Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad na stadionu "Rajko Mitić" sa 3:1 u 12. kolu Superlige Srbije.

 Boaći 39, 56, Gobeljić 45 -- Marinković 78
  CZV   RAD  
  3 : 1  
90+3' KRAJ! Zvezda rutinski privodi meč kraju
Igrači srpskog šampiona su smirili napade u poslednjih desetak minuta i priveli meč kraju bez većih problema.
90' Igraće se još tri minuta
89' Čaušić mogao do gola, mogao i Babić, prečka!
Šut Čaušića brani Marković, Babić se ubacuje i gađa glavom posle 12. kornera Zvezde, prečka i Marković opet spasavaju Rad.
86' Zvezda "spušta" loptu
Umirili su igru domaći igrači. Dobru priliku je imao Degenek u 83. minutu, ali nakon toga Zvezda pokušava samo da sačuva loptu u posedu i privede meč kraju.
81' Još jednom Marinković
Solidan pokušaj iz slobodnog udarca, opet je šutirao Marinković, ali ovog puta iz mnogo veće udaljenosti i teže situacije u odnosu na situaciju pre tri minuta. Lopta je otišla preko prečke.
78' GOOOOOOOL! Marinković daje gol, Rad smanjuje na 3:1!
Odlična lopta u prostor od Mihajlovića za Marinkovića, Marinković kreće sam prema golu Borjana, obilazi ga i lagano plasira u mrežu za smanjenje zaostatka.
75' Ako i mora da brine zbog povreda, zbog rezultata ne mora
Vladan Milojević.

StarSport
73' Uh kakva šansa za Rad!
Mihajlović je posle kornera bio sam na desnoj stativi, kolenom je udario loptu koja odlazi pored gola. Najveća šansa za Rad od početka utakmice.
71' Opao tempo
Simić je izblokiran prilikom šuta, a Zvezda je malo smirila igru.
Nije manjkalo duela
Stojković pre izlaska iz igre.

StarSport

66' Bolna grimasa na licu Jovičića
Uklizao je zadnji vezni Zvezde da bi presekao kontru Rada u svom šesnaestercu, ali je posle pada ostao da leži povređen. Ispostavilo se da povreda nije ozbiljna i nastavio je utakmicu, ali su navijači Zvezde za trenutak uzdahnuli.
63' Gobeljić za Boaćija i ništaaaa!
Gobeljić je spoljnom dodao Boaćiju koji je bio na beloj tački, ali je njegov šut izblokiran pa je Zvezda dobila novi korner.
61' Ne mogu da ga zaustave igrači Rada
Boaći slavi gol.

StarSport
56' GOOOOOOL! Boaći, drugi gol i 3:0 za Zvezdu
Srnić šalje loptu u prostor kroz sredinu i po zemlji za Boaćija, Perendija ne može da ga stigne, a Ričmond izlazi sam ispred Markovića i spoljnom šutira u njegov bliži ugao za laganu realizaciju i treći gol Zvezde.
55' Novi udarac!
Odmah posle kornera natrčava Gobeljić iz odbrane i šutira sa više od 35 metara. Opet je morao da reaguje Marković, a Gobeljić "puca" iz svih oružja.
54' Gobeljić centaršutem umalo pogodio gol!
Nekako je nonšalantno centrirao, a lopta je dobila neugodan efe i išla u sam ugao gola Dušana Markovića koji je krajnjim naporima vadi i skreće u korner.
52' Dobra reakcija Markovića
Marković je izboksovao loptu posle centaršuta igrača Zvezde i izbio je van šesnaesterca. Moglo je da bude opasno.
Fer-plej

StarSport
49' Ebisilio šutirao, Boaći tresao mrežu iz ofsajda
Prvi udarac u drugom poluvremenu je delo Lorenca Ebisilija koji se okuražio na udarac sa dvadesetak metara i gađao preko gola, ali je Zvezda dobila korner posle kog je Boaći dao gol iz ofsajda. Gol nije priznat jer je bio korak iza odbrane.
46' Počelo je drugo poluvreme
Stojković je morao ranije van terena
Navijači Crvene zvezde se nadaju da povreda nije ozbiljnija.

StarSport
Go(L)beljić
Pogodak Marka Gobeljića u 45. minutu.

StarSport
Slavlje posle prvog gola Zvezde

StarSport
Gol Boaćija

StarSport
45' POLUVREME. 83% prema 17% i 2:0
Toliko je procentualno domaćin imao loptu u nogama i zasluženo posle pet udaraca ka golu i četiri u okvir gola ide na pauzu sa prednošću 2:0.
45' GOOOOOOOOL! Gobeljić za 2:0!
Miloš Degenek se posle izlaska Filipa Stojkovića preselio na poziciju desnog beka, da bi Sumaila ušao u sredinu. To se isplatilo jer je odlično centrirao za Gobeljića koji se ubacio iz drugog plana i volejem savladao Markovića.
44' Korneri su prilika za Rad
"Građevinari" su izveli prvi korner i odmah uspeli da zaprete. Nisu uspeli da šutiraju ali su pokazali da je to njihova šansa.
42' Boaći mogao do 2:0!
Gobeljić je uposlio isturenog Simića koji je iz trka spustio oštru loptu u peterac, Marković je vrhovima prstiju zakačio, dovoljno da omete Ričmonda Boaćija. Boaći je uspeo da zakači loptu, ali ne i da je iz blizine sprovede u mrežu.
39' GOOOOOOOOL! Zvezda vodi!
Ebisilio je centrirao sa desnog krila, Boaći skočio i glavom pogodio precizno u gornji ugao gola Rada. Opet je ostavljen prostor Ebisiliju, samo što ovog puta nije šutirao, ali je idealno pronašao napadača svoje ekipe.
37' Srnić propušta dobru priliku
Našao se vezista Zvezde na pravom mestu, ali je glavom promašio loptu koja je išla u kazneni prostor.
36' Sumaila je ušao umesto Stojkovića
Kapiten Zvezde u odsustvu Vujadiina Savića je morao van igre, izgleda da je sudar sa igračima Rada ostavio veće posledice nego što se isprva činilo.
35' Stojković na nosilima
Milojević mora da vrši prvu izmenu
33' Boaći "odsečen", nižu se korneri
I kada dobije loptu Ričmond Boaći, za sada ne može da uradi mnogo toga jer ga solidno čuvaju igrači Rada koji su se potpuno povukli u "bunker". Zvezda ima kornere, ali poslednji posle kog je Simić probao da centrira nije doneo ništa kao i ostali pre toga.
27' Domaćin čuva loptu

StarSport
24' Lep pokušaj Mladenovića
Istrčao je po levoj strani, fintirao jednog igrača Zvezde u odbrani i uspeo da šutira, ali je udarac na kraju bio lak plen za Borjana jer je Mladenović u driblingu izgubio snagu za udarac.
22' Sudar Stojkovića i Tričkovića
Tričković je 'zaradio' zavoj na glavi, a utakmica je na nekoliko minuta prekinuta.
20' Zvezda bolja do polovine prvog dela
Crveno-beli su bolji u prvih 20 minuta meča, uspeli su da stvore dve dobre šanse za pogodak, Rad teško prelazi polovinu, pa su skoro svi igrači u plavim dresovima na svojoj polovini.
14' Ne ostavljajte Ebisilija samog
Lorenco Ebisilio je šutirao sa više od 20 metara, ostavljen mu je prostor ciljao je solidno, ali je čuvar mreže Rada uspeo da izbije loptu.
13' Mladenović promašio fudbal
Imao je šansu igrač Rada da šutira sa desetak metara, posle ubačene lopte s boka, ali je umesto lopte šutnuo vazduh i propustio šansu da ugrozi Borjana.
10' Boaćija nesebičnost koštala gola!
Stojković je lepo centrirao u kazneni prostor do druge stative. Njegov centaršut je preleteo sve igrače i stigao do samog Boaćija koji je bio malo iskosa i mogao je da šutira iz blizine ka golu Rada, ali je hteo da uposli Gobeljića na gol liniji. Šipčić je reagovao i otklonio opasnost.
9' Prekidi, prekdi
Zvezda je izvela dva kornera od početka meča, nema mnogo tečne igre ni na jednoj strani.
9' Dva aduta dve ekipe - Boaći i Šipčić

StarSport
5' Presing Rada
Mihajlović i saigrači iz ofanzivne linije Rada izlaze i pokušavaju da oduzmu loptu Milanu Borjanu i defanzivcima Zvezde u ranoj fazi napada.
2' Žustro od starta, odmah prvi žuti
Dobio ga je Nenad Krstičić zbog starta na Vicu.
1' Počela je utakmica!
Sastavi ekipa
Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić – Krstičić, Jovičić – Srnić, Ebisilio, Simić – Boaći. Trener: Vladan Milojević

Rad (4-2-3-1): Marković – Vico, Perendija, Šipčić, Tričković – Bainović, Petrović – Živković, Marinković, Mladenović – Mihajlović.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: