Nova vest
Olimpizam

Petak, 27.07.2012.

12:41

Asafa: London poslednja šansa

Bivši svetski rekorder na 100 metara Asafa Pauel priznao je da su mu OI u Londonu poslednja prilika da ostvari neki veliki rezultat u karijeri.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Default images

Pauel je na Igrama u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine zabeležio loše rezultate i nije ispunio očekivanja. Pauel je oba puta zauzeo tek peto mesto u finalnim trkama.

"Ovo je veoma važno takmičenje za mene. Poslednji put ću nastupiti na Olimpijskim igrama, a trka na 100 metara je disciplina u kojoj sam najbolji", naveo je 29. godišnji Pauel.

On je očekivanja opravdao jedino u jamajčanskoj štafeti na 4x100 metara u Pekingu, kada je osvojio zlatnu medalju.

"Od Juseina Bolta sam naučio da moram da budemo malo opušteniji. Lakše mi je kada razmišljam da trčim samo za sebe. U finalu uvek morate da se skoncentrišete samo na sebe", kazao je Pauel.

On i aktuelni svetski i olimpijski šampion Jusein Bolt su veliki rivali, ali su van staze u prijateljskim odnosima.

"On je uvek bio spreman za najveća takmičenja, a nadam se da će to biti i slučaj sa mnom sada u Londonu", istakao je Pauel.

Uprkos slabim rezultatima na prošlim OI, Pauel je najavio pohod na medalje u Londonu.

"Ako ne uzmem bar jednu medalju, biću veoma razočaran. Cela Jamajka od svih nas očekuje dobre rezultate i znam da su navijači uzbudjeni zbog OI", zaključio je Pauel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve