Četvrtak, 19.07.2012.

16:57

Rafael Nadal ne igra u Londonu!

Treći teniser sveta i zvanični olimpijski šampion Rafael Nadal otkazao je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu!

Izvor: B92

Rafael Nadal ne igra u Londonu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

marconio

pre 11 godina

Ogroman gubitak za Rafu i sve nas koji volimo ovaj sport.
Do sada sam razumeo kada nasi navijaju protiv nasih.
Ali voleo bih da sprovedem anketu.Ko navija za Federera na OI neka obelezi negativno,a ko za Noleta pozitivno.
Ovde ce predosecam rezultati biti fascinantni.

ispravka

pre 11 godina

Hvala vam @odgovor na replici, sada sam tek video da je negde greska u mom postu, ja sam zeleo da napisem 12 juni, i iz ne znam kog razloga se 2- ka izgubila!; no, to ne menja sustinu mog posta/ispravke da se ne uzima najnovija ATP lista na kojoj je RF No1 nego ona, iz juna, na kojoj je Novak I, RN IIa RF III. To je sve!
Pozdrav,

ja

pre 11 godina

Po vecini ovih komentatora ostali teniseri ni ne moraju da idu na OI.
Vec se znaju ucesnici finala.
Najbolje da Djokovic i Federer odigraju odmah taj mec finala, a ostali nema potrebe da se muce bez veze?

OI su specifican turnir i tu nema favorita.
Smem da se kladim da finale nece igrati Djokovic i Federer, jer bar jedan od njih dvojice nece ni stici do finala. Sanse za tako nesto su bar 90%, a bar 50% da ni jedan od njih dvojice ne bude u finalu.
Medju osvajacima medalja ce biti bar jedan teniser koji nije u prvih 10 i u to smem da se kladim.

Federer je 2004. ispao na OI u drugom kolu od Berdiha tada rangiranog kao 79. na listi.
2008 izgubio od Blejka u cetvrtom kolu.
Zasto uopste mislite da ce ove godine doci do finala?

U takvom takmicenju nema favorita i svaka medalja je ogroman uspeh.
Iskreno se nadam da ce Srbija osvojiti bar jednu medalju u tenisu, pa makar je osvojio i Tipsarevic.

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

Losa vest za Rafu, ali odlicna za muski tenis.
Gledacemo mnogo vise dobrih meceva umesto onog Nadalovog mrcvarenja na terenu.

objasnjenje

pre 11 godina

@ispravka
Verovatno si dobio minuse jer si napisao pogresan datum.
Ne postoji nijedna ATP lista od 1. Juna.
Liste se uvek formiraju ponedeljkom, pa bi najblizi datum mogao biti 4. Jun. Ipak ni 4, Juna nije izasla nikakva lista jer je u tom periodu igran gren slem - Rolan Garros.

Dakle tacna informacija je da se zreb pravi na osnovu liste od 11. Juna.

Inace pravo ucesca na OI imaju samo teniseri iz prvih 56, s tim da svaka drzava moze maksimalno da prijavi 4 tenisera.
Konkretno spanci imaju na toj listi 9 tenisera u prvih 56, ali ce samo cetvorica moci igrati. 4 najbolje rangirana nakon Nadala su: Ferer, Almagro, Verdasko i Lopez.
Ipak to ne znaci da ce pod obavezno i igrati njih cetvorica, vec ona cetvorica koju prijavi spanski olimpijski savez.

Teorijski Nadal je mogao na primer da se zameri svom olimpijskom savezu i da ga ovi ne prijave za OI bez obzira sto je treci na svetu i osvajac zlata na prethodnim OI.
U takvoj situaciji ne bi mogao da igra na OI i tu ATP ne bi mogao nista.

ispravka

pre 11 godina

Voleo bih da mi se jave ovi koji su mi nalupali negative, pa da mi objasne zasto? Post je krajnje neutralan a istinit.To sto oni ne znaju po kom datumu ATP liste se izvlaci kostur za OI nije nista strasno(nisam ni ja do pre nedelju dana znao)zato ne razumem??

alo

pre 11 godina

Za ove koji tenis prate godinu dana, i za ove fudbalske navijace koji su poceli da ga prate, jer se vidi da nisu ljubitelji tenisa, jer da jesu navijali bi za Novaka, ali bi postovali Nadala jer je sampion. Rafael Nadal je osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, i na tim OI je bilo drasticne doping kontrole. Prestanite da sirite teorije zavere, svako ko nije Srbin, taj mora da se dopinguje.

NOLEmanija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan i uvek navijam za njega, ali sam se stvarno rastuzio kada sam procitao ovo. Ostali smo uskraceni za vrhunskog igraca na OI. Tuzno je kada procitate da se neko sladi na tudjoj nesreci, a takvi postoje, nazalost. Nikada, ali nikada ne bih posumnjao da Rafa mozee da folir, pa bar je on dokazani borac. Sto se tice ovih Fedovaca, nemam sta da komentarisem. Svako ima svoj izbor. Jeste malo suludo da pored naseg kralja navijas za jednog hladnog Svajcarca, ali sta da se radi. Kao sto rekoh, svako ima pravo da bira.

Baghdatis

pre 11 godina

Da se kladimo da Nole ide na Murray-a u polufinalu, a Federer na Tsongu!! Tsonga moze protiv Federera i time pravi put za Murray-a koji (veruju Englezi) moze lakse protiv Noleta nego protiv Federera!!

Mladen

pre 11 godina

E moj Rafa a kad si koristio NEDOZVOLJENA SREDSTVA.....
A sad doso djavo po svoje.
Napred Nole do zlatne medalje!
(Alhemicar, 19. jul 2012 20:04)

A to si ustanovio vizualnom kontrolom ? Po logici čim je neko dobar ili ima nešto sigurno je dopingovan ili lopov.
Šta god da Nadal koristi, sigurno se ne razlikuje od onoga što koriste ostali.
Isto bi se moglo reći za Novakovu naglu transformaciju 2011, za Rodžerovu dugovječnost, za Rodikov servis... i sve bi bez dokaza bile gluposti.

Marko Valens

pre 11 godina

Ako bude kišna nedelja i igra se u dvoranskim uslovima Federer je veliki favorit, bojim se da tada malo ko može da mu parira. Ako u najvažnijim mečevima krov bude bio otvoren Novak i Marej imaju šanse da ga pobede. Mada, ne treba zaboraviti Tsongu.

swedenonline

pre 11 godina

On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica. (Dusan, 19. jul 2012 23:02) ... brate Dusane, ostavi se anatomije, neide ti! :(

ispravka

pre 11 godina

@acalibero +24 podrzavalaca: evo ovako, da te/vas ispravim sto se nosilaca tice- zreb se izvlaci na osnovu ATP liste od 1 JUNA tako da je Novak I nosilac, Rafa bi bio drugi, RF III itd.; posle ove promene RF zauzima 2 poziciju.

RObin SOderLing

pre 11 godina

Sasvim ocekivano.
Kad god ga neko posteno odere na nekom gren slemu, Rafica par meseci ne moze da igra zbog neke neidentifikovane povrede.
Isto je bilo i kad ga je otresao Soderlin na RG 2009. isto je i posle Rosola i Vimbldona 2012.
Da je kojim slucajem stigao do finala Vimbldona igrao bi on na ovim OI samo tako.
Folirant kakvog svet jos nije video.

MILI

pre 11 godina

@KOCA i svi ostali koji izgleda slabo pratite tenis, ali volite da pametujete. Nadal je osvojio prosle Olimpijske igra, a tamo je bila rigorozna doping kontrola, secam se da su se Spanci zalili jer su kontrolori probudili Rafu veoma rano na dan finalnog meca. Takodje prema podacima antidoping agencije Nadal je u poslednje dve godine testiran oko 50 puta, svaki put je bio cist. U tenisu igraci su u obavezi da uvek obaveste kontrolu gde se nalaze, kad god menjaju mesto boravka obavestavaju antidoping agenciju, i kontrola dolazi nenajavljena, i Rafi i ostalima. Glupo je sto uopste pricamo o ovome, kad se radi o velikom sampionu, koji je pokazao ovim gestom i kakva je velicina u ljudskom smislu. Daje priliku drugom igracu da ucestvuje na igrama, a mogao je da ucestvuje u ceremoniji i nosi zastavu, da izgubi ili se povuce pre prvog kola. Pokazao je da postuje i voli svoju zemlju, a to je za postovanje. Cenim Rafu,jer je sjajan igrac, ali na Olimpijadi se naravno navija za Noleta, i za zlato!

veliki strumf

pre 11 godina

Posle nasih tenisera Rafa mi je omiljen ali... Moram da postavim jedno pitanje: Kako je moguce da je na RG bio onako spreman, rasturao je protivnike, dobio Noleta (znamo sta se sve desavalo), dobio ga jos dva puta pre toga na sljaci...a evo zavrsi se sljaka, odmah 2 poraza na travi i odjednom - teska povreda? Kako je to moguce, tek tako, ako covek nije bio na necemu na RG? Previse je ovde slucajnosti i premnogo sumnje, narocito kad se zna kako ce dopnig kontrole biti rigorozne na OI.

vvvkkk

pre 11 godina

(Posle Noleta svi ostali, 19. jul 2012 20:15)
"A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj."

Ova izjava se obara prostom logikom: Koji je to igrac koji "dominira nad svojim rivalom na svim podlogama"???-Nijedan...Znaci onda ne postoji najbolji igrac u istoriji (pa cak ni neko ko bi mogao da udje u konkurenciju za tu titulu?)

Vracara

pre 11 godina

Znam za nekoliko slucajeva da u zivotu nisu dobro prosli oni koji ne navijaju za svojeg predstavnika u bilo kojem sportu... Bije ih baksuz! Pa vi i dalje navijajte za Federera, Nadala, Mareja itd... Ja navijam za Novaka!!! Pazite se...

777

pre 11 godina

Nema problema, Rafi želim oporavak što je ljudski a Novaku da dodje do finala pa će onda Rodžeru da vrati i za pumpu i za biciklu..živi bili..

Dusan

pre 11 godina

Pa ovo je sasvim logican sled okolnosti. On ima 26 godina. Sa 16 godina se probio u vrh tenisa, a sa 18 poceo da osvaja grend slemove. Od detinjstva on svoja kolena izlaze nadljudskim naporima. Zato ce mu se ovo desavati sve cesce. On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica.

Family

pre 11 godina

"...ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO ..."

Hej, čemu takav bes? Ko kaže da je doktor kaparisao zlato ? Nema Rafaela ali je tu naš uništitelj koji će ga počistiti sa trave zelene ! Da ti možda ne sumljaš da je Đoksa sposobna za to ?

Dr.

pre 11 godina

Ja sam i ranije pisao zašto je izgubio od onog Čeha što mu ni ime ne znam. Sada je potpuno sve jasno. A ovi što navijaju za druge a ne za Novaka, isti ti će navijati za druge zemlje a ne za svoju. Nisam iznenadjen i to ništa ne bi bilo novo, jedino mi je žao što žive u mojoj zemlji. Pakujte kofere ovde vam nije mesto, jer ako Novak igra protiv Rodžera za koga će te da navijate, za Švajcarsku? Normalno i to ne iznenadjuje. Pa šta će te ovde? Eeee..tamo treba lova i to dobra za prosečan život. Onda je Srbija dobra ali nisu dobri njeni sportisti. Gubitnici jedni i cinici.

komšija

pre 11 godina

sve bez prvo mjesto je neuspjeh za Đokovića! vec na olimpijadi moze da povrati prvo mjesto! ajmooooo ,stisni kahooooneeees,ti to mozeš!!!

Ženevljanin

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!
(moje ime*, 19. jul 2012 17:12)

Potpisujem!

Filip NP 94

pre 11 godina

Pre svega, ovo je sjajno za naseg Novaka, jer nece imati za potencijalnog protivnika svog najtezeg rivala, ali, moram istaci i to da mi je mnogo zao Rafe, koji je, nebrojeno puta, dokazao da je veliki covek i sportista ! Rafa, glavu gore !

Igor

pre 11 godina

Stvarno velika steta... Ali, za utehu ima zlato iz Pekinga. Nemojte lupati da se Rafa boji nekoga ili to o dopingu. To radi ljubomora. Nole, mi ocekujemo zlato, a ti vidi kako ces! Srecno svima!

nada

pre 11 godina

ovo je losa vest za tenis.Jako mi je zao zbog povrede i zelim mu oporavak i da ga ponovo gledamo na terenu.Rafa je velik kao igrac i kao nas Nole patriota.

nikol dz. femija

pre 11 godina

Au šta se tu sve valja, kakva je to tek politka.....nema više skrivanja.....

ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO !!

POZORIŠTE Zapada nema kraja, to je neprekidni program !

Znači, Rafa je odlučio da u tome ne učestvuje, ON RAFA, neće olakšati Federeru, UVEK ĆE OSTATI UPISANO DA RAFA NIJE IGRAO, kada je Fed osvojio zlato na OI. Naravno, Garos je osvojen bez duela s Rafom, a Rafa je osvojio Vimbldon u DIREKTNOM DUELU S FEDEREROM. Zlato na OI je Rafa osvojio u direktnom duelu s ČILEANCEM Gonzalesom, KOJI JE BIO prethodni ŠAMPION OI, znači tzv. branilac titule.

OVDE NEMA PRIČE O NOVAKU, jer Novaku neće biti dozvoljeno da pobedi, ne bi Zapad podneo da SE NA VIMBLDONU U SRCU LONDONU SVIRA SRPSKA HIMNA.

MOŽE naravno, kako rekoše Ameri u svojim prognozama, NA VATERPOLO BAZENU I NA STRELIŠTU, to je dozvoljeno, to niko ne čuje, ali NA BURŽUJSKOJ ZELENOJ TRAVI U SPORTU KOJU JE IZMSLILA PLAVA ANGLOSAKSONSKA KRV - ne, naravno.

NEKA JE BOG U POMOĆI Novaku.

KOCA

pre 11 godina

Pricao sam o ovome i ranije!Na OI je doping kontrola mnogo detaljnija i da se razumemo nemam nista protiv Rafe ali je ista prica bila i 2009 kada se posumnjalo da se Nadal dopinguje,nikada nije dozvolio da se to proveri i da na taj nacin demantuje one koji su ga optuzivali vec se"povredio" i mirovao dok se prasina nije slegla!Inace na turnirima doping kontroli podleze samo porazeni a Rafa je to bas retko!Nisam ja to izmislio,mozete da proverite koliko samo francuskih stucnjaka govori o tome da postoje supstance koje se ne mogu videti na rutinskoj doping kontroli i direktno optuzuju spanske sportiste pogotovo Nadala ili su mozda i oni teoreticari zavere,intuicija i logika mi govore da nije dovoljno samo voleti nekoga i zbog toga olako odbacivati argumentovane tvrdnje,ne moze covek koji stedi kolena i koji propusti po nekoliko turnira da se vrati i odigra takvom silinom i to na tvrdim podlogama kao da mu zivot zavisi od toga!

mali ljudi pljuju velike

pre 11 godina

Interesantan smo mi narod. Citav sportski svet, ukljucujuci i Nadalove kolege tenisere zale zbog ovakve odluke. Jer oni ga najbolje razumeju. Ali kod nas gomila komentara punih nepostovanja, prema coveku koji se zbog povrede povlaci sa OI. Jedna stvar je zaista neverovatna, kada nas igrac potpuno iznenada pocne da pobedjuje sve protivnike, osvaja sve turnire, onda je to zato sto je talentovan i najbolji, kad drugi pobedjuje onda je taj dopingovan. Zaista smesno. Nadal je sampion od 18 godine, do sad je prosao sto doping kontrola, do sad bi ga uhvatili. Brz oporavak velikom sampionu, za ljubitelje sporta, one prave ovo je zaista tuzna vest.

smesno

pre 11 godina

@WALDOMIRO @nikola I u Pekingu je bilo doping kontrole, pa je Nadal osvojio zlato. Je li se i sa egzibicije koju je trebao da odigra sa Novakom povukao zbog dopinga? Ne budite smesni. Tenisere stalno kontrolisu. Nadal je ovom odlukom pokazao kakav je sportista, patriota i covek. Mogao je da otputuje, nosi zastavu, ceka zadnji momenat da donese odluku, a ovako je dao dovoljno vremena da na njegovo mesto udje novi igrac. Stvarno sajajan i nesebican potez.

aki

pre 11 godina

Prvo za ove neinformisane koji pominju doping kontrolu, teniseri ukljucujuci i Nadala su tome izlozeni tokom cele godine, ne samo na OI. Drugo, ovaj isti Nadal je osvojio OI u Pekingu, i tamo je bilo doping kontrole, zar ne? Ovaj isti Nadal je u vrhu svetskog tenisa vec sedam godina, ne mislite li da bi do sad pao na toj kontroli? I to sto Francuzi prozivaji nema veze sa Nadalom, vec sa ratom koji se vodi izmedju francuskih i spanskih sportskih federacija, Francuzi su jednostavno losi gubitnici, oni optuzuju i Kasiljasa za doping, sto je smesno. I svojim komentarima samo pokazujete da ne umete da postujete sampione. Nadalu je ovo verujem najteza odluka u karijeri, ali i povrede su sastavni deo sporta. I ovi koji pominju Nadalov strah of Feda, e to je stvarno najsmesnije, bar je za njega doktor na najvecim turnirima. I na kraju, idemo Nole do zlata.

BaneUtd

pre 11 godina

Pa i da igra Nadal, videli smo koliki kvalitet ima za travu kad je puko od Rosola. Da se kojim slucajem provukao do tog finala, Federer bi ga otresao isto kao i Mareja.

emanuelson

pre 11 godina

Kako Rafa kuliura ... npr. tako je i posle AO iskulirao nekoliko turnira i sta bi !? ... odigra svjeze i perfektno sezonu sljake, osim ,,palvog,, Madrida ... Dok se Nole cijedio u Indian Velsu, Miamiu itd Rafa se oporavljao tako da se i ne treba cuditi negvoj pobjedi na RG ... bojim se da ce Rafa uzet jos jedan turnir na tvrdoj podlozi pauze i doci u mnogo boljoj formi od Djokovica i Nadala na US Open ... mozda bi tako i Nile treba, od br 1 nema niko nista, samo se GS titule racunaju ...

Nenad

pre 11 godina

Ajde da razumem da navijate za Federara, Nadala na ATP turu, ali navijati za njih na olimpijskim igrama gde iskljucivo predstavljaju Spaniju i Svajcarsku je van svake pameti. Pored zivog Noleta, Janka, Viktora vi cete bodriti drzavljane druge zemlje i navijati da se oni okite medaljama sa olimpijade...To vam isto dodje kad bi recimo u rukometu Spanija-Srbija navijali za crvenu furiju...JADNO!!!

Dermendziev

pre 11 godina

Zao mi je Andree Petkovic i Rafaela Nadala.Nema vece stete kada se mora jedna olimpijada propusta upravo mimo vase volje,upravo zbog povreda.
Brzi oporavak pozrtvovanim i beskompromisnim borcima ovog lepog sporta.

Pozdrav!

Pedjolino

pre 11 godina

Naravno ovaj put Djokovic-Marej u polufinalu! A Federer ce na Tsongu ili Ferera, naravno ako nebude iznenadjenja do polufinala! Da je tu Rafa igrali bi on i Djole u polufinalu...ali sad se menjaju planovi! Puno srece za Novaka!

Deja Vu

pre 11 godina

Treba li uopšte da nagađamo ko će biti u Novakovoj polovini??!!

Siguran sam da su organizatori već imali plan kako da se "voljom žreba" izbegne polufinale Federer - Nadal, a sad je sve još mnogo jednostavnije.

Posle Noleta svi ostali

pre 11 godina

@Posle Feda Novak

Ne vidim na koji nacin je ova vest u vezi sa tvojim pitanjem, covek se povukao sa OI zbog povrede, ni prvi ni poslednji. A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj.

acalibero

pre 11 godina

ne razumem kako neko ovde pise da bi Rafa bio sa Marejem u istoj polovini zreba, tj.kao Novak i Federer bi bili u istoj polovini, ali to nikako nije bilo moguce, Federer ce biti prvi nosilac.a Novak drugi i nikako nece moci da igraju pre finala, sada se vidi da poraz na Wimledonu i nije toliko los, svaka cast nadalu ali on na Wimledonu nikad nije favorit, federer je uvek bolji od njega na travi, ovo sve ide na ruku Noivaku, mada ni Tconga ni Marej nisu za bacanje, dosta ce zavisiti od zreba, za nas bi najbolje bilo da se u eventualnom cetvrtfinalu ukrste Novak i Janko, i sigurno uzimamo medalju

boki

pre 11 godina

ja samo ne mogu da verujem koliko vas NAVIJA za Federera
ja bih razumeo da Novak npr. ne igra, pa se opredelis za Federera, Nadala, Mareja, itd... ali da toliko ljudi bira Federera pored živog Novaka, to je strasno...

Dejan NK

pre 11 godina

Veoma mi je zao Rafu,koji je vanserijski teniser,veliki borac i nadasve veliki sportista.Rafa je sampion,koji sa nedavno navrsenih 26 godina ima 11 GS titula,20 Mastersa,50 ATP titula,olimpijsko zlato,Davis Cup...i imajuci u vidu da je 5 godina mladji od naduvenka iz Bazela,sve govori da je veci teniser od njega.Skor 18-10 u medjusbnim duelima da i ne pominjem.
Stvarno steta,ali ne brini Rafa,Nole ce pokazati Federeru da je ono nedavno bio samo los dan,i da samo Rafa i Nole mogu medjusobno da odluce ko je najveci teniser danasnjice.RF nikako!!!

Jednorog68

pre 11 godina

http://www.nytimes.com/2012/07/20/sports/olympics/rafael-nadal-withdraws-from-london-games.html?partner=rss&emc=rss

Jako žalim zbog ovakvog ishoda i nikada ga nikom ne bih poželela.

JojaRF

pre 11 godina

Pa vidi čovek kako Federer igra,svestan je da mu na travi ne može niko ništa! Zašto uzalud da se umara kad će Federer osvojiti zlato! Come Onnn Roger!

Mirko

pre 11 godina

Mislim da će Novaku biti puno lakše, ostaje samo Fed i eventualno Marej i to je to.
Napred Nole! Pokaži nevernicima da si i dalje br.1!!!

atpworldtour

pre 11 godina

ja stvarno ne znam sta ce rafa da radi sa 28,29 godina a pitanje je dal ce i da igra kad predje tridesetu,za razliku od rogera koji i u ovim godinama igra fantasticno!

moje ime*

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!

moje ime*

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!

Nenad

pre 11 godina

Ajde da razumem da navijate za Federara, Nadala na ATP turu, ali navijati za njih na olimpijskim igrama gde iskljucivo predstavljaju Spaniju i Svajcarsku je van svake pameti. Pored zivog Noleta, Janka, Viktora vi cete bodriti drzavljane druge zemlje i navijati da se oni okite medaljama sa olimpijade...To vam isto dodje kad bi recimo u rukometu Spanija-Srbija navijali za crvenu furiju...JADNO!!!

atpworldtour

pre 11 godina

ja stvarno ne znam sta ce rafa da radi sa 28,29 godina a pitanje je dal ce i da igra kad predje tridesetu,za razliku od rogera koji i u ovim godinama igra fantasticno!

Mirko

pre 11 godina

Mislim da će Novaku biti puno lakše, ostaje samo Fed i eventualno Marej i to je to.
Napred Nole! Pokaži nevernicima da si i dalje br.1!!!

Pedjolino

pre 11 godina

Naravno ovaj put Djokovic-Marej u polufinalu! A Federer ce na Tsongu ili Ferera, naravno ako nebude iznenadjenja do polufinala! Da je tu Rafa igrali bi on i Djole u polufinalu...ali sad se menjaju planovi! Puno srece za Novaka!

boki

pre 11 godina

ja samo ne mogu da verujem koliko vas NAVIJA za Federera
ja bih razumeo da Novak npr. ne igra, pa se opredelis za Federera, Nadala, Mareja, itd... ali da toliko ljudi bira Federera pored živog Novaka, to je strasno...

mali ljudi pljuju velike

pre 11 godina

Interesantan smo mi narod. Citav sportski svet, ukljucujuci i Nadalove kolege tenisere zale zbog ovakve odluke. Jer oni ga najbolje razumeju. Ali kod nas gomila komentara punih nepostovanja, prema coveku koji se zbog povrede povlaci sa OI. Jedna stvar je zaista neverovatna, kada nas igrac potpuno iznenada pocne da pobedjuje sve protivnike, osvaja sve turnire, onda je to zato sto je talentovan i najbolji, kad drugi pobedjuje onda je taj dopingovan. Zaista smesno. Nadal je sampion od 18 godine, do sad je prosao sto doping kontrola, do sad bi ga uhvatili. Brz oporavak velikom sampionu, za ljubitelje sporta, one prave ovo je zaista tuzna vest.

nikol dz. femija

pre 11 godina

Au šta se tu sve valja, kakva je to tek politka.....nema više skrivanja.....

ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO !!

POZORIŠTE Zapada nema kraja, to je neprekidni program !

Znači, Rafa je odlučio da u tome ne učestvuje, ON RAFA, neće olakšati Federeru, UVEK ĆE OSTATI UPISANO DA RAFA NIJE IGRAO, kada je Fed osvojio zlato na OI. Naravno, Garos je osvojen bez duela s Rafom, a Rafa je osvojio Vimbldon u DIREKTNOM DUELU S FEDEREROM. Zlato na OI je Rafa osvojio u direktnom duelu s ČILEANCEM Gonzalesom, KOJI JE BIO prethodni ŠAMPION OI, znači tzv. branilac titule.

OVDE NEMA PRIČE O NOVAKU, jer Novaku neće biti dozvoljeno da pobedi, ne bi Zapad podneo da SE NA VIMBLDONU U SRCU LONDONU SVIRA SRPSKA HIMNA.

MOŽE naravno, kako rekoše Ameri u svojim prognozama, NA VATERPOLO BAZENU I NA STRELIŠTU, to je dozvoljeno, to niko ne čuje, ali NA BURŽUJSKOJ ZELENOJ TRAVI U SPORTU KOJU JE IZMSLILA PLAVA ANGLOSAKSONSKA KRV - ne, naravno.

NEKA JE BOG U POMOĆI Novaku.

aki

pre 11 godina

Prvo za ove neinformisane koji pominju doping kontrolu, teniseri ukljucujuci i Nadala su tome izlozeni tokom cele godine, ne samo na OI. Drugo, ovaj isti Nadal je osvojio OI u Pekingu, i tamo je bilo doping kontrole, zar ne? Ovaj isti Nadal je u vrhu svetskog tenisa vec sedam godina, ne mislite li da bi do sad pao na toj kontroli? I to sto Francuzi prozivaji nema veze sa Nadalom, vec sa ratom koji se vodi izmedju francuskih i spanskih sportskih federacija, Francuzi su jednostavno losi gubitnici, oni optuzuju i Kasiljasa za doping, sto je smesno. I svojim komentarima samo pokazujete da ne umete da postujete sampione. Nadalu je ovo verujem najteza odluka u karijeri, ali i povrede su sastavni deo sporta. I ovi koji pominju Nadalov strah of Feda, e to je stvarno najsmesnije, bar je za njega doktor na najvecim turnirima. I na kraju, idemo Nole do zlata.

KOCA

pre 11 godina

Pricao sam o ovome i ranije!Na OI je doping kontrola mnogo detaljnija i da se razumemo nemam nista protiv Rafe ali je ista prica bila i 2009 kada se posumnjalo da se Nadal dopinguje,nikada nije dozvolio da se to proveri i da na taj nacin demantuje one koji su ga optuzivali vec se"povredio" i mirovao dok se prasina nije slegla!Inace na turnirima doping kontroli podleze samo porazeni a Rafa je to bas retko!Nisam ja to izmislio,mozete da proverite koliko samo francuskih stucnjaka govori o tome da postoje supstance koje se ne mogu videti na rutinskoj doping kontroli i direktno optuzuju spanske sportiste pogotovo Nadala ili su mozda i oni teoreticari zavere,intuicija i logika mi govore da nije dovoljno samo voleti nekoga i zbog toga olako odbacivati argumentovane tvrdnje,ne moze covek koji stedi kolena i koji propusti po nekoliko turnira da se vrati i odigra takvom silinom i to na tvrdim podlogama kao da mu zivot zavisi od toga!

777

pre 11 godina

Nema problema, Rafi želim oporavak što je ljudski a Novaku da dodje do finala pa će onda Rodžeru da vrati i za pumpu i za biciklu..živi bili..

smesno

pre 11 godina

@WALDOMIRO @nikola I u Pekingu je bilo doping kontrole, pa je Nadal osvojio zlato. Je li se i sa egzibicije koju je trebao da odigra sa Novakom povukao zbog dopinga? Ne budite smesni. Tenisere stalno kontrolisu. Nadal je ovom odlukom pokazao kakav je sportista, patriota i covek. Mogao je da otputuje, nosi zastavu, ceka zadnji momenat da donese odluku, a ovako je dao dovoljno vremena da na njegovo mesto udje novi igrac. Stvarno sajajan i nesebican potez.

Dermendziev

pre 11 godina

Zao mi je Andree Petkovic i Rafaela Nadala.Nema vece stete kada se mora jedna olimpijada propusta upravo mimo vase volje,upravo zbog povreda.
Brzi oporavak pozrtvovanim i beskompromisnim borcima ovog lepog sporta.

Pozdrav!

Deja Vu

pre 11 godina

Treba li uopšte da nagađamo ko će biti u Novakovoj polovini??!!

Siguran sam da su organizatori već imali plan kako da se "voljom žreba" izbegne polufinale Federer - Nadal, a sad je sve još mnogo jednostavnije.

Dr.

pre 11 godina

Ja sam i ranije pisao zašto je izgubio od onog Čeha što mu ni ime ne znam. Sada je potpuno sve jasno. A ovi što navijaju za druge a ne za Novaka, isti ti će navijati za druge zemlje a ne za svoju. Nisam iznenadjen i to ništa ne bi bilo novo, jedino mi je žao što žive u mojoj zemlji. Pakujte kofere ovde vam nije mesto, jer ako Novak igra protiv Rodžera za koga će te da navijate, za Švajcarsku? Normalno i to ne iznenadjuje. Pa šta će te ovde? Eeee..tamo treba lova i to dobra za prosečan život. Onda je Srbija dobra ali nisu dobri njeni sportisti. Gubitnici jedni i cinici.

JojaRF

pre 11 godina

Pa vidi čovek kako Federer igra,svestan je da mu na travi ne može niko ništa! Zašto uzalud da se umara kad će Federer osvojiti zlato! Come Onnn Roger!

Filip NP 94

pre 11 godina

Pre svega, ovo je sjajno za naseg Novaka, jer nece imati za potencijalnog protivnika svog najtezeg rivala, ali, moram istaci i to da mi je mnogo zao Rafe, koji je, nebrojeno puta, dokazao da je veliki covek i sportista ! Rafa, glavu gore !

Vracara

pre 11 godina

Znam za nekoliko slucajeva da u zivotu nisu dobro prosli oni koji ne navijaju za svojeg predstavnika u bilo kojem sportu... Bije ih baksuz! Pa vi i dalje navijajte za Federera, Nadala, Mareja itd... Ja navijam za Novaka!!! Pazite se...

Dejan NK

pre 11 godina

Veoma mi je zao Rafu,koji je vanserijski teniser,veliki borac i nadasve veliki sportista.Rafa je sampion,koji sa nedavno navrsenih 26 godina ima 11 GS titula,20 Mastersa,50 ATP titula,olimpijsko zlato,Davis Cup...i imajuci u vidu da je 5 godina mladji od naduvenka iz Bazela,sve govori da je veci teniser od njega.Skor 18-10 u medjusbnim duelima da i ne pominjem.
Stvarno steta,ali ne brini Rafa,Nole ce pokazati Federeru da je ono nedavno bio samo los dan,i da samo Rafa i Nole mogu medjusobno da odluce ko je najveci teniser danasnjice.RF nikako!!!

Dusan

pre 11 godina

Pa ovo je sasvim logican sled okolnosti. On ima 26 godina. Sa 16 godina se probio u vrh tenisa, a sa 18 poceo da osvaja grend slemove. Od detinjstva on svoja kolena izlaze nadljudskim naporima. Zato ce mu se ovo desavati sve cesce. On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica.

Ženevljanin

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!
(moje ime*, 19. jul 2012 17:12)

Potpisujem!

NOLEmanija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan i uvek navijam za njega, ali sam se stvarno rastuzio kada sam procitao ovo. Ostali smo uskraceni za vrhunskog igraca na OI. Tuzno je kada procitate da se neko sladi na tudjoj nesreci, a takvi postoje, nazalost. Nikada, ali nikada ne bih posumnjao da Rafa mozee da folir, pa bar je on dokazani borac. Sto se tice ovih Fedovaca, nemam sta da komentarisem. Svako ima svoj izbor. Jeste malo suludo da pored naseg kralja navijas za jednog hladnog Svajcarca, ali sta da se radi. Kao sto rekoh, svako ima pravo da bira.

Mladen

pre 11 godina

E moj Rafa a kad si koristio NEDOZVOLJENA SREDSTVA.....
A sad doso djavo po svoje.
Napred Nole do zlatne medalje!
(Alhemicar, 19. jul 2012 20:04)

A to si ustanovio vizualnom kontrolom ? Po logici čim je neko dobar ili ima nešto sigurno je dopingovan ili lopov.
Šta god da Nadal koristi, sigurno se ne razlikuje od onoga što koriste ostali.
Isto bi se moglo reći za Novakovu naglu transformaciju 2011, za Rodžerovu dugovječnost, za Rodikov servis... i sve bi bez dokaza bile gluposti.

BaneUtd

pre 11 godina

Pa i da igra Nadal, videli smo koliki kvalitet ima za travu kad je puko od Rosola. Da se kojim slucajem provukao do tog finala, Federer bi ga otresao isto kao i Mareja.

Posle Noleta svi ostali

pre 11 godina

@Posle Feda Novak

Ne vidim na koji nacin je ova vest u vezi sa tvojim pitanjem, covek se povukao sa OI zbog povrede, ni prvi ni poslednji. A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj.

Jednorog68

pre 11 godina

http://www.nytimes.com/2012/07/20/sports/olympics/rafael-nadal-withdraws-from-london-games.html?partner=rss&emc=rss

Jako žalim zbog ovakvog ishoda i nikada ga nikom ne bih poželela.

MILI

pre 11 godina

@KOCA i svi ostali koji izgleda slabo pratite tenis, ali volite da pametujete. Nadal je osvojio prosle Olimpijske igra, a tamo je bila rigorozna doping kontrola, secam se da su se Spanci zalili jer su kontrolori probudili Rafu veoma rano na dan finalnog meca. Takodje prema podacima antidoping agencije Nadal je u poslednje dve godine testiran oko 50 puta, svaki put je bio cist. U tenisu igraci su u obavezi da uvek obaveste kontrolu gde se nalaze, kad god menjaju mesto boravka obavestavaju antidoping agenciju, i kontrola dolazi nenajavljena, i Rafi i ostalima. Glupo je sto uopste pricamo o ovome, kad se radi o velikom sampionu, koji je pokazao ovim gestom i kakva je velicina u ljudskom smislu. Daje priliku drugom igracu da ucestvuje na igrama, a mogao je da ucestvuje u ceremoniji i nosi zastavu, da izgubi ili se povuce pre prvog kola. Pokazao je da postuje i voli svoju zemlju, a to je za postovanje. Cenim Rafu,jer je sjajan igrac, ali na Olimpijadi se naravno navija za Noleta, i za zlato!

nada

pre 11 godina

ovo je losa vest za tenis.Jako mi je zao zbog povrede i zelim mu oporavak i da ga ponovo gledamo na terenu.Rafa je velik kao igrac i kao nas Nole patriota.

komšija

pre 11 godina

sve bez prvo mjesto je neuspjeh za Đokovića! vec na olimpijadi moze da povrati prvo mjesto! ajmooooo ,stisni kahooooneeees,ti to mozeš!!!

acalibero

pre 11 godina

ne razumem kako neko ovde pise da bi Rafa bio sa Marejem u istoj polovini zreba, tj.kao Novak i Federer bi bili u istoj polovini, ali to nikako nije bilo moguce, Federer ce biti prvi nosilac.a Novak drugi i nikako nece moci da igraju pre finala, sada se vidi da poraz na Wimledonu i nije toliko los, svaka cast nadalu ali on na Wimledonu nikad nije favorit, federer je uvek bolji od njega na travi, ovo sve ide na ruku Noivaku, mada ni Tconga ni Marej nisu za bacanje, dosta ce zavisiti od zreba, za nas bi najbolje bilo da se u eventualnom cetvrtfinalu ukrste Novak i Janko, i sigurno uzimamo medalju

Family

pre 11 godina

"...ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO ..."

Hej, čemu takav bes? Ko kaže da je doktor kaparisao zlato ? Nema Rafaela ali je tu naš uništitelj koji će ga počistiti sa trave zelene ! Da ti možda ne sumljaš da je Đoksa sposobna za to ?

Igor

pre 11 godina

Stvarno velika steta... Ali, za utehu ima zlato iz Pekinga. Nemojte lupati da se Rafa boji nekoga ili to o dopingu. To radi ljubomora. Nole, mi ocekujemo zlato, a ti vidi kako ces! Srecno svima!

swedenonline

pre 11 godina

On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica. (Dusan, 19. jul 2012 23:02) ... brate Dusane, ostavi se anatomije, neide ti! :(

veliki strumf

pre 11 godina

Posle nasih tenisera Rafa mi je omiljen ali... Moram da postavim jedno pitanje: Kako je moguce da je na RG bio onako spreman, rasturao je protivnike, dobio Noleta (znamo sta se sve desavalo), dobio ga jos dva puta pre toga na sljaci...a evo zavrsi se sljaka, odmah 2 poraza na travi i odjednom - teska povreda? Kako je to moguce, tek tako, ako covek nije bio na necemu na RG? Previse je ovde slucajnosti i premnogo sumnje, narocito kad se zna kako ce dopnig kontrole biti rigorozne na OI.

Baghdatis

pre 11 godina

Da se kladimo da Nole ide na Murray-a u polufinalu, a Federer na Tsongu!! Tsonga moze protiv Federera i time pravi put za Murray-a koji (veruju Englezi) moze lakse protiv Noleta nego protiv Federera!!

Marko Valens

pre 11 godina

Ako bude kišna nedelja i igra se u dvoranskim uslovima Federer je veliki favorit, bojim se da tada malo ko može da mu parira. Ako u najvažnijim mečevima krov bude bio otvoren Novak i Marej imaju šanse da ga pobede. Mada, ne treba zaboraviti Tsongu.

RObin SOderLing

pre 11 godina

Sasvim ocekivano.
Kad god ga neko posteno odere na nekom gren slemu, Rafica par meseci ne moze da igra zbog neke neidentifikovane povrede.
Isto je bilo i kad ga je otresao Soderlin na RG 2009. isto je i posle Rosola i Vimbldona 2012.
Da je kojim slucajem stigao do finala Vimbldona igrao bi on na ovim OI samo tako.
Folirant kakvog svet jos nije video.

alo

pre 11 godina

Za ove koji tenis prate godinu dana, i za ove fudbalske navijace koji su poceli da ga prate, jer se vidi da nisu ljubitelji tenisa, jer da jesu navijali bi za Novaka, ali bi postovali Nadala jer je sampion. Rafael Nadal je osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, i na tim OI je bilo drasticne doping kontrole. Prestanite da sirite teorije zavere, svako ko nije Srbin, taj mora da se dopinguje.

emanuelson

pre 11 godina

Kako Rafa kuliura ... npr. tako je i posle AO iskulirao nekoliko turnira i sta bi !? ... odigra svjeze i perfektno sezonu sljake, osim ,,palvog,, Madrida ... Dok se Nole cijedio u Indian Velsu, Miamiu itd Rafa se oporavljao tako da se i ne treba cuditi negvoj pobjedi na RG ... bojim se da ce Rafa uzet jos jedan turnir na tvrdoj podlozi pauze i doci u mnogo boljoj formi od Djokovica i Nadala na US Open ... mozda bi tako i Nile treba, od br 1 nema niko nista, samo se GS titule racunaju ...

vvvkkk

pre 11 godina

(Posle Noleta svi ostali, 19. jul 2012 20:15)
"A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj."

Ova izjava se obara prostom logikom: Koji je to igrac koji "dominira nad svojim rivalom na svim podlogama"???-Nijedan...Znaci onda ne postoji najbolji igrac u istoriji (pa cak ni neko ko bi mogao da udje u konkurenciju za tu titulu?)

ispravka

pre 11 godina

@acalibero +24 podrzavalaca: evo ovako, da te/vas ispravim sto se nosilaca tice- zreb se izvlaci na osnovu ATP liste od 1 JUNA tako da je Novak I nosilac, Rafa bi bio drugi, RF III itd.; posle ove promene RF zauzima 2 poziciju.

ja

pre 11 godina

Po vecini ovih komentatora ostali teniseri ni ne moraju da idu na OI.
Vec se znaju ucesnici finala.
Najbolje da Djokovic i Federer odigraju odmah taj mec finala, a ostali nema potrebe da se muce bez veze?

OI su specifican turnir i tu nema favorita.
Smem da se kladim da finale nece igrati Djokovic i Federer, jer bar jedan od njih dvojice nece ni stici do finala. Sanse za tako nesto su bar 90%, a bar 50% da ni jedan od njih dvojice ne bude u finalu.
Medju osvajacima medalja ce biti bar jedan teniser koji nije u prvih 10 i u to smem da se kladim.

Federer je 2004. ispao na OI u drugom kolu od Berdiha tada rangiranog kao 79. na listi.
2008 izgubio od Blejka u cetvrtom kolu.
Zasto uopste mislite da ce ove godine doci do finala?

U takvom takmicenju nema favorita i svaka medalja je ogroman uspeh.
Iskreno se nadam da ce Srbija osvojiti bar jednu medalju u tenisu, pa makar je osvojio i Tipsarevic.

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

Losa vest za Rafu, ali odlicna za muski tenis.
Gledacemo mnogo vise dobrih meceva umesto onog Nadalovog mrcvarenja na terenu.

marconio

pre 11 godina

Ogroman gubitak za Rafu i sve nas koji volimo ovaj sport.
Do sada sam razumeo kada nasi navijaju protiv nasih.
Ali voleo bih da sprovedem anketu.Ko navija za Federera na OI neka obelezi negativno,a ko za Noleta pozitivno.
Ovde ce predosecam rezultati biti fascinantni.

objasnjenje

pre 11 godina

@ispravka
Verovatno si dobio minuse jer si napisao pogresan datum.
Ne postoji nijedna ATP lista od 1. Juna.
Liste se uvek formiraju ponedeljkom, pa bi najblizi datum mogao biti 4. Jun. Ipak ni 4, Juna nije izasla nikakva lista jer je u tom periodu igran gren slem - Rolan Garros.

Dakle tacna informacija je da se zreb pravi na osnovu liste od 11. Juna.

Inace pravo ucesca na OI imaju samo teniseri iz prvih 56, s tim da svaka drzava moze maksimalno da prijavi 4 tenisera.
Konkretno spanci imaju na toj listi 9 tenisera u prvih 56, ali ce samo cetvorica moci igrati. 4 najbolje rangirana nakon Nadala su: Ferer, Almagro, Verdasko i Lopez.
Ipak to ne znaci da ce pod obavezno i igrati njih cetvorica, vec ona cetvorica koju prijavi spanski olimpijski savez.

Teorijski Nadal je mogao na primer da se zameri svom olimpijskom savezu i da ga ovi ne prijave za OI bez obzira sto je treci na svetu i osvajac zlata na prethodnim OI.
U takvoj situaciji ne bi mogao da igra na OI i tu ATP ne bi mogao nista.

ispravka

pre 11 godina

Hvala vam @odgovor na replici, sada sam tek video da je negde greska u mom postu, ja sam zeleo da napisem 12 juni, i iz ne znam kog razloga se 2- ka izgubila!; no, to ne menja sustinu mog posta/ispravke da se ne uzima najnovija ATP lista na kojoj je RF No1 nego ona, iz juna, na kojoj je Novak I, RN IIa RF III. To je sve!
Pozdrav,

ispravka

pre 11 godina

Voleo bih da mi se jave ovi koji su mi nalupali negative, pa da mi objasne zasto? Post je krajnje neutralan a istinit.To sto oni ne znaju po kom datumu ATP liste se izvlaci kostur za OI nije nista strasno(nisam ni ja do pre nedelju dana znao)zato ne razumem??

nikol dz. femija

pre 11 godina

Au šta se tu sve valja, kakva je to tek politka.....nema više skrivanja.....

ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO !!

POZORIŠTE Zapada nema kraja, to je neprekidni program !

Znači, Rafa je odlučio da u tome ne učestvuje, ON RAFA, neće olakšati Federeru, UVEK ĆE OSTATI UPISANO DA RAFA NIJE IGRAO, kada je Fed osvojio zlato na OI. Naravno, Garos je osvojen bez duela s Rafom, a Rafa je osvojio Vimbldon u DIREKTNOM DUELU S FEDEREROM. Zlato na OI je Rafa osvojio u direktnom duelu s ČILEANCEM Gonzalesom, KOJI JE BIO prethodni ŠAMPION OI, znači tzv. branilac titule.

OVDE NEMA PRIČE O NOVAKU, jer Novaku neće biti dozvoljeno da pobedi, ne bi Zapad podneo da SE NA VIMBLDONU U SRCU LONDONU SVIRA SRPSKA HIMNA.

MOŽE naravno, kako rekoše Ameri u svojim prognozama, NA VATERPOLO BAZENU I NA STRELIŠTU, to je dozvoljeno, to niko ne čuje, ali NA BURŽUJSKOJ ZELENOJ TRAVI U SPORTU KOJU JE IZMSLILA PLAVA ANGLOSAKSONSKA KRV - ne, naravno.

NEKA JE BOG U POMOĆI Novaku.

JojaRF

pre 11 godina

Pa vidi čovek kako Federer igra,svestan je da mu na travi ne može niko ništa! Zašto uzalud da se umara kad će Federer osvojiti zlato! Come Onnn Roger!

BaneUtd

pre 11 godina

Pa i da igra Nadal, videli smo koliki kvalitet ima za travu kad je puko od Rosola. Da se kojim slucajem provukao do tog finala, Federer bi ga otresao isto kao i Mareja.

atpworldtour

pre 11 godina

ja stvarno ne znam sta ce rafa da radi sa 28,29 godina a pitanje je dal ce i da igra kad predje tridesetu,za razliku od rogera koji i u ovim godinama igra fantasticno!

Nenad

pre 11 godina

Ajde da razumem da navijate za Federara, Nadala na ATP turu, ali navijati za njih na olimpijskim igrama gde iskljucivo predstavljaju Spaniju i Svajcarsku je van svake pameti. Pored zivog Noleta, Janka, Viktora vi cete bodriti drzavljane druge zemlje i navijati da se oni okite medaljama sa olimpijade...To vam isto dodje kad bi recimo u rukometu Spanija-Srbija navijali za crvenu furiju...JADNO!!!

Mirko

pre 11 godina

Mislim da će Novaku biti puno lakše, ostaje samo Fed i eventualno Marej i to je to.
Napred Nole! Pokaži nevernicima da si i dalje br.1!!!

KOCA

pre 11 godina

Pricao sam o ovome i ranije!Na OI je doping kontrola mnogo detaljnija i da se razumemo nemam nista protiv Rafe ali je ista prica bila i 2009 kada se posumnjalo da se Nadal dopinguje,nikada nije dozvolio da se to proveri i da na taj nacin demantuje one koji su ga optuzivali vec se"povredio" i mirovao dok se prasina nije slegla!Inace na turnirima doping kontroli podleze samo porazeni a Rafa je to bas retko!Nisam ja to izmislio,mozete da proverite koliko samo francuskih stucnjaka govori o tome da postoje supstance koje se ne mogu videti na rutinskoj doping kontroli i direktno optuzuju spanske sportiste pogotovo Nadala ili su mozda i oni teoreticari zavere,intuicija i logika mi govore da nije dovoljno samo voleti nekoga i zbog toga olako odbacivati argumentovane tvrdnje,ne moze covek koji stedi kolena i koji propusti po nekoliko turnira da se vrati i odigra takvom silinom i to na tvrdim podlogama kao da mu zivot zavisi od toga!

moje ime*

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!

Dejan NK

pre 11 godina

Veoma mi je zao Rafu,koji je vanserijski teniser,veliki borac i nadasve veliki sportista.Rafa je sampion,koji sa nedavno navrsenih 26 godina ima 11 GS titula,20 Mastersa,50 ATP titula,olimpijsko zlato,Davis Cup...i imajuci u vidu da je 5 godina mladji od naduvenka iz Bazela,sve govori da je veci teniser od njega.Skor 18-10 u medjusbnim duelima da i ne pominjem.
Stvarno steta,ali ne brini Rafa,Nole ce pokazati Federeru da je ono nedavno bio samo los dan,i da samo Rafa i Nole mogu medjusobno da odluce ko je najveci teniser danasnjice.RF nikako!!!

boki

pre 11 godina

ja samo ne mogu da verujem koliko vas NAVIJA za Federera
ja bih razumeo da Novak npr. ne igra, pa se opredelis za Federera, Nadala, Mareja, itd... ali da toliko ljudi bira Federera pored živog Novaka, to je strasno...

Posle Noleta svi ostali

pre 11 godina

@Posle Feda Novak

Ne vidim na koji nacin je ova vest u vezi sa tvojim pitanjem, covek se povukao sa OI zbog povrede, ni prvi ni poslednji. A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj.

Vracara

pre 11 godina

Znam za nekoliko slucajeva da u zivotu nisu dobro prosli oni koji ne navijaju za svojeg predstavnika u bilo kojem sportu... Bije ih baksuz! Pa vi i dalje navijajte za Federera, Nadala, Mareja itd... Ja navijam za Novaka!!! Pazite se...

RObin SOderLing

pre 11 godina

Sasvim ocekivano.
Kad god ga neko posteno odere na nekom gren slemu, Rafica par meseci ne moze da igra zbog neke neidentifikovane povrede.
Isto je bilo i kad ga je otresao Soderlin na RG 2009. isto je i posle Rosola i Vimbldona 2012.
Da je kojim slucajem stigao do finala Vimbldona igrao bi on na ovim OI samo tako.
Folirant kakvog svet jos nije video.

Dr.

pre 11 godina

Ja sam i ranije pisao zašto je izgubio od onog Čeha što mu ni ime ne znam. Sada je potpuno sve jasno. A ovi što navijaju za druge a ne za Novaka, isti ti će navijati za druge zemlje a ne za svoju. Nisam iznenadjen i to ništa ne bi bilo novo, jedino mi je žao što žive u mojoj zemlji. Pakujte kofere ovde vam nije mesto, jer ako Novak igra protiv Rodžera za koga će te da navijate, za Švajcarsku? Normalno i to ne iznenadjuje. Pa šta će te ovde? Eeee..tamo treba lova i to dobra za prosečan život. Onda je Srbija dobra ali nisu dobri njeni sportisti. Gubitnici jedni i cinici.

mali ljudi pljuju velike

pre 11 godina

Interesantan smo mi narod. Citav sportski svet, ukljucujuci i Nadalove kolege tenisere zale zbog ovakve odluke. Jer oni ga najbolje razumeju. Ali kod nas gomila komentara punih nepostovanja, prema coveku koji se zbog povrede povlaci sa OI. Jedna stvar je zaista neverovatna, kada nas igrac potpuno iznenada pocne da pobedjuje sve protivnike, osvaja sve turnire, onda je to zato sto je talentovan i najbolji, kad drugi pobedjuje onda je taj dopingovan. Zaista smesno. Nadal je sampion od 18 godine, do sad je prosao sto doping kontrola, do sad bi ga uhvatili. Brz oporavak velikom sampionu, za ljubitelje sporta, one prave ovo je zaista tuzna vest.

veliki strumf

pre 11 godina

Posle nasih tenisera Rafa mi je omiljen ali... Moram da postavim jedno pitanje: Kako je moguce da je na RG bio onako spreman, rasturao je protivnike, dobio Noleta (znamo sta se sve desavalo), dobio ga jos dva puta pre toga na sljaci...a evo zavrsi se sljaka, odmah 2 poraza na travi i odjednom - teska povreda? Kako je to moguce, tek tako, ako covek nije bio na necemu na RG? Previse je ovde slucajnosti i premnogo sumnje, narocito kad se zna kako ce dopnig kontrole biti rigorozne na OI.

Family

pre 11 godina

"...ZNAČI FEDERER mora i mora DA OSVOJI ZLATO ..."

Hej, čemu takav bes? Ko kaže da je doktor kaparisao zlato ? Nema Rafaela ali je tu naš uništitelj koji će ga počistiti sa trave zelene ! Da ti možda ne sumljaš da je Đoksa sposobna za to ?

ljubitelj tenisa

pre 11 godina

Losa vest za Rafu, ali odlicna za muski tenis.
Gledacemo mnogo vise dobrih meceva umesto onog Nadalovog mrcvarenja na terenu.

aki

pre 11 godina

Prvo za ove neinformisane koji pominju doping kontrolu, teniseri ukljucujuci i Nadala su tome izlozeni tokom cele godine, ne samo na OI. Drugo, ovaj isti Nadal je osvojio OI u Pekingu, i tamo je bilo doping kontrole, zar ne? Ovaj isti Nadal je u vrhu svetskog tenisa vec sedam godina, ne mislite li da bi do sad pao na toj kontroli? I to sto Francuzi prozivaji nema veze sa Nadalom, vec sa ratom koji se vodi izmedju francuskih i spanskih sportskih federacija, Francuzi su jednostavno losi gubitnici, oni optuzuju i Kasiljasa za doping, sto je smesno. I svojim komentarima samo pokazujete da ne umete da postujete sampione. Nadalu je ovo verujem najteza odluka u karijeri, ali i povrede su sastavni deo sporta. I ovi koji pominju Nadalov strah of Feda, e to je stvarno najsmesnije, bar je za njega doktor na najvecim turnirima. I na kraju, idemo Nole do zlata.

emanuelson

pre 11 godina

Kako Rafa kuliura ... npr. tako je i posle AO iskulirao nekoliko turnira i sta bi !? ... odigra svjeze i perfektno sezonu sljake, osim ,,palvog,, Madrida ... Dok se Nole cijedio u Indian Velsu, Miamiu itd Rafa se oporavljao tako da se i ne treba cuditi negvoj pobjedi na RG ... bojim se da ce Rafa uzet jos jedan turnir na tvrdoj podlozi pauze i doci u mnogo boljoj formi od Djokovica i Nadala na US Open ... mozda bi tako i Nile treba, od br 1 nema niko nista, samo se GS titule racunaju ...

777

pre 11 godina

Nema problema, Rafi želim oporavak što je ljudski a Novaku da dodje do finala pa će onda Rodžeru da vrati i za pumpu i za biciklu..živi bili..

Filip NP 94

pre 11 godina

Pre svega, ovo je sjajno za naseg Novaka, jer nece imati za potencijalnog protivnika svog najtezeg rivala, ali, moram istaci i to da mi je mnogo zao Rafe, koji je, nebrojeno puta, dokazao da je veliki covek i sportista ! Rafa, glavu gore !

smesno

pre 11 godina

@WALDOMIRO @nikola I u Pekingu je bilo doping kontrole, pa je Nadal osvojio zlato. Je li se i sa egzibicije koju je trebao da odigra sa Novakom povukao zbog dopinga? Ne budite smesni. Tenisere stalno kontrolisu. Nadal je ovom odlukom pokazao kakav je sportista, patriota i covek. Mogao je da otputuje, nosi zastavu, ceka zadnji momenat da donese odluku, a ovako je dao dovoljno vremena da na njegovo mesto udje novi igrac. Stvarno sajajan i nesebican potez.

Deja Vu

pre 11 godina

Treba li uopšte da nagađamo ko će biti u Novakovoj polovini??!!

Siguran sam da su organizatori već imali plan kako da se "voljom žreba" izbegne polufinale Federer - Nadal, a sad je sve još mnogo jednostavnije.

komšija

pre 11 godina

sve bez prvo mjesto je neuspjeh za Đokovića! vec na olimpijadi moze da povrati prvo mjesto! ajmooooo ,stisni kahooooneeees,ti to mozeš!!!

acalibero

pre 11 godina

ne razumem kako neko ovde pise da bi Rafa bio sa Marejem u istoj polovini zreba, tj.kao Novak i Federer bi bili u istoj polovini, ali to nikako nije bilo moguce, Federer ce biti prvi nosilac.a Novak drugi i nikako nece moci da igraju pre finala, sada se vidi da poraz na Wimledonu i nije toliko los, svaka cast nadalu ali on na Wimledonu nikad nije favorit, federer je uvek bolji od njega na travi, ovo sve ide na ruku Noivaku, mada ni Tconga ni Marej nisu za bacanje, dosta ce zavisiti od zreba, za nas bi najbolje bilo da se u eventualnom cetvrtfinalu ukrste Novak i Janko, i sigurno uzimamo medalju

vvvkkk

pre 11 godina

(Posle Noleta svi ostali, 19. jul 2012 20:15)
"A od Feda je bolji, jer ga pobedjuje u svakom bitn mecu, jer ima ubedljiv skor protiv njega, i da bi se neko mogao nazvati najboljim u istoriji on mora dominirati nad svojim najvecim rivalom na svim podlogama, a Federer nad Nadalom ne dominira na nijednoj."

Ova izjava se obara prostom logikom: Koji je to igrac koji "dominira nad svojim rivalom na svim podlogama"???-Nijedan...Znaci onda ne postoji najbolji igrac u istoriji (pa cak ni neko ko bi mogao da udje u konkurenciju za tu titulu?)

Jednorog68

pre 11 godina

http://www.nytimes.com/2012/07/20/sports/olympics/rafael-nadal-withdraws-from-london-games.html?partner=rss&emc=rss

Jako žalim zbog ovakvog ishoda i nikada ga nikom ne bih poželela.

Pedjolino

pre 11 godina

Naravno ovaj put Djokovic-Marej u polufinalu! A Federer ce na Tsongu ili Ferera, naravno ako nebude iznenadjenja do polufinala! Da je tu Rafa igrali bi on i Djole u polufinalu...ali sad se menjaju planovi! Puno srece za Novaka!

Dusan

pre 11 godina

Pa ovo je sasvim logican sled okolnosti. On ima 26 godina. Sa 16 godina se probio u vrh tenisa, a sa 18 poceo da osvaja grend slemove. Od detinjstva on svoja kolena izlaze nadljudskim naporima. Zato ce mu se ovo desavati sve cesce. On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica.

MILI

pre 11 godina

@KOCA i svi ostali koji izgleda slabo pratite tenis, ali volite da pametujete. Nadal je osvojio prosle Olimpijske igra, a tamo je bila rigorozna doping kontrola, secam se da su se Spanci zalili jer su kontrolori probudili Rafu veoma rano na dan finalnog meca. Takodje prema podacima antidoping agencije Nadal je u poslednje dve godine testiran oko 50 puta, svaki put je bio cist. U tenisu igraci su u obavezi da uvek obaveste kontrolu gde se nalaze, kad god menjaju mesto boravka obavestavaju antidoping agenciju, i kontrola dolazi nenajavljena, i Rafi i ostalima. Glupo je sto uopste pricamo o ovome, kad se radi o velikom sampionu, koji je pokazao ovim gestom i kakva je velicina u ljudskom smislu. Daje priliku drugom igracu da ucestvuje na igrama, a mogao je da ucestvuje u ceremoniji i nosi zastavu, da izgubi ili se povuce pre prvog kola. Pokazao je da postuje i voli svoju zemlju, a to je za postovanje. Cenim Rafu,jer je sjajan igrac, ali na Olimpijadi se naravno navija za Noleta, i za zlato!

ispravka

pre 11 godina

@acalibero +24 podrzavalaca: evo ovako, da te/vas ispravim sto se nosilaca tice- zreb se izvlaci na osnovu ATP liste od 1 JUNA tako da je Novak I nosilac, Rafa bi bio drugi, RF III itd.; posle ove promene RF zauzima 2 poziciju.

Mladen

pre 11 godina

E moj Rafa a kad si koristio NEDOZVOLJENA SREDSTVA.....
A sad doso djavo po svoje.
Napred Nole do zlatne medalje!
(Alhemicar, 19. jul 2012 20:04)

A to si ustanovio vizualnom kontrolom ? Po logici čim je neko dobar ili ima nešto sigurno je dopingovan ili lopov.
Šta god da Nadal koristi, sigurno se ne razlikuje od onoga što koriste ostali.
Isto bi se moglo reći za Novakovu naglu transformaciju 2011, za Rodžerovu dugovječnost, za Rodikov servis... i sve bi bez dokaza bile gluposti.

NOLEmanija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan i uvek navijam za njega, ali sam se stvarno rastuzio kada sam procitao ovo. Ostali smo uskraceni za vrhunskog igraca na OI. Tuzno je kada procitate da se neko sladi na tudjoj nesreci, a takvi postoje, nazalost. Nikada, ali nikada ne bih posumnjao da Rafa mozee da folir, pa bar je on dokazani borac. Sto se tice ovih Fedovaca, nemam sta da komentarisem. Svako ima svoj izbor. Jeste malo suludo da pored naseg kralja navijas za jednog hladnog Svajcarca, ali sta da se radi. Kao sto rekoh, svako ima pravo da bira.

nada

pre 11 godina

ovo je losa vest za tenis.Jako mi je zao zbog povrede i zelim mu oporavak i da ga ponovo gledamo na terenu.Rafa je velik kao igrac i kao nas Nole patriota.

Igor

pre 11 godina

Stvarno velika steta... Ali, za utehu ima zlato iz Pekinga. Nemojte lupati da se Rafa boji nekoga ili to o dopingu. To radi ljubomora. Nole, mi ocekujemo zlato, a ti vidi kako ces! Srecno svima!

Ženevljanin

pre 11 godina

Rafi je ovo verovatno jedna od najtezih odluka u karijeri. Svi koji ga prate redovno znaju da mu je vazno da pobedi kad igra za reprezentaciju. Stvarno steta! Rafi zelim da se sto pre oporavi, a nama da uzivamo u OI, koje su ostale bez sjajnog sportiste!
(moje ime*, 19. jul 2012 17:12)

Potpisujem!

Dermendziev

pre 11 godina

Zao mi je Andree Petkovic i Rafaela Nadala.Nema vece stete kada se mora jedna olimpijada propusta upravo mimo vase volje,upravo zbog povreda.
Brzi oporavak pozrtvovanim i beskompromisnim borcima ovog lepog sporta.

Pozdrav!

Marko Valens

pre 11 godina

Ako bude kišna nedelja i igra se u dvoranskim uslovima Federer je veliki favorit, bojim se da tada malo ko može da mu parira. Ako u najvažnijim mečevima krov bude bio otvoren Novak i Marej imaju šanse da ga pobede. Mada, ne treba zaboraviti Tsongu.

Baghdatis

pre 11 godina

Da se kladimo da Nole ide na Murray-a u polufinalu, a Federer na Tsongu!! Tsonga moze protiv Federera i time pravi put za Murray-a koji (veruju Englezi) moze lakse protiv Noleta nego protiv Federera!!

alo

pre 11 godina

Za ove koji tenis prate godinu dana, i za ove fudbalske navijace koji su poceli da ga prate, jer se vidi da nisu ljubitelji tenisa, jer da jesu navijali bi za Novaka, ali bi postovali Nadala jer je sampion. Rafael Nadal je osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, i na tim OI je bilo drasticne doping kontrole. Prestanite da sirite teorije zavere, svako ko nije Srbin, taj mora da se dopinguje.

ja

pre 11 godina

Po vecini ovih komentatora ostali teniseri ni ne moraju da idu na OI.
Vec se znaju ucesnici finala.
Najbolje da Djokovic i Federer odigraju odmah taj mec finala, a ostali nema potrebe da se muce bez veze?

OI su specifican turnir i tu nema favorita.
Smem da se kladim da finale nece igrati Djokovic i Federer, jer bar jedan od njih dvojice nece ni stici do finala. Sanse za tako nesto su bar 90%, a bar 50% da ni jedan od njih dvojice ne bude u finalu.
Medju osvajacima medalja ce biti bar jedan teniser koji nije u prvih 10 i u to smem da se kladim.

Federer je 2004. ispao na OI u drugom kolu od Berdiha tada rangiranog kao 79. na listi.
2008 izgubio od Blejka u cetvrtom kolu.
Zasto uopste mislite da ce ove godine doci do finala?

U takvom takmicenju nema favorita i svaka medalja je ogroman uspeh.
Iskreno se nadam da ce Srbija osvojiti bar jednu medalju u tenisu, pa makar je osvojio i Tipsarevic.

marconio

pre 11 godina

Ogroman gubitak za Rafu i sve nas koji volimo ovaj sport.
Do sada sam razumeo kada nasi navijaju protiv nasih.
Ali voleo bih da sprovedem anketu.Ko navija za Federera na OI neka obelezi negativno,a ko za Noleta pozitivno.
Ovde ce predosecam rezultati biti fascinantni.

ispravka

pre 11 godina

Voleo bih da mi se jave ovi koji su mi nalupali negative, pa da mi objasne zasto? Post je krajnje neutralan a istinit.To sto oni ne znaju po kom datumu ATP liste se izvlaci kostur za OI nije nista strasno(nisam ni ja do pre nedelju dana znao)zato ne razumem??

swedenonline

pre 11 godina

On moze da zaleci povredu misica, ili tako neceg, ali su mu kosti kolena istanjene do krajnjih granica. (Dusan, 19. jul 2012 23:02) ... brate Dusane, ostavi se anatomije, neide ti! :(

objasnjenje

pre 11 godina

@ispravka
Verovatno si dobio minuse jer si napisao pogresan datum.
Ne postoji nijedna ATP lista od 1. Juna.
Liste se uvek formiraju ponedeljkom, pa bi najblizi datum mogao biti 4. Jun. Ipak ni 4, Juna nije izasla nikakva lista jer je u tom periodu igran gren slem - Rolan Garros.

Dakle tacna informacija je da se zreb pravi na osnovu liste od 11. Juna.

Inace pravo ucesca na OI imaju samo teniseri iz prvih 56, s tim da svaka drzava moze maksimalno da prijavi 4 tenisera.
Konkretno spanci imaju na toj listi 9 tenisera u prvih 56, ali ce samo cetvorica moci igrati. 4 najbolje rangirana nakon Nadala su: Ferer, Almagro, Verdasko i Lopez.
Ipak to ne znaci da ce pod obavezno i igrati njih cetvorica, vec ona cetvorica koju prijavi spanski olimpijski savez.

Teorijski Nadal je mogao na primer da se zameri svom olimpijskom savezu i da ga ovi ne prijave za OI bez obzira sto je treci na svetu i osvajac zlata na prethodnim OI.
U takvoj situaciji ne bi mogao da igra na OI i tu ATP ne bi mogao nista.

ispravka

pre 11 godina

Hvala vam @odgovor na replici, sada sam tek video da je negde greska u mom postu, ja sam zeleo da napisem 12 juni, i iz ne znam kog razloga se 2- ka izgubila!; no, to ne menja sustinu mog posta/ispravke da se ne uzima najnovija ATP lista na kojoj je RF No1 nego ona, iz juna, na kojoj je Novak I, RN IIa RF III. To je sve!
Pozdrav,