Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 30.07.2012.

12:31

"Furija" razočarala naciju

Fudbalski prvak sveta i Evrope, reprezentacija Španije na Igrama u Londonu potpuno je razočarala svoje navijače, ali i ljubitelje ovog sporta širom planete.

Izvor:

Autor:

Default images

Selektoru Luisu Milji nije bilo dovoljno ni to što je u timu imao sjajne pojedince kao što su Huan Mata, Đordi Alba i Havi Martinez koji su prošlog meseca osvojili titulu na EP. Rana eliminacija došla je veliko iznenađenje. Sa obzirom da Španci dominiraju Evropom i svetom, kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj konkurenciji, poslednjih pet godina.

"Furija" je doživela poraze u prva dva kola olimpijskog turnira i ostala bez šansi za plasman u sledeću fazu takmičenja.

Navijačima i medijima u Španiji ostao je gorak ukus u ustima nakon što njihova ekipa za 180 minuta na olimpijskom turniru nije uspela da postigne gol protiv takvih "sila" kao što u Japan i Honduras.

"Imalo smo ukupno 24 šanse na ova dva meča, ali šta vredi kad nismo zatresli mrežu", jadao se Martinez.

Supertalentovani Iker Muniajin otišao je još dalje i požalio se da Španiji na ovim mečevima nisu dosuđena dva očigledna penala.

Honduras je, pobedom u nedelju od 1:0, na neki način pokvario špansku fudbalsku bajku i pokazao da "furija" ne može baš da se prošeta do trofeja na svakom takmičenju.

Španiji je cilj u Londonu bio da ponovi uspeh sa OI u Barseloni pre 20 godina.

Veliki broj igrača iz španske olimpijske selekcije trebalo bi za dve godine da bude u seniorskom timu "furije" na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Tu će, bez sumnje, imati priliku da poprave greške iz Londona, a naredne dve godine sasvim su dovoljne da mladi igrači "nameste" noge i glave za Mundijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve