Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 30.07.2012.

17:22

Švajcarski rasista izbačen sa OI

Švajcarski fudbaler Mikel Morganela izbačen je u ponedeljak sa Olimpijskih igara u Londonu pošto je na društvenoj mreži Tviter postavio rasistički komentar.

Izvor: JM

Autor: JM

Default images

"Morganela je diskriminisao, vređao i povredio dostojanstvo fudbalske reprezentacije Južne Koreje i njenog naroda. Za njega su ove Olimpijske igre završene", rekao je šef olimpijskog tima Švajcarske Žan Žili.

Švajcarski mediji naveli su da je Morganela postavio uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje, posle poraza od te reprezentacije. U međuvremenu, njegov profil je obrisan sa Tvitera.

Morganela je posle izbacivanja sa Olimpijskih igara rekao da mu je iskreno žao zbog incidenta, ali i da on jedini trpi posledice zbog tog događaja.

"Iskreno mi je žao zbog naroda Južne Koreje, njihovih fudbalera, ali najviše zbog olimpijskog tima Švajcarske i fudbala generalno. Jasno
je da trpim posledice zbog onoga šta se desilo. Posle razočaravajućeg rezultata i reakcije iz Koreje koja je usledila, napravio sam veliku grešku
", rekao je Morganela.

Odbrambeni fudbaler Palerma je drugi sportista kojem je onemogućeno da se takmiči zbog uvredljivih komentara na Tviteru.

Atletičarka Vulu Papahristu je izbačena sa Olimpijskih igara zbog uvredljivog komentara koji je na Tviteru napisala o emigrantima iz Afrike.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ohrabrio je sportiste pre početka Igara u Londonu da komuniciraju sa navijačima, ali im je i
izdao smernice o standardima ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve