Crvena zvezda – Mladost 2:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana sa 2:1 u prvom meču desetog kola Superlige Srbije.

 Kafu 51, Jovičić 68 – Jevremović 66
  CZV   MLA  
  2 : 1  
90+2 KRAJ - Zvezda je pobedila
Crveno-beli su uspeli da sačuvaju svoju mrežu, nisu postigli treći gol iako su imali nekoliko šansi u poslednjih petnaestak minuta, ali je ostalo 2:1 i Zvezda ide u Pariz posle pobede nad Lučancima.
90' Mladost pokušava do gola
Zvezda čeka kontre, Marin je u jednoj bio solidno postavljen, ali nije prošao jedan na jedan svog čuvara. Na drugoj strani je Mladost imala priliku posle istrčavanja Borjana, ali nije bilo veće opasnosti po gol crveno-belih.
85' Agresivni crveno-beli
Ne dozvoljavaju igrači beogradske ekipe da Mladost napadne u finišu pa vrše pritisak na sredini terena i tamo oduzimaju lopte protivnicima.
82' Šansa za Kafua
Prolazi lopta pored Kafua u petercu, Žonatan ne koristi izglednu situaciju da meč reši desetak minuta pre kraja.
Jovičić je ekspresno odgovorio
Slavlje igrača Zvezde posle drugog gola domaćih, 68. minut.

StarSport
Samo dva, tri minuta je trajalo slavlje Mladosti
Posle gola Marka Jevremovića u 65. minutu.

StarSport
79' Marin probao da lobuje Rosića
Šutirao je previsoko i nije pogodio mrežu iako je golman gostiju istrčao dovoljno da lopta može da ga preleti.
78' Novi pokušaj Jovičića
Još jednom je probao da šutira Branko Jovičić, pored gola.
Prava majstorija Jevremovića
73' Stativa!
Simić se dobro okrenuo oko svoje ose, sačuvao loptu posle dodavanja Hajdina i iz kaznenog prostora pogodio stativu. Zvezda je mogla da povede 3:1.
Gol Kafua
68' GOOOOOOL! Jovičić za 2:1!
Centrirao je Simić u kazneni prostor, odbijenu loptu je prihvatio Branko Jovičić na 22 metra, spustio je i šutirao u rašlje gola Mladosti za novo vođstvo Zvezde tek koji minut posle fantastičnog gola Jevremovića.
67' Rosić brani zicer!
Marin pronalazi Gobeljića na boku, ovaj spušta za Kafua u sredinu, a Kafu iz neposredne blizine pogađa Rosića.
65' GOOOOOOL! Jevremović za 1:1!
Marko Jevremović šutira iskosa fantastičnu parabolu, lopta kači Degeneka u nogu i vara Milana Borjana kome Jevremović "buši" malu mrežu za izjednačenje Mladosti.
64' Velika prilika za Mladost!
Lazar Jovanović je istrčao po desnoj strani šutirao iz mrtvog ugla pored gola, lopta nije ni napustila igru i u nastavku akcije usledio je šok za igrače Zvezde.
63' Hajdin preko gola!
U dobroj šansi se našao bek Zvezde, odbila mu se lopta posle ubacivanja Marina i odbrane igrača Mladosti. Hajdin nije to očekivao i šutirao je preko gola sa šest, sedam metara.
Pred početak meča, minut ćutanja za Božidara Cerovića

StarSport
60' Dvostruka izmena u Zvezdi
Ulaze Marko Marin i Nenad Krstičić umesto Lorenca Ebisilija i Dušana Jovančića.
57' Pejović šutira!
Aleksandar Pejović je povukao loptu sa sredine, namestio se i tukao sa tridesetak metara pored stative gola Milana Borjana.
Slavlje igrača Zvezde

StarSport
51' GOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0!
Žonatan Kafu je namestio loptu na belu tačku, šutirao precizno u levi ugao gola Rosića i Zvezda je od 51. minuta povela sa 1:0.
50' Penal za Zvezdu!
Predrag Pavlović je prilikom centaršuta Zvezde bio u duelu sa njenim bekom Stefanom Hajdinom, činilo se da su obojica vukli jedan drugog, Aleksandar Vasić je procenio da je Pavlović napravio faul i dosudio je penal za domaćina. Pavlović je dobio žuti karton.

48' Pavkov probao "makazice"
Lepo je centrirao Ebisilio čini se, Pavkov je skočio na petercu i probao da makazicama pogodi mrežu. Promašio je loptu i Jovičić je u nastavku akcije šutirao pored gola.
46' Počelo je drugo poluvreme na "Rajku"
Superliga Srbija 10. kolo:
Nedelja:

15:00 Proleter – Zemun
15:00 Spartak Subotica – Vojvodina
19:00 Bačka – Rad
19:00 Dinamo – Mačva
19:00 Voždovac – Radnik
19:00 Napredak – Čukarički
19:00 Radnički Niš – Partizan
45' POLUVREME. Zvezda malo bolja
Mladost je uspela da zapreti na startu prvog dela igre, ali kada svoje šanse nisu iskoristili Markoski i Tumbasević, domaćin je zaigrao bolje i uspostavio kontrolu koju nije krunisao golom.
42' Solidan pokušaj Jovičića
Odbrana Mladosti nije dobro ispucala loptu, ona je došla do Jovičića koji je pristigao sa sredine terena tek da raspali po njoj - nedovoljno precizno da ugrozi Rosića.

StarSport
40' Ebisilio "kampuje" na distanci
Pavkov ostavlja loptu na dvadesetak metara od gola, Ebisilio se ne libi da šutira. Nije to uradio kao što obično ume i udarac po zemlji je završio pored gola.
38' Uporni Jovančić, dobra odbrana Rosića
Jovančić je uzeo loptu Tumbaseviću ispred kaznenog prostora, oboren je i Zvezda ima dobru poziciju za šut. Šutirao je Ebisilio, Rosić je pročitao gde će Holanđanin da puca i odbranio je.
33' Degenek bezopasno
Simić je centrirao, Degenek sa zemlje udario loptu glavom, a ona je visoko otišla i nije bilo veće opasnosti po gol Rosića.

StarSport
30' Hajdin umalo dao gol glavom
Zvezdin bek je dobro skočio i gađao rašlje, ali je udarcu falilo snage pa je golman Mladosti uspeo da spreči pogodak.
28' Pejović dobar i u odbrani
Zvezda je posle faula nad Kafuom dobila priliku za centaršut. Simić je ostavio loptu Ebisiliju kome uklizavanjem odlično ulazi u šut Pejović.
25' Pavkov traljavo
Kafu je spoljnom prosledio loptu do Milana Pavkova koji iskosa šutira vrlo traljavo po zemlji. Mladost bez većih problema za sada zatvara prilaze svom golu.

StarSport
22' Ebisilio oprobao šut
Tek drugi nešto bolji pokušaj Zvezde, šutirao je Ebisilio sa distance preko gola. Odmah u narednom napadu je Ebisilio iznudio korner novim udarcem.

StarSport
17' Uh kakav volej!
Markoski se namestio na udarac, zakasnio je da ga zatvori Veljko Simić i Markoski je posle proigravanja Jovanovića iz voleja šutirao malo pored gola Borjana. Nova dobra šansa za Mladost.
12' Ponišen gol Zvezde!
SImić je postigao gol, ali nije za koji centimetar uspeo da izbegne ofsajd zamku gostiju i sudije su dobro videle ofsajd igrača Zvezde koga je proigrao Milan Pavkov dugom loptom.
11' Odlična šansa za Lučance, sreća za Zvezdu!
Novi precizan centaršut Pejovića, Tumbasević skače u šesnaestercu i glavom udara loptu koja ide pored desne stative gola domaćina!
Dobar početak za Markoskog

6' Dobar šut Jevremovića!
Jevremović je bio u solidnoj poziciji na desetak metara iskosa u odnosu na Milana Borjana, šutirao je solidno po zemlji, ali je mogao i bolje. Borjan je bio prinuđen da reaguje.
4' Dva kornera Zvezde
Solidan centaršut Simića pretvorio se u prvi, a onda i drugi korner za domaćina. Oba puta Mladost otklanja opasnost.
Boaći odmara, Pavkov napada Mladost

StarSport
3' Mladost ofanzivnija na startu
Mladost pokušava da napadne, dobar centaršut iz kornera Pejovića, ali na pravom mestu Marko Gobeljić koji večeras nosi kapitensku traku Crvene zvezde.
1' Počela je utakmica!
Pred početak meča održan je minut ćutanja za kreatora petogodišnjeg plana koji je doneo Zvezdi titulu prvaka Evrope, Božidara Cerovića.
Sastavi ekipa:
Crvena zvezda: Borjan, Babić, Degenek, Gobeljić, Ebisilio, Kafu, Hajdin, Jovičić, Jovančić, Pavkov, Simić. Trener: Vladan Milojević

Mladost: Rosić, Andrić, Jevremović, Jovanović, Markoski, Milošević, Pavlović, Pejović, Pešić, Sinđić, Tumbasević. Trener: Nenad Milovanović

Stadion: Rajko Mitić, Beograd
Kapacitet: 54.000
Sudija: Aleksandar Vasić.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: