Crvena zvezda - Radnički (N) 2:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u drugom kolu Linglong Superlige Srbije ekipu Radničkog iz Niša sa 2:0 (1:0).

 Pavkov 41', Ben 85'
  CZV   RAD  
  2 : 0  
Kraj meča, pobeda Crvene zvezde
Meč je završen, Crvena zvezda je došla do novih bodova. Šanse je imao i Radnički, ali ih nije iskoristio, na kraju 2:0 za tim prvaka Srbije.
88' Nova šansa za Čumića
Kakva prilika za Nikolu Čumića! Nije uspeo da podigne loptu kako treba, naišao je Pankov i poslao je u korner. Posle kornera, prilika i za haskića, baš neće Nišlije na ovom meču!
Ben pogodio za 2:0
Poolukontra Crvene zvezde, Ivanić je šutirao, petrović kratko odbio loptu, pravo na ivicu peterca gde je bio Ben. Nije mu bilo teško da loptu prosledi u mrežu - 2:0!
GOOOOOOOOL!
84' Pokušaji Ivanića i Bena
Uspela je Crvena zvezda da pripreti dva puta u roku od minut. Prvo je šutirao Ivanić, pa u novom napadu i El Fardu Ben, ali je Petrovišć odličan.
83' Vukanović umsto Jevtovića
Poslednja izmena i kod domaćina, Aleksa Vukanović je zamenio Milana Jevtovića.
81' Treća izmena u Radničkom
Poslednja izmena kod gostiju, umesto Stefana Mihajlovića na terenu je Vladimir Đilas.
79' Čumić se spetljao
Nikola Čumić se spetljao u odsudnom momentu, Žander je otklonio opasnost, propala je prilika gostiju za izjednačenje.
78' Ritam igre u padu
Vrelo je i sparno, teško za igru. razumljivo je što je pao tempo igre kod oba tima. Ipak, razlika je i dalje samo jedn gol.
Serija izmena
U timu Radničkog Batrovića je zamenio Knežević, a kod crveno-belih umesto Hozea Alberta Kanjasa ušao je Miloš Vulić.
69' Izmena u Radničkom, ušao Haskić
I Simo Krunić vrši izmenu, umesto Saše Stojanovića uveo je u igru Nermina Haskića.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
65' Indirekt na 7 metara od gola Radničkog
Velika šansa za Zvezdu. Indirekt posle grube greške odbrane Nišlija i vraćanja lopte golmanu. Usledio je udarac, ali lopta nije imala gde da prođe i ostaje 1:0.
63' Izmena u Zvezdi, Ivanić na terenu
Vladan Milojević vrši prvu izmenu. Umesto Veljka Simića na terenu je Mirko Ivanić.
62' Pavkov spasao gol!
Velika prilika za Radnički, tačnije za Saša Stojanović. Sjajno se oslobodio Babića, odlično šutirao, ali natrčao je Pavkov i izblokirao udarac, lopta je išla ka mreži, lako je moglo biti 1:1..
61' Ben opet preti
Najbolja situacija za Crvenu zvezdu. ben je opet bio u situaciji, ali Petrović je bio siguran.
50' Degenek u prilici
Centaršut sa desne strane iz prekida, Jevtović je poslao loptu na drugu stativu, tamo je utrčao Miloš Degenek, za malo je zakasnio, loptu je poslao kraj stative u gol aut.
48' Gužva pred golom Radničkog
Pripretila je Crvena zvezda već na startu drugog dela, bila je to velika gužva, Žander se nije najbolje snašao u odsudnom momentu, usput je načinio i prekršaj.
Bez promena u sastavima
Za sada, nema promena u odnosu na timove koji su počeli utakmicu.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme: Zvezda u prednosti
Kraj prvog poluvremena. Zvezda je iskoristila jednu priliku, Radnički nije bio precizan iz tri dobre i izgledne situacije, otuda je na semaforu 1:0. Milan Pavkov je u svom stilu postigao gol posle preciznog udarca glavom u finišu prvog pooluvremena.

Šutevi 8-3 u korist crveno-belih, 72 odsto poseda lopte za domaći tim, ali Radnički je mogao da ode na odmor sa daleko boljim rezultatom po ovih 33 stepena u vreloj beogradskoj večeri.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
45' Simićev odličan šut, Petrović brani
Umalo 2:0. Veljko Simić je bio u trku sa loptom, šutirao je snažno sa 20 metara, ali Petrović je sjajno intervenisao i sprečio pogodak.
41' Pavkov pogodio!
U jednom minutu dve prilike, jedan gol! Batrović je izbio sam ispred Borjana, kad je hteo da ga lobuje, pogodio je u glavu golmana Crvene zvezde.

Posle kontranapada, lopta je stigla na desnu stranu, Pavkov je bio sam na petercu, samo se "poklonio" i glavom poslao loptu u mrežu Nišlija - 1:0!
GOOOOOOOOL
32' Novi pokušaj Bena
Lopta je došla u kazneni prostor sa leve strane, Ben je bio negde u visini penala, zahvatio je loptu polu-volej udarcem. Nije bio precizan, lopta je završila preko prečke gola Radničkog.
25' Radnički pripretio ponovo
Nemanja Tomić se odlučio na šut sa 18 metara, gađao je gornji levi ugao, ali za malo je bio neprecizan, lopta je otišla iznad prečke gola Crvene zvezde.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
23' Prilika za Bena
Lepa akcija crveno-belih, lopta je došla do Bena, šutirao je sa 16 metara, za malo pored gola. Posle svega samo korner za domaći tim.
15' Velika šansa za Radnički!
Neverovatna prilika za Radnički! Nikola Čumić je tri puta šutirao iz kaznenog prostora, Žander i Kanjas su dva puta uspeli da ga izblokiraju, od svega, samo korner! Neverovatno je kako nije uspeo da zatrese mrežu Crvene zvezde.
13' Pokušaj Stefana Mihajlovića
Akcija Nišlija po desnoj strani, lopta je na desetak metara od gola došla do Stefana Mihajlovića, odmah je šutirao iz okreta, ali je bio za malo neprecizan.
6' Pokušaj Kanjasa iz slobodnog udarca
Žander je srušen na oko 20 metara od gola. Debitant Kanjas je izveo slobodan udarac, ali je njegov šut završio preko prečke gola Nišlija.
4' Miran početak
Bez većih uzbuđenja na startu utakmice. Crveno-beli igrajau visok presing u nameri da što pre dođu do prilike i pogotka.
Meč je počeo
Susret je počeo, sa centra su prvi krenuli igrači Crvene zvezde.
Tradicija na strani šampiona
Tradicija kaže da Crvena zvezda ima šest uzastopnih pobeda nad Nišlijama u Beogradu.
Milojević odmara igrače, tri štopera na terenu, povratak Degeneka
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rešio je da odmori šestoricu igrača koji su igrali u prvom meču sa Halsinkijem. Na teren je izveo, zanimljivo je, trojicu štopera, Degeneka, Pankova i Babića, ali očekuje se da će Degenek igrati kraj desne aut linije. Inače, biće to njegov povratnički meč u dresu Crvene zvezde.
Susret neporaženih na startu
Vreme je za prvu utakmicu drugog kola Linglong Superlige između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Oba tima ostvarili su pobede bez primljenog gola na startu, tako da se očekuje zanimljiv susret.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: