Kup: Crvena zvezda – TSC Bačka Topola 4:1

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom TSC iz Bačke Topole – 4:1 (1:0).

 Simić 39, 71, Stojiljković 50, Joveljić 90+5p – Sumaila 52ag
  CZV   TSC  
  4 : 1  
90+5' Kraj utakmice – Zvezda je u četvrtfinalu Kupa Srbije
90+5' GOOOOOOL! Joveljić postavlja konačnih 4:1!
Joveljić je pokazao saigračima da želi on da izvede penal, preuzeo je odgovornost, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za konačnih 4:1!
90+4' Penal za Zvezdu u poslednjem napadu!
U poslednjem napadu Joveljić je pobegao Vargi koji se okliznuo i povukao mu nogu prilikom starta, pa je sudija pokazao na belu tačku.
89' TSC napada preko boka, bez uspeha
Nisu gosti iz Bačke Topole želeli da se predaju bez borbe, pokušavali su centaršutevima sa boka da ugroze gol Popovića, ali nisu uspeli.

Starsportphoto
84' Gotova je utakmica i za Marina
Na terenu je Nenad Milijaš koji je odmah preuzeo kapitensku traku.
82' Popović spasao Zvezdu drame
TSC je došao do nove šanse preko Silađija, ali je sjajno reagovao golman Popović. Posle gužve i izgubljene lopte Marina, Silađi je uhvatio poluvolej i gađao pod prečku, ali je čuvar mreže "crveno-belih" odlično reagovao.
81' Dobra prilika za Silađija
Nekoliko minuta po ulasku na teren Silađi je mogao da smanji rezultat. Odlično mu je saigrač ostavio povratnu na ivicu kaznenog, a on je volej poslao preko prečke. Ipak, Zvezda je dobila korner.
76' Ekspresno odgovara i Milojević
Šansu u poslednjih 15 minuta dobija mladi napadač Dejan Joveljić koji menja Stojiljkovića.
75' Ofanziva TSC
Napadač Silađi ulazi da pojača napad gostiju.
71' GOOOOOOL! Simić rešio pitanje pobednika!
Popustio je pritisak gostiju i to je iskoristio srpski šampion da dođe do trećeg pogotka. Sumaila je oduzeo loptu na nekih 30 metara od gola rivala, odložio je desno do Gobeljića koji odlično centrira na penal, odakle je Simić sjajno zahvata glavom i šalje u donji levi ugao – 3:1.
70' TSC opasno preti, ali bez prilike
Gostujući igrači organizovali su nekoliko lepih akcija kroz sredinu, a potom odlagali loptu na bok. Ipak, nije bilo šanse jer su centaršutevi bili slabi.
66' Reaguje i trener TSC
Denkovića menja Dejan Milićević.

Starsportphoto
60' Prva izmena u redovima "crveno-belih"
Teren je napustio Brazilac Kafu, dok je umesto njega ušao Slavoljub Srnić.
57' Velika šansa za Simića!
Sve je bolji Stojiljković koji je sada "preglavao" za Simića. Krilni napadač se ubacio iz drugog plana i izašao 1 na 1 sa Jorgićem, ali je šutirao pored leve stative.
52' GOOOOOOL! TSC se ekspresno vratio u život!
Nisu igrači iz Bačke Topole uspeli da zatresu mrežu, ali je to za njih učinio fudbaler Zvezde. Sumaila se u pokušaju da se zagradi između napadača i lopte okliznuo i poslao loptu iza nemoćnog Popovića – 2:1!
50' GOOOOOOOL! Stojiljković duplirao prednost Zvezde!
Mirisalo je na pogodak "crveno-belih" i on se dogodio nekoliko minuta po povratku sa pauze. Nakon što je novim pokušajem iznudio korner, Stojiljković je uspeo da se upiše u strelce. Kratku kombinaciju odigrali su Kafu i Simić, on je oštro centirao na peterac, odakle se napadač Zvezde najbolje snašao i povisio na 2:0.
49' Velika šansa za Zvezdu posle šuta Hajdina
Levi bek Hajdin šutirao je sa distance i iznenadio golmana Jorgića koji je kratko odbio loptu. Nju je u petercu prihvatio Stojiljković, ali se nije najbolje snašao.
46' Počelo drugo poluvreme u Beogradu

Starsportphoto
45' Kraj prvog poluvremena
44' Nova opasna šansa Zvezde!
Stojiljkoviću se posle šuta Krstičića odbila lopta, šutirao je iz šesnaesterca i Jorgić je još jednom odlično odbranio.
41' Kafu niže protivnike i promašuje zicer
Dva fantastična driblinga Kafua mu donose gol šansu, ali je ostao bez snage i šutirao neprecizno.
39' GOOOOOOOL! Zvezda vodi!
Marko Marin je po zemlji lagano pronašao Simića na ivici kaznenog prostora. Veljka niko nije čuvao iako su dva igrača bila ispred njega, pa je Simić po zemlji naciljao ugao gola Jorgića. Golman TSC je zakačio loptu, ali mu je prošla ispod ruke i ušla u mrežu za 1:0!
36' Dobra odbrana Jorgića
Stojiljković je bio u prilici, morao je bolje da šutira sa deset metara, mada je bio u gužvi. Simić je prošao desno, vratio u sredinu za Kafua, a ovaj je u padu prosledio loptu do Stojiljkovića koji uspeva da šutne, ali brani Jorgić.
33' Hrabri gosti
Sa šest igrača napadaju igrači TSC u pojedinim situacijama i vrlo dobro kombinuju. Denković u poslednjoj od tih situacija šutira ali je blokiran.
27' Majstorija Marina, Simić u stopostotnoj šansi
Marko Marin je podigao loptu preko odbrane i namestio je na desetak metara Simiću koji šutira pravo u golmana gostiju Nemanju Jorgića.
24' Fantastičan udarac Jovičića!
Snažan šut Jovičića koji je sačekao loptu na 20, 25 metara od gola TSC koji zamalo promašuje svoju metu.
21' Šutira Hajdin
Stefan Hajdin je oprobao šut, lopta je završila pored gola.
17' Au ma kakav ofsajd!
Velika greška sudija Lazara Tripkovića i njegovog pomoćnika na štetu TSC. Marko Gobeljić šalje povratnu loptu uz aut liniju, seče je Ognjan Damjanović i izlazi sam ispred golmana domaćina Zorana Popovića. Prekidaju to arbitri koji su neshvatljivo svirali ofsajd Damjanovića iako je igrač Zvezde vratio loptu.
16' Stojiljković pored gola
Dobar pokušaj Nikole Stojiljkovića, malo pored gola je otišla lopta posle njegovog udarca glavom na centaršut Hajdina.
13' Denković sa distance
Prvi šut igrača u teget dresovima ka golu Zvezde, ali vrlo neprecizno je to izveo Aleksa Denković.
12' Opasnost, ali i faul crveno-belih
Gobeljić je uputio dobar centaršut ka Veljku Simiću, Simić je faulirao u petercu jednog igrača Bačke Topole, pa je posle dobre reakcije defanzivca gostiju, Zvezda ostala i bez gola i bez kornera.
10' Prvi napadi TSC
Denković trči uz desnu aut-liniju, spušta se u kazneni prostor povukao ga je u duelu Hajdin ali nije bilo zvižduka sudije.
6' Levo, levo preko Hajdina
Zvezda uglavnom u prvih šest, sedam minuta napada po levoj strani. Već je dvaput Krstičić probao da naše Hajdina koji je jednom uspeo da dobaci pas do Gobeljića.
3' Pokušaj Gobeljića
Od prvog minuta Zvezda opseda gol TSC. Stefan Hajdin je sa krila centrirao, lopta je u kaznenom prostoru stigla do Gobeljića koji je iz okreta šutirao, ali je izblokiran.
1' Počela je utakmica!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: