Konferencija za medije Novaka Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se medijima na terenu "TC Novak".

Dobro došli
Zajedno ćemo pratiti konferenciju za medije Novaka Đokovića koja bi trebalo da počne u 14 časova na terenima TC "Novak".

Đoković će prvi put odgovarati na pitanja novinara po povratku iz Melburna i osvajanja jubilarne desete titule na Australijan openu, a uoči postavljanja apsolutnog rekorda od 377. nedelja na prvom mestu.
Konferencija je završena
Obraćanje Novaka Đokovića na terenima TC "Novak" je završeno.
O eventualnom propuštanju US opena
"Prošle godine sam propustio Majami, Indijan Vels i US open. Ne bi se desilo prvi put, nadam se da neæe. Moja pozicija je ista. Ono što smo videlu u Australiji je pokazalo da to nije uticalo na moj tenis. US open je daleko, ima još šest meseci. Voleo bih da budem tamo, ne mogu ništa više od toga da kažem. To je jedan od èetiri najveæa turnira. Publika me je sjajno doèekala 2021. u finalu koje sam izgubio. Tamo sam iskusio ono što nigde nisam."
O odlasku na turnir u Dubaiju i SAD
"Stvari izgledaju dobro, kada je reè o mojoj povredi, odluka je da idem u Dubaiju, gledaæu da doguram što dalje. Ambicije su uvek velike. Posle toga zavisi od situacije sa Amerikom. Voleo bih da idem, spremam se. Videæemo kako se odvija situacija."
O broju titula koje će ga zadovoljiti
"Ne postoji taj broj. Nema ga još. Nemam krajnji broj osvojenih titula na Grend slemovima i godina do kada æu igrati. Nekako po automatizmu posle 30 godine se postavlja pitanje kada je kraj. Ima puno tih predviðanja i nagaðanja. Ta ‘glad‘, koju bih ja oznaèio kao strast prema sportu. Ja volim sa bilo kim da igram tenis, rekreativno, tako da nema odbojnosti prema tenisu zato što on oduzima toliki deo mog života. U profesionalnom smislu imam želju da se dokazujem. Neko je to ocenio kao prepotetno, ja ne mislim da je tako. Onaj koji ima šansu da osvoji istorijski broj titula, on to želi."
O sezoni na šljaci i pripremama da put u SAD propadne
"Pokušaæu u oba sluèaja da izvuèem maksimum iz datih okolnosti. Prošle godine se prva dva meseca nisam takmièio uopšte zbog vanterenskih okolnosti. Ove je poèelo sve vajno i bajno. Veæ je drugaèije jer sam igrao u Australiji. Imam puno samopouzdanja, èak i da ne igram u Americi. Spremiæu se za šljaku. To je podloga koja je mnogo zahtevna, nepredvidiva, a Nadal je igraè koji je beležio ubedljivo najbolje rezultate na njoj. Ni ja nisam bio loš tokom karijere. Potrudiæu se da malo popravim start na šljaci ove godine, poslednjih 4,5 godina to nije bio sluèaj. Beograd mi je bio odskoèna daska. To æu ove sezone pokušati u Banjaluci. Krajnji cilj je Rolan Garos. Videæu kakav je raspored, ne znam šta æu igrati na šljaci. Banjaluku i Monte Karlo sigurno."
O rivalstvu sa Rafaelom Nadalom
"Mislim da bismo potpisali i on i ja da igramo finale Rolan Garosa. On je definitivno moj najveæi rival, broji najviše meèeva od bilo kog u istoriji tenisa. Generacijski smo blizu, pa smo tako na neki naèin i odrasli kroz turnire. Doduše, on je ranije poèeo da beleži rezultate. Uz Federera, najviše je na mene uticao. Ta rivalstva sa njim, poèetak meèeva, uvek su mi bili enigma kako da poènem da ih pobeðujem. Ja nisam uspevao da osvojim Grend slem iako sam bio u Top 3, oni su bili poslednja prepreka. Dok smo aktivni teniseri ne dozvoljavamo sebi da se bavimo velièinom i znaèajem našeg rivalstva. To æe doæi nakon povlaèenja, možda æemo imati priliku da razgovaramo. Videæemo da li æe doæi još meèeva. Uveren sam da hoæe, možda na šljaci. Kada je zdrav i spreman, on je u vrhu. Mi se kao dekice staramo da mlaði ne osvajaju Grend slem titule."
O turniru u Banjaluci
"Ja planiram da igram u Banjaluci, ako sve bude kako treba. Samo jednom sam imao priliku da igram tamo, 2009. godine kada sam igrao egzibicioni meè sa Viktorom Troickim. Drago mi je da sam dobio dozvolu tamošnjih vlasti. Ovo je poslednja godina našeg iznajmljivanja licence, mi nismo vlasnici. Ona se sledeæe godine vraæa u Rumuniju. Nadam se da æe svi radovi biti završeni na vreme. Verujem u naš narod i tamošnju organizaciju. Što se tièe imena, to ne znam. To je u rukama organizacije, oni komuniciraju sa njima. Nadam se da æu ja moæi da igram i igraèi iz regiona. Naravno i neka internacionalna imena."
O povratku u Australiju i "lažiranoj" povredi
"Prièe su uvek prisutne, nije to samo u mom sluèaju. Sportista koji beleži velike rezultate, uvek æemo imati kritièare koji spekulišu da li je to verodostojno ili nije. Nemam energije, niti želje i vremena da se bavim svakom prièom koja izaðe na Internetu. Ja znam šta je istina. Neki ljudi su istupili, pa i sam direktor koji je rekao kakva je povreda bila. Australija je bila mesto gde sam beležio najbolje rezultate. Iako sam imao kratak boravak prošle godine i napustio sam zemlju kako sam napustio, imao sam želju da se vratim. Oseæao sam pritisak van terena, naroèito prvih par nedelja dok se nisam privikao. Jeste bilo situacija tokom turnira koje nisu bile prijatne da se nosim sa njima. To je sastavni deo mog puta i tim više je ta pobeda slaða. Ispunjeniji sam ponosom, buduæi da sam prolazio kroz te stvari sa tvojim timom."
Šta koči put u Ameriku?
"Proces je u toku i to je sve što znam. To su dogaðanja koja su van moje kontrole. Voleo bih da igram i drago mi je što sam dobio odobrenje direktora u Majamiju i Indijan Velsu. Nadam se da æe oni koji odluèuju doneti potvrdnu odluku."
Đoković potvrdio – ide u Dubai
O Karlosu Alkarasu
"Veliko osveženje za svet tenisa, zalužio je Grend slem koji je osvojio. Mislim da je najmlaði broj 1. Eksplozivni teniser, bez mana. Može samo da napreduje i ima fantastièan tim iza sebe. Imao je povredu, ali je posle toga nastavio pobednièki niz. U ovom trenutku nemam održavanje prvog mesta kao apsolutni prioritet. Naravno da uvek težim da budem broj 1, ali to gledamo kao posledicu dobrih igara. Prioritet je da ostanem zdrav."
O povredi:
"Što se tièe moje situacije sa povredom koju sam dobio pred AO, ona je sanirana. Bližim se intezitetu od 100 odsto, još nisam na tom nivou."
O obaranju rekorda Štefi Graf i mlađim generacijama tenisera
"Pre svega da vam se obratim sa dobrodošlicom. Hvala na odzivu u velikom broju, nisam oèekivao. Ovo jeste neka vrsta tradicija, u neformalnom okruženju na teniskom terenu. Da se malo isprièamo o aktuelnostima. Što se tièe pitanja, hvala na èestitkama. Sreæan sam što sam oborio još jedan rekord u ovom sluèaju Štefi Graf. Nebrojeno puta sam rekao da mi je ovaj sport sve u životu, sve sam mu podredio. Imam veliki tim iza sebe i porodicu koja mi je pružila bezrezervnu podršku. To napominjem da bih vam doèarao odakle sam krenuo do ovih velikih visina koje naizgled deluju kao normalnost, ali daleko od toga. U ovoj fazi moje karijere, oseæam da moram još više napora da uložim kako bih održao korak sa mladim igraèima koji izazivaju, otmu trofeje, budu na najboljim pozicijama. Hvala i tim predvodnicima nove generacije, imponuje mi kada dobijam pohvale od kolega i rivala. Uvek sam se trudio da budem korektan. Zahvaljujem im se što prepoznaju dostignuæa, pogotovo onim koji se bave tenisom. Oni znaju šta je potrebno."

Foto: B92/MT
Počinje obraćanje Novaka Đokovića
Sva dešavanja sa terena TC "Novak" pratite putem našeg bloga.
Kazna za poražene

Foto: B92/MT
Boćanje za kraj treninga

Foto: B92/MT
Trening i dalje traje
Iako je najavljeno da će konferencija za medije početi u 14 časova, trenin Novaka Đokovića je to malo pomerio.

Početak se očekuje uskoro.

Foto: B92/MT

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Trening se privodi kraju
Đoković i dalje na treningu

Foto: B92/MT

Foto: B92/MT
Uskoro i video prenos
Bliži se 14 časova za kada je najavljena konferencija Novaka Đokoviča.

Uskoro bi trebalo i slikom da se uključimo na terene TC "Novak".
Da li ćemo dobiti odgovor na ono što je najavio u Melburnu?
Novak više neće da ćuti: Razmislio sam, sve ću otkriti za nekoliko dana!

Takođe, očekuje se da javnost dobije odgovor hoće li učestvovati na turniru u Dubaiju, kao i na mastersima u SAD – Indijan Velsu i Majamiju.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: