Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 30.07.2012.

19:23

Simondsove muke sa tetovažom

Američki atletičar Nik Simonds, koji se na OI u Londonu takmiči u trci na 800 metara, moraće da prekrije tetovažu tokom trke.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Naime, Simonds na levom ramenu ima tetovažu koja reklamira agenciju "Henson Dodž Kriejtiv“ (Hanson Dodge Creative), a po olimpijskim pravilima komercijalne tetovaže su zabranjene.

28-godišnji Simonds je u januaru ove godine na iBeju (eBay) ponudio deo svog ramena za privremenu tetovažu, a na aukciji je pobedila agencija iz Milvokija, koja je za reklamu platila 11.000 dolara.

Polufinalista iz Pekinga 2008. protestovao je protiv zabrane tetovaže i rekao da bi olimpijska pravila o pojedinačnim sponzorstvima trebalo da se promene.

Tetovaža će biti prekrivena tokom mog takmičenja u Londonu, ali ću u slobodno vreme moći normalno da je ističem“, rekao je Simonds.

On je dodao i da bez podrške sponzora ne bi imao priliku da se takmiči na Olimpijskim igrama u Londonu.

Veliku podršku po pitanju "pravila 40“ Simonds je dobio i na društvenoj mreži Tviter.

Ovo nije prvi put da neki sportista prodaje prostor za reklamu na svom telu, olimpijski vicešampion Adam Nelson 2005. ponudio svoj dres kao reklamni prostor, a reklame na telu sportista česte su i u boksu.

Koliko su rigorozna pravila o sponzorstvu na velikim takmičenjima govori i slučaj Niklasa Bentnera koji je slaveći gol protiv Portugala na Evropskom prvenstvu pokazao „bokserice“ sa reklamom jedne kladionice.

UEFA je kaznila Danca sa 100.000 evra što je mnogo više od kazni koje su plaćali neki fudbalski savezi za prekid utakmice, rasizam i nedolično ponašanje navijača. Osim toga, Bentner je kažnjen jednom utakmicom neigranja, a ova suspenzija odnosi se na prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve