini velikom.
Zasluzeno su pobedili Hrvati na ovim OI. Jeste u polufinalu bilo sudijsko navlacenje na stranu zabara, ali to nije opravdanje za poraz. Pogotovo sto smo danas prisustvovali masakriranju postenja i fer-pleja, i to protiv mnogo jaceg protivnika nego sto je Italija, pa smo pobedili. Dakle, momci su danas pokazali ko su i sta su... i to pod necuvenim okolnostima!!!
Bravo srpski vaterpolisti... biti toliko dugo na vrhu mogu samo istinski sampioni!!!
Cestitke i komsijama na zlatu.

pierre

pre 11 godina

zadnja 2 dana olimpijade: hrvati 2, srbi 2 i crnogorci 1 medalju.
to je valjda dio taktike, da se navali kad se druge nacije umnore ;)

bravo!!!

kju

pre 11 godina

Cavtat gori!!!!
Plačem i sjećam se Sukna, Đuha, Vezilića, Jakše Boškovića, Luka Vuletića...svih onih šampiona iz cavtatskog porta...
BRAVOOOOOOO¨!!!!!!!!!
čestitke i Srbiji na bronzi

HRVATSKA

pre 11 godina

tozlaaaaaaaa

ma tako se to radi momci, od početka do kraja totalna dominacijaaaaa

Hvala ti Ratko na europskom, svjetskom i olimpijskom zlatu!

Kakav oproštaj genijalnih igrača Hinića, Vićana i Baraća!!

Ponovo Lijepa naša usred Londona!!

Ratko dobio si ih sve glatko

pre 11 godina

Hrvatska je definitivno najbolja vaterpolo nacija zadnjih 5-6 (moze se reci i desetak) godina - imamo osvojeno zlato u sva cetiri natjecanja, OI,SP,EP te Svjetska liga (big deal).
Srbiji nedostaje OI, i pitanje je kad ce osvojiti to zlato. Takodjer ima i jedno srebro manje i eventualno koju broncu manje.

olimpijski pobjednici

pre 11 godina

Neki dan sam rekao da ce se u finalu osjetit Hrvatska moč u vaterpolu,sad dodajem samo jednu riječ D*O*M*I*N*A*C*I*J*A

Ivan

pre 11 godina

Jeste,osvojili su zlato čestitam im!! šta sad?Hoćemo li se mrzeti i prepucavati zbog toga?? Komšije su ovoga puta igrali dobro u kontinuitetu i osvojili zlato zasluženo,i tačka.Već sutra je novi dan i novi olimpijski ciklus za naše momke i nova šansa za dokazivanje :) Tek predstoje još mnoooga svetska i evropska prvenstva,olimpijade,svetske lige i kupovi....biće još mnogo radovanja u vaterpolu za neše momke videćete :)
ČESTITKE KOMŠIJAMA,ALI NAŠE VREME NIJE NI PROŠLO U VATERPOLU,što bi naš narod rekao "ćeraćemo se mi još":)
P.S. I molio bih vas da se ne prepucavate,jer će sada sigurno toga biti..jednostavno sve je to sport i ništa više..ČESTITKE SVIMA I ŽIVELI :))

doctor

pre 11 godina

Prva medalja Hrvata u vaterpolu na OI posle 16 godina i zlato,a mi sa svakih donosimo po jednu,ali ne i najsjajniju! Sve se im se poklopilo,nasa katastrofa protiv prosecnih ITA i Hrvati na dlanu uzimaju ponudjeno!

Bosko

pre 11 godina

Prvo zamolio bih moje sugradjane da smanje dozvivljaj komentiranja na b92, ja ovdje dolazim da procitam sta susjedi imaju za reci, a ne vase komentare koje mogu procitati na bilo kojem hr portalu.

Drugo
ovaj put smo mi dobili bitku u medaljama, ali taj rivalitet HR-SRB je zapravo zdrav i dobar za sport jer nas i jedne i druge tjera da budemo bolji!

CuRse

pre 11 godina

AAAAAAA cestitke nasima...uvjerljivo smo najjaci....svih 8 uvijerljivih pobjeda, kaze Rudic da nikad na olimpijadi nije vidio takvu dominaciju...3 zlato i 6 medalja ovdje....strasnoooo

musa dembele

pre 11 godina

Hrvati izbegli svoju "zlu kob"(Srbiju) i uzeli zasluzeno zlato! Mi smo za Hrvate u vaterpolu,kao Francuzi za njih u rukometu.. Hrvati da su izbegli Francuze u rukometu uzeli bi i tu zlato..

Napred Štuke!!!

pre 11 godina

Predlažem da se umesto nacionalističke debate povede debata o novom nadimku reprezentacije.

Ne možemo više biti DELFINI jer nemamo more i nismo više plavi.

Ja predlažem Štuke! Jer su rečne i crvene :)

branislav

pre 11 godina

SRBI ne beze sa postolja kad Hrvatska osvoji zlato! Noge bi vam bile teske da ste naisli na nas ,ne sto smo mi bolji,nego sto imate problem ,kao i vasi rukometasi sa Francuzima!

NickyBoy

pre 11 godina

Čestitke susedima ! Osvetili su nas. Kada ne igraju protiv Srbije ili Crne Gore, uvek navijam za Hrvate. Živelo bratstvo i jedinstvo !

Black

pre 11 godina

Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02

Pogotovo oni u HR reprezentaciji,jelda Miki......

volim i kosarku....

pre 11 godina

eto kako se iskazuje postovanje ,ispratis sve do kraja a ne da napustas podijum kad treba da proglase pobednika...to kad naucite i ne bude vas bolelo vise...javite se da popijemo jedno na vas racun:-)

milo

pre 11 godina

Bravo Hrvatska
Čestitke susjedi na 3.mjestu
da su dobili Crnogorci nebi im bilo na časti...i ovako im nije jasno kako su zgubili tekmu di je unaprijed dobiveno(suci)kupljeno....
gledam snimku i meni nije jasno!?!?još jednom prestanite se svađat i budimo ponosni

zg

pre 11 godina

Morate priznat da smo trenutno bolji jer smo proletili kroz ovaj turnir i uvjerljivo ga osvojili vi mozda imate vise uspjeha ali smo mi trenutno pokazali bolju igru i nemojte se vadit na suce jer ste u skupini imali problema sa cg i u cetvrtfinalu sa australijom dok smo mi sa lakocom prosli sve zato budite realni

Znaisha

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro
(Radovan Montenegro, 12. avgust 2012 19:11)

TOPLA BRACA...

Babin_zub

pre 11 godina

Cestitke.
Drago mi je sto ste potopili zabare.Pored nas su se provukli nasom krivicom jer smo bar desetak puta pogadjali sto precku sto stativu.Nadam se da cemo u Brazilu pokazati gde se igra najbolji vaterpolo,i zajedno,uz CG,podeliti medalje.Naravno da se svako od nas nada zlatnoj :)
Jos jednom sve cestitke,i vidimo se na sledecem takmicenju.

Ivan

pre 11 godina

Hrvatska, Srbija i Crna Gora su vladari Svjetskog vaterpola jer dugo su Madjari dominirali ali znate li koji je grad u bivsoj Jugoslaviji proizveo najvise kvalitetnih igraca u vaterpolu ? Cekam odgovore i pozdrav svima u Srbiji, manje mrznje bilo je dosta od 91 na ovamo !

maxim

pre 11 godina

cemu ovo komentiranje s nase strane (hrvata), komentirajte na sportnet-u, sn, zelim citat komentare srba a ne vas....
i jos nesto... kakve veze ima ko je himnu napisa??? a sto se tice vaterpola mislim da su nam srbi crna macka nesto ka francuzi u rukometu, bilo bi tesko, krvavo.....

HrvatZD

pre 11 godina

I dalje ostajem pri tome, toliko mi zao sto Srbija nije igrala u zavrsnici sa nama. Tek onda bi se moglo reci da smo (jesmo li) najbolji, ovako slab dan Srbije protiv Talijana ostavlja gorak okus...ipak cestitke na bronzi ali mogli i morali ste bolje. Tko je sada najbolji? E to mi ne da mira ;)

Danny23

pre 11 godina

Čestitam našim dečkima na zlatu, a vama od srca čestitam na bronci... Velik je to uspjeh i za Hrvatsku i Srbiju i vidi se koliko smo zapravo jake ekipe... Ponosna sam na sve medalje s područja bivše Jugoslavije, dosta je mržnje i prepucavanja tko je bolji, a tko nije... Vidimo i sami da smo i mi i vi uspješni u istim sportovima, što dokazuje koliko smo zapravo mi svi isti... Veliki pozdrav svima iz Zagreba! :)

Dr

pre 11 godina

Hrvati, zahvalite sudijama sto niste igrali sa Srbijom u finalu. Sramotnije sudjenje u polufinalu i utakmici za bronzu nisam video. Najbolji ste u rukometu, u vaterpolu nikako.

Floro Flores

pre 11 godina

"EU gradjanin".. Vidi,druze ti i dalje kao parametar uzimas nas Srbe i time nam komplimentiras.. Nam je drago sto i kao Eu gradjanin si uvek uz Srbiju,na ovaj ili onaj nacin

Toza

pre 11 godina

Hrvatska pobeda najbolje pokazuje kakvu šansu za zlato na OI su naši ispustili.Imali su otvoren put do finala i u njemu naše stalne mušterije,a dozvolili su sebi da izgube od prosečne ekipe Italije.

vladimir

pre 11 godina

Kada vidim sta su nam sudije radile vidim da tu nisu cista posla.Nismo mogli da se zalimo na sudjenje u polufinalu jel smo igrali slabo, ali jasno je kakvo su sudjenje imali Hrvati a kakvo smo imali mi.Hrvati su zasluzeno osvojili zlato.Bio red na njih.Sta da se radi.Mi cemo sledeci put pa oni i tako ukrug.

balkan

pre 11 godina

prepucavanja kojih uvijek ima po meni nisu potrebna jer većina govori o nekoj mržnji čisto samo da nešto imaju reći a da vide hrvata ili srbina sutra vani prvi bi se zajedno zapili...to vrijedi i za tebe brate koji kažeš da možemo popiti al na naš račun,nema problema nać će se pa idemo svi u dernek...čestitke momcima na medaljama..pozdrav

Ludi Glava

pre 11 godina

Poštovanje,
eto samo da kažem da sam izuzetno zadovoljan na velikom broju čestitaka
koji dolaze našim vatrepolistima iz Srbije.
Šta reći,HRV,SRB i CG dominiraju vaterpolom.
Čestitke i svim vašim sportašima koji su osvojili medalje.
Vidimo se u Riu.

domagoj pesimus dux croatorum

pre 11 godina

Božo bolan odakle domagoj duvnjk srbin to je isto da proglasiš dokoviča hrvatom cestitka jednim i drugim na medaljama

TOM ZG

pre 11 godina

Odgovor Vladislavu.Spomenuću samo dvije pobjede HRV nad SRB ,ali samo unazad 5 godina. Na SP 2007. u Melbournu u polufinalu i 2010. na EP u Zagrebu također u polufinalu.Od 2007. vi ste nas dobili na EP 2008. u Mallagi i na SP 2009. u polufinalu. Dakle unazad 5 godina na OI,SP i EP 2:2,ali je HRV osvojila 3 ZLATA (07.SP,10.EP,12.OI) a vi 2 ZLATA (09.SP i 12.EP).Po jednu zlatnu medalju u istom periodu od 2007. imaju i CG,MAĐ i ITA.

milan

pre 11 godina

Imali su srece,igrali sa Italijanima. Opet mislim da su,hrvati nase stare musterije. Na ovoj olimpijadi nisu imali srece igrati sa nama.

kkkk

pre 11 godina

Kompleks_-Etimologija njihovog porekla je trauma, emocionalni šok i slično, pri čemu se otcepljuje «komad» psihe.Jednostavnije receno ponasanje Hrvata kad osvoje zlato,pa dodju da se pohvale Srbima iz gore opisanih razloga.Sto se tice sportskih uspeha svaka cast.

Boža

pre 11 godina

Pozajmili smo Rudića, Boškovića, Jokovića, Buljubašića... Pa Golužu, Lackovića, Balića, Duvnjaka... Projekat je to, višestoletni.

Radovan Montenegro

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro

Dr

pre 11 godina

Hrvati, zahvalite sudijama sto niste igrali sa Srbijom u finalu. Sramotnije sudjenje u polufinalu i utakmici za bronzu nisam video. Najbolji ste u rukometu, u vaterpolu nikako.

doctor

pre 11 godina

Prva medalja Hrvata u vaterpolu na OI posle 16 godina i zlato,a mi sa svakih donosimo po jednu,ali ne i najsjajniju! Sve se im se poklopilo,nasa katastrofa protiv prosecnih ITA i Hrvati na dlanu uzimaju ponudjeno!

miho

pre 11 godina

ocekivano jer kad smo kompletni nikad nismo izgubili utakmicu!! svaka cast talijanima,crnogorcima,srbima,madjarima,... ali protiv ovih momaka jednostavno nitko nema sanse!! ovo je nasa 6 medalja i trece zlato, iznad svih HRVATSKA!! najjaci smo u vaterpolo,steta za rukomet a svi znaju da smo najjaci i da igramo najbolji i najlijepsi rukomet, jos da je blanka bila imasli bi 4 zlata!! u sportu smo bez dileme defintivno broj 1 na svijetu!!

musa dembele

pre 11 godina

Hrvati izbegli svoju "zlu kob"(Srbiju) i uzeli zasluzeno zlato! Mi smo za Hrvate u vaterpolu,kao Francuzi za njih u rukometu.. Hrvati da su izbegli Francuze u rukometu uzeli bi i tu zlato..

Boža

pre 11 godina

Pozajmili smo Rudića, Boškovića, Jokovića, Buljubašića... Pa Golužu, Lackovića, Balića, Duvnjaka... Projekat je to, višestoletni.

milan

pre 11 godina

Imali su srece,igrali sa Italijanima. Opet mislim da su,hrvati nase stare musterije. Na ovoj olimpijadi nisu imali srece igrati sa nama.

EU gradjanin

pre 11 godina

Kakva dominacija, nitko nam nije niti ozbiljno suprostavio, nakon SP i EP osvojili i OI! Ukupno 3:0 za Hrvatsku na ovim igrama, razvalili vas u rukometu, vatrepolu i osvojli više medalja. A sada odoh pogledati himnu i Srbe dvije stepenice ispod nas. :)

branislav

pre 11 godina

SRBI ne beze sa postolja kad Hrvatska osvoji zlato! Noge bi vam bile teske da ste naisli na nas ,ne sto smo mi bolji,nego sto imate problem ,kao i vasi rukometasi sa Francuzima!

Toza

pre 11 godina

Hrvatska pobeda najbolje pokazuje kakvu šansu za zlato na OI su naši ispustili.Imali su otvoren put do finala i u njemu naše stalne mušterije,a dozvolili su sebi da izgube od prosečne ekipe Italije.

Realan, neostrascen

pre 11 godina

Od raspada SFRJ na ovamo - broj zlatnih, srebrnih i brozanih medalja na OI, svetskim i evropskim prvenstvima>>>
SRBIJA (naslednik SRJ i SCG):
- 0+1+3 (OI - 5 ucesca); 2+2+2 (SP – 7 ucesca); 4+2+1 (EP - 8 ucesca)
- Ukupno: 6+5+6 (17 MEDALJA NA 20 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene samo na OI 1996, SP 2007. i EP 1999.
- Jedina selekcija koja je osvojila medalje na sve 4 poslednje OI!!
HRVATSKA :
- 1+1+0 (OI - 5 ucesca); 1+0+2 (SP - 8 ucesca); 1+2+0 (EP - 10 ucesca)
- Ukupno: 3+3+2 (8 MEDALJA NA 23 TAKMICENJA)
- Medalje nisu osvojene na……. uhh ne mogu toliko da pisem:)
- Ova medalja prva olimpijska posle 16 godina.

Ovo su fakti, bez namere da ovim relativizujem bolji rezulat Hrvatske u Londonu, samo da se jasno vidi kontinuitet vrhunskih rezultata, a to je ono sto neku reprezentaciju cini velikom.
Zasluzeno su pobedili Hrvati na ovim OI. Jeste u polufinalu bilo sudijsko navlacenje na stranu zabara, ali to nije opravdanje za poraz. Pogotovo sto smo danas prisustvovali masakriranju postenja i fer-pleja, i to protiv mnogo jaceg protivnika nego sto je Italija, pa smo pobedili. Dakle, momci su danas pokazali ko su i sta su... i to pod necuvenim okolnostima!!!
Bravo srpski vaterpolisti... biti toliko dugo na vrhu mogu samo istinski sampioni!!!
Cestitke i komsijama na zlatu.

Kip

pre 11 godina

To Hrvatska! Zlato je zlato. A najsjajnije je ono olimpijsko!

Branislave, hrvatsku himnu svakako nije pisao srbin (a ni skladao). Dokle više s tom mitomanijom? Degutantno je.
Prestanite lagat i izmišljat. Nije čudo da nitko ne želi imat posla s vama.

volim i kosarku....

pre 11 godina

eto kako se iskazuje postovanje ,ispratis sve do kraja a ne da napustas podijum kad treba da proglase pobednika...to kad naucite i ne bude vas bolelo vise...javite se da popijemo jedno na vas racun:-)

FeboZg

pre 11 godina

Totalna dominacija i totalna superiornost na OI...zaokružen jedan olimpijski ciklus koji traje od 2007.SP,EP,OI..Ratko Rudić trenerski BOG i najveći trener svih vremena,ne samo u vaterpolu..čestitke Talijanima i susedima Srbima na herosjkoj i fer igr i borbi..bolje od ovoga preko ovakve Hrvatske niste mogli..to je realnost i činejnica..da se malo osvrnemo na ove OI..najboljeikada..ni jedna medalja nije slučajnost več su sve očekivane..Atletika,Veslanje,Rukomet,Vaterpolo,Streljaštvo...u svim tim sportovima več imamo olimpijske medalje..to je dokaz koliko smo sportski jaka zemlja..najjača na ovim prostorima...sport je zakon..sport ruši grancie,ubija mržnju i puni nam srca ..LIJEPO LI JE HRVAT BITI MAJKO HVALA TI

Black

pre 11 godina

Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02

Pogotovo oni u HR reprezentaciji,jelda Miki......

VladaNS

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo."
Kada nisu primitivcine poput vasih kosarkasa, pa ne napustaju binu.
Umesto da se radujes medalji, ti si srecan zbog nasih momaka "u stavu mirno", i time samo pokazujes kakav si kompleksas...

Floro Flores

pre 11 godina

Ne mogu da oprostim nasima sto su dozvolili ovim Zabarima da igraju finale! Sad Hrvati mogu da se sepure 4 godine i da gube od nas i nista ne osvoje ,uvek ce moci reci,pa "mi smo OI sampioni"

Milan

pre 11 godina

Nemam apsolutno nista protiv Hrvatske, 8 utakmica 8 pobjeda, potpuno zasluzeno. Cak i ostali hrvatski sportisti su pricali kako vaterpolisti imaju najstroziji rezim od svih hrv sportista, cak su i poslije utakmice sa Kazahstanom imali trening. Ali ono sto na neki nacin u meni ostavlja gorak ukus jeste cinjenica da nisu igrali sa nama, da se zaista vidi ko je bolji. Italijani su imali vise srece protiv nas i oduzeli nam tu sansu. Steta...

Zrak

pre 11 godina

"Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)"

A trebali su da sidju s podijuma i okrenu ledja. :D

Ratko dobio si ih sve glatko

pre 11 godina

Hrvatska je definitivno najbolja vaterpolo nacija zadnjih 5-6 (moze se reci i desetak) godina - imamo osvojeno zlato u sva cetiri natjecanja, OI,SP,EP te Svjetska liga (big deal).
Srbiji nedostaje OI, i pitanje je kad ce osvojiti to zlato. Takodjer ima i jedno srebro manje i eventualno koju broncu manje.

Znaisha

pre 11 godina

Čestitke braći u Hrvatskoj na osvojenom zlatu od mene pravog Crnogorca sa Cetinja,Crnogorci i Hrvati treba da budu vazda složni i jedinstveni,e Viva Montenegro
(Radovan Montenegro, 12. avgust 2012 19:11)

TOPLA BRACA...

FeboZG

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.

kkkk

pre 11 godina

Kompleks_-Etimologija njihovog porekla je trauma, emocionalni šok i slično, pri čemu se otcepljuje «komad» psihe.Jednostavnije receno ponasanje Hrvata kad osvoje zlato,pa dodju da se pohvale Srbima iz gore opisanih razloga.Sto se tice sportskih uspeha svaka cast.

maxim

pre 11 godina

cemu ovo komentiranje s nase strane (hrvata), komentirajte na sportnet-u, sn, zelim citat komentare srba a ne vas....
i jos nesto... kakve veze ima ko je himnu napisa??? a sto se tice vaterpola mislim da su nam srbi crna macka nesto ka francuzi u rukometu, bilo bi tesko, krvavo.....

Ja bre

pre 11 godina

cestitam! vasi vaterpolisti su stisnuli srce i osvojilo najveci vaterpolo trofej koji mi jos sanjamo... boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka...

Komšija

pre 11 godina

@Srbi postrojeni slusaju Lijepu Nasu, u stavu mirno. Neprocijenjivo.
(Milan, 12. avgust 2012 19:02)

Tako je, ne beže ko p**** sa postolja. Svim normalnim Hrvatima čestitam zlatnu medalju.

panzer general

pre 11 godina

Šta to bi sa vašom braćom Grcima da vas onako iskasapiše protiv braće Crnogoraca?! Anyway, hrvatska himna na RTC-u, neprocjenjivo.

Ivan Cro

pre 11 godina

Zasluzena pobijeda Hrvata...bolji smo bili u svim elementima ove prelijepe igre..Najbolji smo bili, kad je bilo navaznije...to pokazuje karakter nasih vaterpolista vodjenih jednim jedinim,neponovljivim Rudicem...Nadam se da ce nam susjedi cestitati na zlatu i priznati da smo najbolji ;)...evo ja vama cestitam na broncanoj...za sjajnije odlicje ce te morati jos malo trenirati ;)...sportski pozdrav..;)

Zlatko

pre 11 godina

Bravo!

Da nema talijanskog lobija, ljestvica bi bila sljedeća:

1. HR ili SRB (pobjednik finala)
2. HR ili SRB (poraženi u finalu)
3. CG
4. ITA

Ovako Talijanoši beru strane igrače (imaju dva naša, Mađara na golu) i uz pomoć sudačke mašinerije uspijevaju progurati svoje manje talentirane igrače u vrh vaterpola.

olimpijski pobjednici

pre 11 godina

Neki dan sam rekao da ce se u finalu osjetit Hrvatska moč u vaterpolu,sad dodajem samo jednu riječ D*O*M*I*N*A*C*I*J*A

maki

pre 11 godina

Zlato za nase decke, ali mora se priznati da smo imali srecu jer smo izbjegli mec sa Srbima na ovom turniru. Nasi decki svaki put blokiraju kada igraju protiv vas i zato sam srecan sto se nismo susreli sa vama.

Cestitam na vasoj bronci, protiv montenegrina i sudija posebice.

Pozdrav iz lijepe nase koja sija zlatnim sjajem, bronca je ljepa, ali zlato je zlato.
(FeboZG, 12. avgust 2012 20:03)

sto ti to treba da glumis hrvata?? kod hrvata nema srecan nego sretan!!

Goran 1965

pre 11 godina

Cistokrvni Srbin, ali realan. Da je ostala Juga (za kojom iskreno zalim) bilo bi ovako: Kosarka - srebro, rukomet muskarci- zlato, rukomet zene-zlato,odbojka zene-zlato,odbojka muskarci-medalja, vaterpolo-zlato, fudbal-medalja i ko zna koliko jos medalja u ostalim sportovima. Pozdrav iz Verone, i cestitke Hrvatskoj na zlatu.

HRVATSKA

pre 11 godina

tozlaaaaaaaa

ma tako se to radi momci, od početka do kraja totalna dominacijaaaaa

Hvala ti Ratko na europskom, svjetskom i olimpijskom zlatu!

Kakav oproštaj genijalnih igrača Hinića, Vićana i Baraća!!

Ponovo Lijepa naša usred Londona!!

srki_hr

pre 11 godina

Jos da se rukometasi kompleksasi nisu usr*** protiv Francuza i da je Blanka bila zdrava bilo bi sve skupa bar 5 zlata. Baksuzne 4, 5 i 6 jedrilicare itd da ni ne spominjem. Al ok, to je sport, a ovo su olimpijske IGRE! Cestitke svima koji su se borili za te medalje. Meni ni iz dzepa ni u dzep :)

CuRse

pre 11 godina

AAAAAAA cestitke nasima...uvjerljivo smo najjaci....svih 8 uvijerljivih pobjeda, kaze Rudic da nikad na olimpijadi nije vidio takvu dominaciju...3 zlato i 6 medalja ovdje....strasnoooo

Floro Flores

pre 11 godina

"EU gradjanin".. Vidi,druze ti i dalje kao parametar uzimas nas Srbe i time nam komplimentiras.. Nam je drago sto i kao Eu gradjanin si uvek uz Srbiju,na ovaj ili onaj nacin

Zoran

pre 11 godina

Meni zao sto su se italijani upetljali. Bilo bi prelepo da su Srbija, Crna Gora i Hrvatska zajedno na postolju, cija god himna da se svira.

HrvatZD

pre 11 godina

I dalje ostajem pri tome, toliko mi zao sto Srbija nije igrala u zavrsnici sa nama. Tek onda bi se moglo reci da smo (jesmo li) najbolji, ovako slab dan Srbije protiv Talijana ostavlja gorak okus...ipak cestitke na bronzi ali mogli i morali ste bolje. Tko je sada najbolji? E to mi ne da mira ;)

Hrvatica

pre 11 godina

Čestitke Barakudama,Azzurima,Delfinima na osvojenim olimpijskim medaljama!
Branislav...Hrvatsku himnu napisao je Hrvat,a uglazbio ju je Srbin iz Hrvatske

NickyBoy

pre 11 godina

Čestitke susedima ! Osvetili su nas. Kada ne igraju protiv Srbije ili Crne Gore, uvek navijam za Hrvate. Živelo bratstvo i jedinstvo !

nope

pre 11 godina

Hrvatska, srbija, CG, sve su to male države pa je veliki uspeh tako vladati jednim sportom! velike čestitke hrvatima, odigrali su skoro pa savršen turnir i više nego zasluženo odneli zlato! čestitke i vaterpolistima srbije, bronca nakon epske utakmice!

Napred Štuke!!!

pre 11 godina

Predlažem da se umesto nacionalističke debate povede debata o novom nadimku reprezentacije.

Ne možemo više biti DELFINI jer nemamo more i nismo više plavi.

Ja predlažem Štuke! Jer su rečne i crvene :)

vladimir

pre 11 godina

Kada vidim sta su nam sudije radile vidim da tu nisu cista posla.Nismo mogli da se zalimo na sudjenje u polufinalu jel smo igrali slabo, ali jasno je kakvo su sudjenje imali Hrvati a kakvo smo imali mi.Hrvati su zasluzeno osvojili zlato.Bio red na njih.Sta da se radi.Mi cemo sledeci put pa oni i tako ukrug.

Ante

pre 11 godina

Hvala nasim zlatnim barakudama i iskrene cestitke i vama na osvojenoj bronci. Necemo sa prepucavanjima ko je bolji i cestitajmo i postujmo jedni druge .

milo

pre 11 godina

Bravo Hrvatska
Čestitke susjedi na 3.mjestu
da su dobili Crnogorci nebi im bilo na časti...i ovako im nije jasno kako su zgubili tekmu di je unaprijed dobiveno(suci)kupljeno....
gledam snimku i meni nije jasno!?!?još jednom prestanite se svađat i budimo ponosni

zg

pre 11 godina

Morate priznat da smo trenutno bolji jer smo proletili kroz ovaj turnir i uvjerljivo ga osvojili vi mozda imate vise uspjeha ali smo mi trenutno pokazali bolju igru i nemojte se vadit na suce jer ste u skupini imali problema sa cg i u cetvrtfinalu sa australijom dok smo mi sa lakocom prosli sve zato budite realni

dux

pre 11 godina

Cestitam na zlatu. Mislim da su Hrvati najvise pokazali na OI i zasluzeno uzeli zlato. Cestitke i nasim vaterpolistima na bronzi. Vazno je i to sto nismo prekinuli kontinuitet u osvajanju medalja na velikim takmicenjima.

crush

pre 11 godina

Svaka čast srpskim igračima što su čestitali na osvajanju zlatne medalje... pokazali su veličinu i primjer svima kako to radi pravi sportaš :)

još jednom čestitke i vama za zlatnu Milicu :) ali i na ostalim medaljama koje ste osvojili...

Miloš

pre 11 godina

Zasluženo, svaka čast, objasnili ljudi da je vaterpolo igra s loptom a ne rvanje u koje smo mi upali sa Italijanima. Gde bi nama kraj bio sa profesorom!?

Bosko

pre 11 godina

Prvo zamolio bih moje sugradjane da smanje dozvivljaj komentiranja na b92, ja ovdje dolazim da procitam sta susjedi imaju za reci, a ne vase komentare koje mogu procitati na bilo kojem hr portalu.

Drugo
ovaj put smo mi dobili bitku u medaljama, ali taj rivalitet HR-SRB je zapravo zdrav i dobar za sport jer nas i jedne i druge tjera da budemo bolji!

Ivan

pre 11 godina

Jeste,osvojili su zlato čestitam im!! šta sad?Hoćemo li se mrzeti i prepucavati zbog toga?? Komšije su ovoga puta igrali dobro u kontinuitetu i osvojili zlato zasluženo,i tačka.Već sutra je novi dan i novi olimpijski ciklus za naše momke i nova šansa za dokazivanje :) Tek predstoje još mnoooga svetska i evropska prvenstva,olimpijade,svetske lige i kupovi....biće još mnogo radovanja u vaterpolu za neše momke videćete :)
ČESTITKE KOMŠIJAMA,ALI NAŠE VREME NIJE NI PROŠLO U VATERPOLU,što bi naš narod rekao "ćeraćemo se mi još":)
P.S. I molio bih vas da se ne prepucavate,jer će sada sigurno toga biti..jednostavno sve je to sport i ništa više..ČESTITKE SVIMA I ŽIVELI :))

kju

pre 11 godina

Cavtat gori!!!!
Plačem i sjećam se Sukna, Đuha, Vezilića, Jakše Boškovića, Luka Vuletića...svih onih šampiona iz cavtatskog porta...
BRAVOOOOOOO¨!!!!!!!!!
čestitke i Srbiji na bronzi

NogometAS

pre 11 godina

U posljednjih 5 godina Hrvati sa Rudićem osvojili sve što se može, prvaci svijeta, prvaci europe, svjetska liga i olimpijske igre!

Ivan

pre 11 godina

Hrvatska, Srbija i Crna Gora su vladari Svjetskog vaterpola jer dugo su Madjari dominirali ali znate li koji je grad u bivsoj Jugoslaviji proizveo najvise kvalitetnih igraca u vaterpolu ? Cekam odgovore i pozdrav svima u Srbiji, manje mrznje bilo je dosta od 91 na ovamo !

pierre

pre 11 godina

zadnja 2 dana olimpijade: hrvati 2, srbi 2 i crnogorci 1 medalju.
to je valjda dio taktike, da se navali kad se druge nacije umnore ;)

bravo!!!

Babin_zub

pre 11 godina

Cestitke.
Drago mi je sto ste potopili zabare.Pored nas su se provukli nasom krivicom jer smo bar desetak puta pogadjali sto precku sto stativu.Nadam se da cemo u Brazilu pokazati gde se igra najbolji vaterpolo,i zajedno,uz CG,podeliti medalje.Naravno da se svako od nas nada zlatnoj :)
Jos jednom sve cestitke,i vidimo se na sledecem takmicenju.

balkan

pre 11 godina

prepucavanja kojih uvijek ima po meni nisu potrebna jer većina govori o nekoj mržnji čisto samo da nešto imaju reći a da vide hrvata ili srbina sutra vani prvi bi se zajedno zapili...to vrijedi i za tebe brate koji kažeš da možemo popiti al na naš račun,nema problema nać će se pa idemo svi u dernek...čestitke momcima na medaljama..pozdrav

Ludi Glava

pre 11 godina

Poštovanje,
eto samo da kažem da sam izuzetno zadovoljan na velikom broju čestitaka
koji dolaze našim vatrepolistima iz Srbije.
Šta reći,HRV,SRB i CG dominiraju vaterpolom.
Čestitke i svim vašim sportašima koji su osvojili medalje.
Vidimo se u Riu.

Danny23

pre 11 godina

Čestitam našim dečkima na zlatu, a vama od srca čestitam na bronci... Velik je to uspjeh i za Hrvatsku i Srbiju i vidi se koliko smo zapravo jake ekipe... Ponosna sam na sve medalje s područja bivše Jugoslavije, dosta je mržnje i prepucavanja tko je bolji, a tko nije... Vidimo i sami da smo i mi i vi uspješni u istim sportovima, što dokazuje koliko smo zapravo mi svi isti... Veliki pozdrav svima iz Zagreba! :)

domagoj pesimus dux croatorum

pre 11 godina

Božo bolan odakle domagoj duvnjk srbin to je isto da proglasiš dokoviča hrvatom cestitka jednim i drugim na medaljama

TOM ZG

pre 11 godina

Odgovor Vladislavu.Spomenuću samo dvije pobjede HRV nad SRB ,ali samo unazad 5 godina. Na SP 2007. u Melbournu u polufinalu i 2010. na EP u Zagrebu također u polufinalu.Od 2007. vi ste nas dobili na EP 2008. u Mallagi i na SP 2009. u polufinalu. Dakle unazad 5 godina na OI,SP i EP 2:2,ali je HRV osvojila 3 ZLATA (07.SP,10.EP,12.OI) a vi 2 ZLATA (09.SP i 12.EP).Po jednu zlatnu medalju u istom periodu od 2007. imaju i CG,MAĐ i ITA.