32. kolo: TSC – Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv TSC-a (4:0) u Bačkoj Topoli u okviru drugog kola plej-ofa Superlige Srbije.

 Ivanić 16, 64, 67, Ben 72
  TSC   CZV  
  0 : 4  
Navijači Zvezde imali poruku za trenera Partizana
"Da li gledaš Zvezdu Stanoje?", skandirali su navijači Zvezde u Bačkoj Topoli.
Kraj meča – 0:4

83‘ Trio Zvezde u igri
Dete Zvezde Nikola Stanković, Nemanja Motika i Nenad Krstičić su na terenu umesto Milana Pavkova, Sekua Sanoga i Aleksandra Kataija.
76‘ Zvezda sada ređa šanse
Mučila se Zvezda nakon prvog gola, u pojedinim trenucima je protivnik bio bolji. Međutim, nakon drugog gola Ivanića se sve promenilo.

Usledila su još dva gola i brojne šanse, a poslednje dve u nizu su imali Ohi koji je veoma loše šutirao iz dobre prilike (kasnije sviran ofsajd), da bi potom Pavkov pogodio prečku.
76‘ Zvezda sada ređa šanse
Mučila se Zvezda nakon prvog gola, u pojedinim trenucima je protivnik bio bolji. Međutim, nakon drugog gola Ivanića se sve promenilo.

Usledila su još dva gola i brojne šanse, a poslednje dve u nizu su imali Ohi koji je veoma loše šutirao iz dobre prilike (kasnije sviran ofsajd), da bi potom Pavkov pogodio prečku.
73‘ Menja Stanković, sa dva špica
Ulaze Ohi i Slavoljub Srnić umesto Bena i Mirka Ivanića.
72‘ Novi gol za Zvezdu!
Umalo da Mirko Ivanić stigne i do četvrtog gola nakon centaršuta Aleksandra Kataija. Njegov udarac glavom je Filipović uspeo da odbije samo ispred sebe, a na loptu je natrčao Ben koji nije imao težak posao.
67‘ Het-trik Mirka Ivanića!
Najlepši potez na meču. Kombinovali su igrači Zvezde, prilike su imali Katai, pa Kanga. Međutim, njihovi udarci su izblokirani.

Lopta je stigla do Ivanića koji ju je primirio, "okrenuo" protivničkog defanzivca i poslao loptu u gornji desni ugao protivničke mreže. Efektno.
64‘ Gol!
Zvezda je duplirala prednost. Ponovo je strelac Mirko Ivanić koji je nakon maestralnog proigravanja Kange šutirao u bliži ugao gola koji brani Filipović i stigao do svog drugog pogotka u Bačkoj Topoli.
62‘ Novi pokušaj Gajića
Probao je Zvezdin desni bek, ali njegov udarac je jednom rukom skinuo Dejan Filipović. Sjajna parada.

Ređaju se prilike Zvezde u poslednjih nekiliko minuta. Najpre ju je imao Katao, potom Pankov i na kraju Gajić. Ipak, rezultat ostaje isti.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
56‘ Nova izmena u TSC-u
Izlazi Petar Ratkov, a na terenu je Slobodan Stanojlović.
52‘ Atraktivan pokušaj Kataija
Bio bi to gol sezone da je lopta ušla. Iz sredine je dugu loptu na levu stranu poslao Kanga, a volej udarcem ju je dočekao Katai. Solidan pokušaj s obzirom na to koliko je pozicija bila teška. Bez promene rezultata.
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Odmah na startu je Milan Pavkov imao već četvrtu priliku na ovom meču. Uputio je Ivanić sa leve strane loptu po zemlji, preskočio ju je Ben, ali je Pavkov nekontrolisano šutirao.
Menja Lazetić
Iz igre izlazi Jug Stanijev koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, a na terenu je Martin Mirčevski.
Poluvreme – 0:1

Foto: Starsport
45‘ Igraće se još minut
U međuvremenu je priliku imao Pavkov čiji je udarac glavom nakon centaršuta Kange završio pored stative.
44‘ Bez većih uzbuđenja u poslednjih 10 minuta
Obe ekipe čekaju poluvreme i odlazak na pauzu. Nekoliko kornera i prekida za TSC nisu ništa doneli, a potencijalnu priliku na suprotnoj strani je imao Milan Pavkov koji je bio prespor na pas Aleksandra Kataija.
34‘ Prva odbrana Borjana
Ko drugi do Banjac. Namestio se i šutirao u okvir gola Zvezde, ali njegov šut nije napravio veće probleme za Milana Borjana.
Ivanićev gol iz 16. minuta
29‘ Katai najbolji akter susreta
Raspoloženo izgleda popularni "Magiko" po levoj strani. Ovoga puta je proigrao Gelora Kangu koji je šutirao iz daljine, ali je njegov udarac bio preslab.
Za sada ključni duel na ovom meču

Foto: Starsport
23‘ Banjac jedini muči Zvezdu
Nekoliko sjajnih poteza veziste TSC-a kog saigrači ne uspevaju da isprate. Nekoliko centaršuteva ostaju neiskorišćeni, najpre zbog kašnjenja Vukića.

Foto: Starsport
16‘ Gol!
Povela je Zvezda preko Mirka Ivanića. Veće zasluge za gol pripadaju Aleksandru Kataiju koji je izbacio Đakovca na levoj strani i spojio Ivanića sa golom.
14‘ Prvi žuti karton na meču
Dobija ga Ifet Đakovac zbog starta nad Mirkom Ivanićem. Đakovac je bio u centru pažnje i na prošlom meču kada je skrivio penal i dobio crveni karton.
6‘ Pavkov preti
Najveća opasnost po gol TSC-a za sada dolazi po desnoj strani gde igra Milan Gajić. Ovaj put je centrirao i pronašao Milana Pavkova koji je glavom uputio prvi udarac u okvir gola na meču. Njegov pokušaj nije namučio Filipovića na golu domaće ekipe.

Inače, Pavkov na dosadašnjih pet mečeva protiv TSC-a ima četiri gola.
2‘ Prva prilika za Zvezdu
Lopta je u protivničkom šesnaestercu stigla do Milana Gajića koji je izblokiran, a isto se desilo i Milanu Pavkovu kojem se lopta nakon toga odbila. Ofanzivan start crveno-belih u Bačkoj Topoli.
1‘ Krećemo
Izveden početni udarac na "TSC Areni".
Poznati sastavi
TSC: Filipović, Varga, Ćalušić, Stojković, Vukić, Banjac, Antonić, Stanojev, Đakovac, Ratkov, Boćkaj

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Pavkov
Ovako je izgledao poslednji susret dve ekipe
Trenutno stanje na tabeli
Standings provided by SofaScore LiveScore
Žarko Lazetić, trener TSC-a:
"Oèekujemo punu Arenu i fenomenalnu utakmicu. Potrudiæemo se da se pokažemo u najboljem svetlu, kao što to umemo. Pre svega, ne želimo da izgubimo priliku da pobedimo Crvenu zvezdu, jer to se retko dešava. Oni su u protekle èetiri godine izgubili, èini mi se, samo dva puta, od timova a da to nije Partizan. Tako da na ovu utakmicu gledamo iz te perspektive, da uradimo nešto veliko."
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:
"Kada se igra plej-of, sve utakmice su teže, bolje i intenzivnije, tako æe biti i sutra protiv TSC-a. Meðutim, ne menjamo naš cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas èeka kvalitetna ekipa koja uvek igra fudbal, ko god da im je protivnik. Biæemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ono što pripreme. Idemo motivisani i spremni za meè u Baèku Topolu."
Bitan meč za oba tima
Zvezda brani dva boda prednosti na prvom mestu Superlige ispred Partizana, a ovo joj je jedno od težih gostovanja u plej-ofu.

S druge strane, TSC bi se u slučaju senzacionalne pobede nad Zvezdom, i eventualnim trijumfom Partizana nad Čukaričkim, vratio u igru za treće mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92.net
Pratićemo meč sa TSC Arene u Bačkoj Topoli

Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: