Torino, 1. kolo: Đoković – Cicipas 6:4, 7:6

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima na startu Završnog turnira.

   6:4, 7:6(4)  
1. kolo SET  
Đoković 2  
Cicipas 0  
Stanje u crvenoj grupi
Kraj, pobeda Đokovića!
6:4, 7:6!
Taj-brejk:
Đoković – Cicipas
7:4
6:4
5:4
5:3
5:2
5:1
4:1
3:1
2:1
1:1
0:1
6:4, 6:6 – idemo u taj-brejk
Lak gem za Novaka.
6:4, 5:6 – dominantno
Cicipas ne planira da spusti brzinu ni minimalno. Noga je na gasu, servisi su na izuzetnom nivou i Novak nema šanse u ovakvim gemovima. Osvojio je jedan gem briljantnim riternom, ali to je bilo sve.
6:4, 5:5 – lagano
Ono što je uvek potrebno u ovakvim napetim trenucima. Dobri servisi i još jedan lak gem za Novaka, posle jednog malo napetnijeg. Biće drame u drugom setu.
6:4, 4:5 – provukao se i Stefanos
Velika greška Cicipasa donosi Novaku 15:30, ali slede ubojiti servisi koji Grka izvlače iz problema u potpunosti. Dolazi do gem lopte, a onda mu Novak šalje prekratku lopticu i namešta viner iz drop-šota za kraj gema.
6:4, 4:4 – manji problemi
Pripretio je Cicipas sa 15:30, ali se Novak izvukao. Ovo bi moglo da mu se obije o glavu.
6:4, 3:4 – ekspresno
Gem sa 15 za Cicipasa. Bum-tras, što bi se reklo...
6:4, 3:3 – Novak dobija napade
Novak igra jako agresivno. Čak u 34 odsto razmena u drugom setu kreće u napad, a prosek na Turu je 25 odsto ove sezone, što je učinak Cicipasa u drugom setu.

Dobri servisi mu u tome svakako pomažu. I dalje smo u potpunom egalu.
6:4, 2:3 – Cicipas sjajan
Veoma visok nivo Cicipasa u drugom setu, odnosno već neko vreme. Odličan je nivo tenisa, odličan je i Cicipas, odličan je ovo meč. Novak pogađa riterne u visokim procentima, ali osvaja jako malo poena u protivnikovim gemovima.
6:4, 2:2 – Đoković spasao brejk loptu
Neverovatan splet okolnosti donosi Cicipasu brejk loptu. Novak je napravio dve duple u nizu, ali je spasao brejk loptu sjajnom konstrukcijom poena i na kraju sigurnim smečom.

Sledi još jedan sjajan poen Đokovića koji ne rešava smečom, već izuzetnim poluvolejom na mreži, nakon čega traži podršku publike, a onda greškom protivnika završava ovaj gem.
6:4, 1:2 – visok kvalitet
Praktično ne poklanja Cicipas. Igra izuzetno sigurno na servisu. Nakon brejka je u šest gemova izgubio samo pet poena.
Statistika I seta
6:4, 1:1 – sve po starom
Videli smo brejk u prvom gemu meča i od tada ništa ni blizu istog. To se nastavlja u drugom setu. Laki gemovi za servere.
6:4 – prvi set za Đokovića!
Najbolji poen u ovom gemu pripao je Cicipasu posle savršenog drop-šota, ali mu to nije preterano pomoglo. Još jedan lak servis gem za Novaka i to je to za prvi set – i to nakon neuspešnog čelendža Cicipasa.
5:4 – Cicipas izbegava probleme
Bombastičnim riternima je Novak ušao u ovaj gem, ali Cicipas je bio spreman. Na kraju lak gem za Grka.
5:3 – surovo
Lakoća s kojom su svoje servis gemove osvajali Karlović, Izner i slični. Tri poena je izgubio Novak u četiri servis gema večeras. Sa dva asa u nizu, ukupno tri u meču, osvaja još jedan gem sa nulom i dolazi na gem od 1-0.
👀
4:3 – Cicipas ponovo siguran
Nije mu propuštena poluprilika iz prethodnog gema ostala u glavi. Novak kao da ne pokušava previše na riternu i štedi se za svoje servis gemove, što će mu, doduše, biti dovoljno da dođe do prvog seta.
4:2 – Cicipas zna šta ne sme da radi
Odličan bekhend riter, a zatim i forhend viner, donosi Cicipasu 30:30 na riternu, a to ga tera da podigne publiku na noge. Novak na to odgovara bombastičnim servisom i svojim forhend vinerom.

I onda on rukama diže publiku i strelja Cicipasa pogledom!

Ne samo to, već i naredni poen ide Novaku posle dobrog servisa.
3:2 – siguran i Cicipas
Igrao se ovaj gem u Cicipasovom ritmu, pošto je diktirao tempo od prvog do poslednjeg poena. Zanimljivo je da je pogodio samo jedan prvi servis, ali nije izgubio nijedan poen.
Već imamo poen dana
3:1 – bez problema
Nastavlja odlično da servira Đoković. Ovog puta gubi jedan poen na servisu.
2:1 – upisao se Grk
Siguran gem za Cicipasa, veoma bitan za njegovo samopouzdanje. Pogađa prvi servis u visokim procentima grčki igrač što će biti možda i ključno za njegove šanse u ovom meču.
2:0 – sjajno igra Đoković
Veoma visok nivo tenisa na startu meča. Potvrdio je Novak brejk bez izgubljenog poena, izgrešio je Cicipas, ali je Novak u nekim poenima morao da se pomuči.
1:0 – brejk Đokovića!
Odmah u prvom gemu Novak dolazi do 15:40. Spasava Cicipas prvu brejk loptu, ali onda promašuje servis, ne uspeva da probije protivnika i zatim greši iz forhenda za brejk.
Novak je na terenu, Cicipas odabrao servis
Ovako su tekle pripreme za meč
Izjava Đokovića
"Igrali smo u finalu u Astani, u polufinalu u Parizu. Posebno je meè u Bersiju bio neizvestan. Znam da me èeka težak okršaj. Znao sam da æu na startu igrati ili sa Nadalom ili sa Cicipasom, još pre žreba, to mi je prvi put posle mnogo godina da æu igrati sa prvim ili drugim nosiocem veæ na startu".
Bilo je drame u Parizu
Međusobni skor
Ovo će biti 12. duel srpskog i grčkog tenisera, a trenutno je 9-2 za Đokovića. U poslednjem duelu odigranom nedavno u polufinalu Mastersa u Parizu posle drame bolji je bio Srbin.
Dobro došli
Ostanite uz B92.net, u 21.00 na teren izlaze Novak Đoković i Stefanos Cicipas u okviru prvog kola "crvene grupe" Završnog turnira u Torinu!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: