Crvena zvezda - Mladost 1:0 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 29. titulu državnog prvaka pošto su na svom terenu pobedili Mladost iz Lučana sa 1:0.

Dobrodošli u LIVE BLOG
Kraj meča, Crvena zvezde je osvojila 29 titulu!
Sudija Čolović je označio kraj utakmice posle tri minuta nadoknade. Pobeda Crvene zvezde od 1:0. Mladost je igrala hrabro, imala je velike prilike, ali ih nije iskoristila. El Fardu Ben nije iskoristio penal,m potom je isključen Marko Gobeljić, ali Milan Pavkov je u 82. minutu razrešio sve dileme, 12. golom u sezoni odlučio je pobednika. Slavlje navijača Crvene zvezde može da počne, ovim bodovima odbranili su titulu. Crvena zvezda je 29. put osvojila državno prvenstvo.
88' Žuti karton za Lekovića posle koškanja sa Pavkovim
Koškanje Nikole Lekovića i MIlana Pavkova, na kraju, žuti karton za igrača Mladosti.
85' Rezultat koji garantuje 29. titulu
Ovim pogotkom Crvena zvezda ima rezultat koji joj donosi 29. titulu prvakak države. Od slavlja ih deli svega pet minuta.
Dvanaesti gol Pavkova
Konačno dobra akcija šampionskog tima Crvene zvezde i pogodak. Jovančić je mnogo toga uradio po desnoj strani, pronašao je u srcu kaznenog prostora Milana Pavkova koji je snažno šutirao po zemlji sa desetak metara i mreža se zatresla - 1:0! Bio je to 12. gol Pavkova u Superligi.
82' Gooooooooooooool!
Pavkov! Crvena zvezda je povela!
81' Prilika za Bena
Igrač koji nije iskoristio penal, sadsa je imao novu šansu. Šutirao je glavom, za malo preko gola.
79' Nove dve izmene
Menja i Nenad Milovanović. Umesto Lazara Jovanovića na terenu je Predrag Pavlović. Takođe, u timu Crvene zvezde poslednja izmena, umesto Branka Jovičića, na terenu je Mlan Gajić.
68' Drugi žuti za Gobeljića, Zvezda sa igračem manje!
Posle udarca Rodića, Gobeljić je u duelu poskočio, a sudija Čolović je to protumačio kao simuliranje. Drugi žuti karton za Marka Gobeljića i Crvena zvezda ostaje sa desetoricom na terenu!
67' Rosić odbranio udarac Bena!
Ništa od gola, Rosić je odbranio udarac El Fardua Bena. Šuutirao je Ben u levu golmanovu stranu, Rosić ga je prolitao i odbranio udarac!
66' Penal za Crvenu zvezdu!
Posle kornera sa leve strane, Šatara i Milan Pavkov su se borili za loptu. Pavkov je pao, a sudija Čolović pokazao na belu tačku, jer je po njegovom viđenju Šarara nepropisno omeo napadača Cevene zvezde.
64' Jovanović pripretio
S druge strane, prilika za Mladost. Lazar Jovanović je šutirao sa 20 metara, lopta je završila kraj desne stative.
62' Odlična šansa za Rodića
Konačno prava prilika za Crvenu zvezdu. Marko Marin je centrirao sa desne strane, Rodić je bio najviši u skoku, šutirao je glavom, ali po sredini gola, tako da je Rosić odlično intervenisao i sprečio gol.
61' Dvostruka izmena u Zvezdi
Vladan Milojević vrši dvostruku izmenu. Umesto Dejana Joveljića ušao je Milan Pavkov, a umesto Alekse Vukanovića na terenu je Mirko Ivanić.
55' Nema golova ni u Nišu
U Nišu je i dalje nerešeno (0:0), tamo igraju Radnički i Vojvodina. Ukoliko ostane bez golova i u Nišu i Beogradu, crveno-beli će osvojiti 29. titulu prvaka.
52' Igrači Crvene zvezde tražili penal
Tražili su crveno-beli da sudija pokaže na belu tačku, lopta je istina pogodila u ruku Miloševića, ali nije bilo nikakve namere da odigra rukom, jer je bio u padu. Sudija Čolović je bio blizu, sve je video, ništa od penala.
49' Marin ne koristi slobodan udarac
Prekršaj nad Aleksom Vukanovićem na 30 metara, prilika za Crvenu zvezdu. Pokušao je Marin, ali je loše centrirao...
Počelo je drugo poluvreme
Kraj poluvremena
Sudija Čolović je dao znak da je prvo poluvreme završeno. Zvezda je uglavnom imala loptu, pokušavala da dođe do gola, ali su Lučanci ti koji mogu da žale što na odmor ne idu sa prednošću. Bojić dva puta i Radivojević nisu uspeli da realizuju kolosalne prilike. Crvena zvezda s obzirom na sve može da bude zadovoljna sa ovih 0:0 koji joj garantuju osvajanje nove titule prvaka.
Pesma i baklje na "severu"

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
42' Lučanci opasniji
Ako se pogleda dosadašnji tok igre, igrači Mladosti mogu da kažu da su bili bolji. Prilike koje su stvorili bile su odlične, tako da mogu da žale što nisu u prednosti.
36' Pokušaj Marina
Marko marin je krenuo u prodor, šutirao je sa dvadesetak metara, ali neprecizno, lopta je otišla nekoliko metara kraj leve stative gola Lučanaca.
34' Dve kolosalne šanse za Mladost
U jednom minutu dve fantastične prilike za Lučance! Radivojević je proigrao Bojića, ovaj je šutirao sa pet metara, a Borjan refleksno nogom odbranio i sprečio gol. U novoj akciji gostiju, posle centaršuta sa desne strane, radovijević je bio sam na petercu ali je loše šutirao. Treća velika prilikka za goste, neverovatno je kako nisu uspeli da zatresu mrežu!

foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
31' Gužva pred golom Mladosti
Pokušavaju igrači Crvene zvezde da dođu do vodećeg gola koji bi im mnogo značio u ovom momentu, ali bez uspeha. Posle centaršuta Savića stvorila se nova gužva pred golom Mladosti, Joveljić nije uspeo da je zahvati, tako da je odbrana Lučanaca reagovala i otklonila opasnost.
22' Velika šansa Bojića!
Stopostotna prilika za Mladost! MIlan Bojović je sjajnom proigrao Petra Bojića, ovaj se našao pred Borjanom, šutirao je sa 13 metara, ali neprecizno, pored leve stative! Veliki promašaj napadača Mladosti.
21' Gobeljić šutirao
Pokušao je Gobeljić sa više od 20 metara, šutirao je, na putu lopte ka golu Savić je pokušao da je skrene petom, ali nije to uradio kako treba i propala je još jedna akcija Crvene zvezde.
20' Zvezda ređa kornere
Marin je izveo korner sa leve strane, lopta je preletela sve u petercu. U nastavku akcije, Gobeljić je izborio četvrtri korner za domaći tim. Imaju crveno-beli inicijativu, ali gola još nema.
15' Nova prilika za Crvenu zvezdu
Marko Marin je uradio sve, odlobodio se driblingom dvojice igrača. Uposlio je Joveljića, njemu je lopta izmakla u odsudnom trenutku i prilika da Crvena zvezda povede je propala.
10' Jovičić izblokiran
Novi nalet crveno-belih, Jovičić je šutirao, ali je izblikoran. Mladost je krenula u kontru, ali je Gobeljić načinio prekršaj na dvadesetak metara iskosa sa leve strane.
7' Pokušaj Bena sa distance
Prva prilika na utakmici. El Fardu Ben je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, šutirao je, ali je lopta završila pored desne stative gola Mladosti.
5' Bez prilika na startu
Početno ispitivanje snaga, za sada bez nekih ozbiljnijih situacija pred oba gola.
 Pavkov 82'
  CZV   MLA  
  1 : 0  
Utakmica je počela
Susret je počeo, sa centra su krenuli igrači Mladosti iz Lučana.
Zašto ima tako malo navijača?
Pomalo neočekivana slika. Tribine su prazne, trenutno nema više od dve do tri hiljade gledalaca. Neobično za domaće navijače ako se ima u vidu da bi bitka za titulu mogla da bude rešena već u ovom susretu.
Crveno-beli u seriji
Fudbaleri Crvene zvezde imaju dosta razloga za optimizam jer u sedam poslednjih mečeva sa Lučancima imaju stopostotan učinak.
Zvezda za titulu, Mladost za Evropu
Na stadionu "Rajko Mitić" sve je spremno za početak susreta između Crvene zvezde i Mladiosti. Susret značajan i za jedne i za druge. Crvena zvezda će, ako pobedi, obezbediti osvajanje nove šampionske titule, a Mladost se bori za izlazak u Evropu, tačnije za mesto koje vodi u Ligu Evrope. Nema dileme da nas očekuje zanimljivih 90 minuta.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: