Kraj: Partizan – Rad 1:0

Fudbaleri Partizana pobedili su Rad u zaostaloj utakmici 5. kola Superlige, koja je odigrana na stadionu u Humskoj – 1:0.

 Janković 49
  PARTIZAN   RAD  
  1 : 0  
93' Kraj, Partizanu tri boda
Partizan je mirno priveo utakmicu krajuu, osvojio je tri boda i sada sledi večiti derbi sa Crvenom zvezdom. Neefikaksnost je problem koji siguurno najviše brine crno-bele pred nedeljnu utakmicu koja se igra na stadionu u Humskkoj od 19 sati.
87' Partizan odrađuje posao
Crno-beli odrađuju posao, troše vreme, jer je Rad potpuno bezopasan tokom čitavog drugog poluvremena
83' Kasalica se vrati na teren
Povreda, ipak, nije ozbiljnija, Kasalica je smogao snage i vratio se u igru.
79' Rad nastavlja s devetoricom
Posle crvenog kartona Mladenovića i povrede Kasalice, Rad je ostao sa samo osam igrača u polju.
77' Kasalica povredio koleno
Šćekić i Kasalica su startovali na loptu, igrač Rada se posle kontakta stropoštao na zemlju, a potom je iznet s terena.
71' Janković pao u 16 m, Partizan tražio penal
Dubinska lopta je upoćena ka Jankoviću, Kasalica ga je pratio u stopu, bilo je kontakta na ivici kaznenog prostora, ali je igrač Partizana pao duboko u šesnaestercu. Za sudiju to nije bio ni kazneni udarac ni faul.
Može li Rad s igračem manje da parira Partizanu?

Foto: Starsport
65' Pantić pogodio stativu
Sjajno je šutirao danilo Pantić, ali je lopta pogodila stativu
64' Crveni Karton za Mladenovića, Rad sa desetoricom
Mladenović je neoprezno startovao na jankovića i dobio je žuti karton za taj start. Ali s obzirom na to da je već jednom bio opomenut, dobio j ei crveni a zatim je morao u svlačionicu.
Kada će ovo ludilo da stane...
U tuči navijača Partizana i Zvezde, minule subote ujutru u Banji Dvorovi, kod Bijeljine, ubijen je Aleksandar Pantić (30), dok su dvojica navijača teško povređena i zbrinuta su u bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini. Pantić je preminuo u ambulantnim kolima na putu u beogradski Urgentni centar.

Foto: Starsport
"Zakucavanje" Jankovića
49' Partizan vodi 1:0
Partizan je uspeo da slomi otpor Rada. Pantiæ je prosledio loptu Nikoliæu na stranu, ovaj je centrirao u kazneni prostor, Jankoviæ je saèekao loptu, i efektno je poslao u mrežu gostiju s Banjice.
46' Počelo je drugo poluvreme
Nadamo se da æe i Partizan i Rad biti agilniji i konretniji u nastavku utakmice
45' Poluvreme i zvižduci
Završeno je oprvo poluvreme u Humskoj, Partizan i Rad su odigrali prvih 45 minuta bez golova, iako je bilo nekoliko dobrih prilika za gol. Partizan je u prvom delu imaoveæi posed lopte, ali to nije uspeo da pretvori i u rezultatsku prednost.
42' Mladenović preti, Stojković ne spava
Mladenoviæ je sjano šutirao, lopta je išla u rašlje, ali je Stojkoviæ sjajno intervenisao i otklonio opasnost.
40' Valijente promašio loptu
Partizan je izveo korner, Šæekiæ je na prvoj stativi zahvatio loptu, prebacio je glavom na drugu, a tamo je Valente promašio ceo fudbal
38' Rikardo sam pred golmanom i šutne u njega
Rikardo je zahvatio loptu glavom posle centaršuta sa leve strane, ali je šutirao pravo u golmana Markoviæa
35' Vulićević izbio loptu "iz gola"
Fantastièna prilika za Rad, Stojkoviæ je bio savladan, ali je Vuliæeviæ intervenisao u poslednjem trenutku
30' Uspavanka u Humskoj
23' Najbolja prilika za Rad!
Mladenović je krenuo sam kroz sredinu i sa dvadesetak metara šutirao po zemlji u levi ugao gola Vladimira Stojkovića. Golman Partizana mu je odbranio, a Rad je dobio samo korner posle najbolje prilike za goste.
22' Retka šansa za Rikarda
Nikolić uspeva da podigne loptu za Rikarda u kaznenom prostoru, ali mu je saigrač bio preblizu, a lopta je bila prebrza pa je ona više pogodila Rikarda, nego on nju glavom.
17' Rad teško preko pola
Samo Lutovac i Mladenović uspevaju povremeno da dobiju loptu na protivničkoj polovini terena. Kada se na njoj nađu, ne uspevaju da to pretvore u priliku, ali ne uspeva ni Partizan na drugoj strani.
12' Žestok start Mladenovića
Uklizao je Mladenović Nikoliću i kramponima ga udario po nozi. Sreća za fudbalera Partizana što je udarac bio u predelu kostobrana inače je moglo da bude vrlo ozbiljno. Mladenović je dobio žuti karton.
10' Nikolić propustio šansu
Neopreznost igrača Rada, Nikolić ulazi u kazneni prostor i iz situacije iz koje je mogao i da šutira pokušava da uposli Rikarda po zemlji, a njegov pâs presecaju igrači gostiju.
7' Partizan napada, Rad se brani
Pokušavaju po bokovima da napadnu Urošević i Vulićević u ekipi Partizana, ali se Rad za sada organizovano brani, pa za crno-bele nema prolaza do gola. Rad još uvek ne uspeva praktično ni da pređe centar igrališta.
3' Solidan pokušaj Nikolića
Nikolić je ubacio loptu između dva igrača do Rikarda Gomesa, ali je napadač Partizana bio u ofsajdu.
1' Počela je utakmica
Pust stadion JNA, navijači skandiraju upravi
Malo navijača Partizana došlo je da gleda crno-bele u Humsku danas, a oni koji su došli i pre početka meča skandiraju "uprava napolje, uprava napolje".

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: