Finale Rima: Đoković – Švarcman 7:5, 6:3

Novak Đoković je pobedom nad Dijegom Švarcmanom u dva seta osvojio 36. Masters u karijeri i ispisao stranice teniske istorije.

   7:5, 6:3  
Finale Rima SET  
Đoković 2  
Švarcman 0  
Kraj!
7:5, 6:3 protiv Švarcmana za 36. Masters u karijeri!
5:3 – brejk!
E, ovako se pravi brejk! Odlična četiri poena srpskog tenisera, tačno kako ih je zamislio. Brejk sa nulom!

Photo by Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images
4:3 – ovo je bilo potrebno
Sa nulom!
3:3 – drži se i Švarcman
Dobro je odigrao i u ovom gemu Švarcman, nije podlegao pritisku. Mogao je Novak i da zakomplikuje ovaj gem, ali nije bio na nivou.
3:2 – Novak nekako "preživeo"
Ponovo je sjajno igrao Švarcman, došao do dve vezane brejk lopte, ali onda napravio dve neiznuđene greške.

To je kaznio Novak koji agresivnim udarcima i dobrim servisima dolazi do novog gema.
2:2 – pršte vineri
Pršte vineri sa Dijegove strane mreže, pa ih iz forhenda ima za sad isto koliko u celom prvom setu. Četiri neodbranjiva udarca, još jedan skandalozan drop-šot Novaka...
Da ne baksuziramo...
Prelepo
2:1 – prekinuta serija brejkova
Verovatno iz najteže pozicije iz koje je pokušao drop-šot, Novak ga je i najbolje odigrao za fenomenalan viner! Potom greši iz forhenda, a koliko je bio nezadovoljan čulo se i na Rolan Garosu.

To ga nije poremetilo i lako dolazi do potvrde brejka, sa 15.
1:1 – Švarcman napravio brejk Švarcmanu
Momentalno odgovara Novak i dolazi do dve brejk lopte. Kod prve ga Švarcman zove na mrežu i tu nadmudruje, ali kod druge greši Švarcman, treći put iz forhenda u gemu.
0:1 – Đoković napravio brejk Đokoviću
Đoković sam sebi oduzima servis. Čak tri drop-šota u dva poena od kojih nije osvojio nijedan, a onda i dve neiznuđene greške.
Statistika I seta
71 minut!
Sat vremena i 11 minuta trajao je ovaj set! Nastavljaju se maratonski prvi setovi u mečevima Đokovića u Rimu, ali, kao i obično, završavaju se u njegovu korist.
7:5 – brejk za kraj!
Užasan gem za Švarcmana. Neiznuđene, duple, sve što nije smelo - desilo se. Srpski teniser je došao do tri vezane set lopte, a Švarcman je spasao dve, drugu uz mnogo, mnogo sreće.

Sreće nije bilo u narednom poenu i to je kraj prvog seta!
6:5 – Novak ponovo vodi
Nema lakih gemova za igrače na servisu danas. Novak uspeva da posle 15:30 dođe do gem lopte, ali je ne koristi.

Uz servis viner i grešku Švarcmana ipak se završava gem.
5:5 – Švarcman spasao set loptu!
Napet gem koji je mogao da ode na obe strane. Novak dolazi do set lopte ali Švarcman igra hrabro i forhendom dolazi do poena. Novak uspeva da još malo zakomplikuje gem, ali ne i da dođe barem do nove set lopte.

Novak već ima 13 neiznuđenih grešaka iz forhenda.
5:4 – Novak prebrodio velike muke
Novakova koncentracija popušta i kasni na jednu čudnu lopticu Švarcmana čime dopušta brejk loptu. Servisa nema, ni prvog ni drugog, ali tu je ne baš najboji drop-šot ispraćen nadmudrivanjem na mreži koje dobija Novak!

Par poena kasnije Đoković je ponovo posle drop-šota bio uspešan, pa je nekako uspeo da odoli napadima Argentinca i ponovo povede.
4:4 – Švarcman može sve
Fenomenalan poen Švarcmana koji koristi svoju građu kako bi stigao nešto što većina drugih igrača ne bi! To mu donosi dve gem lopte i servisom koristi prvu.
4:3 – Novak u seriji od 16-5!
Švarcman je potpuno nestao iz ovog finala, a Novakova igra je, doduše, dosta bolja nego na početku. Serija od 4:0 srpskog tenisera koji je u seriji od 16-5 u poenima.
3:3 – vraćen i drugi brejk!
Odigrao je Novak dva dobra poena i došao do 0:30, ali izgubio naredna tri. Uspeo je da dođe do izjednačenja, a onda izuzetnim bekhendom i do brejk lopte.

Posle još jedne greške Dijega imamo novi brejk!
2:3 – rutinski
Najlakši gem danas verovatno na obe strane. Novak je potvrdio brejk, zaigrao bolje, ali je i dalje u zaostatku.
1:3 – Švarcman izgrešio, vraćen jedan brejk
Posle greške na startu gema Novak odigrava najbolji udarac danas i pogađa bekhend ritern viner kojim dolazi do 30:30. Greši Švarcman iz bekhenda, a onda pravi prvu duplu.

Photo by Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images
Rasprave, rasprave...
Iako se nije moglo jasno čuti šta je govorio sudiji Lajaniju, deluje kao da Novaku smeta intenzitet kiše i da je želeo da se meč na kratko suspenduje. Lajani to nije učinio i nakon drugog pretrpljenog brejka Novak je ušao i u blaži "obračun" sa svojim boksom.
0:3 – drugi brejk Švarcmana
Ređaju se greške... Drop-šot funkcioniše pa Novak mora da igra "kroz" Švarcmana što mu ne ide. Ne rade ni forhend ni bekhend, a Novak je izuzetno dekoncentrisan.
Novakov najveći protivnik – sopstveni drop-šot
Iako je prvi prošao, ostali nisu. Jako loše izvodi ovaj udarac srpski teniser cele nedelje u Rimu i danas nije ništa drugačije.
Krenula kiša
Intenzitet kiše nije previše jak, ali deluje kao da se meč neće prekinuti, barem za sada.
0:2 – Švarcman dominira servisom
Iz tri servisa Švarcman pogađa tri linije pa dolazi do lakih poena čime anulira Novakova dva dobra bekhenda, ali Srbin uspeva da dođe do izjednačenja.

Argentinac je nastavio da dobro servira, a Novaku smeta vetar i često greši.
0:1 – brejk Švarcmana
Za divno čudo prvi Novakov drop-šot na meču prolazi - savršeno. Švarcman stoji dosta, dosta daleko od osnovne linije pa već u prvom gemu imamo nekoliko dužih razmena.

To komplikuje situaciju Novaku koji nema dovoljnu jačinu udaraca, a na mreži biva nadmudren dva puta, što donosi brejk loptu Argentincu

Novak ponovo greši, i to je brejk.
Đoković prvi servira
Meč uskoro počinje
Kakav je ovo meč bio...
U međuvremenu...
Do titule u ženskoj konkurenciji stigla je Rumunka Simona Halep, kojoj je meč predala Karolina Pliškova.

Izveštaj sa tog duela čitajte OVDE.
1 na 1

Dobro došli
Novak Đoković bori se za 36. titulu iz Masters serije!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: