Partizan – Bačka 1:0 (0:0)

Fudbaleri Partizana pobedili su Bačku sa 1:0 u sedmom kolu Superlige Srbije na svom terenu u Humskoj.

 Marković 49
  PARTIZAN   BAČKA  
  1 : 0  
90+5 KRAJ! Partizan pobeđuje!
Uspeli su da se odbrane igrači Partizana do kraja i ne prime gol. Bačka nije napadala kao što su to radili Mladenović, Makarić i Gavrić u pojedinim trenucima meča, pa prave opasnosti nije ni bilo po gol domaćina.
90' Igraće se još pet minuta
Toliko je četvrti sudija pokazao na semaforu.
88' Marković malo pored svog gola
Bačka je izvela slobodan udarac, najviši u skoku je bio Marković koji je intervenisao, a lopta je prošla malo pored njegovog gola. Gosti su izveli korner, ali nisu uspeli da zaprete.
87' Šehović nije mogao da nastavi
Nova neplanirana izmena za Zorana Mirkovića pošto Šehović posle nekoliko minuta ipak nije mogao da nastavi meč, a umesto njega je ušao Urošević. Oba startna beka na ovoj utakmici su do kraja meča bila van terena.
85' Šutira Bjeloš
Bjeloš ulazi prema sredini i šutira po zemlji, lopta ide pored gola, a Bačka nastavlja sa jalovom inicijativom na polovini domaćina.
83' Sudar Šehovića i Zogovića
Šehović je potrčao prema lopti na koju je izleteo golman Bačke, došlo je do sudara u kazneom prostoru u kom je deblji kraj izvukao igrač Partizana. Sudija Živković nije svirao jedanaesterac, a Šehović je vrlo brzo nastavio meč.
80' Zatvara Partizan sredinu
Dobro brane prostor igrači Partizana kroz sredinu, prednjači Valijente, pa Bačka ne uspeva da stvori šansu uprkos igraču viška.
Slavlje igrača Partizana posle gola

StarSport
74' Crveni karton iznudio izmenu od Mirkovića
Miroslav Vulićević ulazi umesto Rikarda Gomeša. Sada će Nikolić biti najistureniji, a Miletića koji je dobio crveni karton će nadomestiti Vulićević.
71' Prljav potez Miletića, Partizan sa igračem manje!
Makarić je startovao otvorenim đonom u duelu sa Miletićem, ali je usledio veoma nesportski potez Miletića koji je iziritiran takvim potezom šutnuo otpozadi Makariča i zasluženo dobio isključenje. Makarić je dobio žuti karton.
67' Rikardo kasnio na zicer!
Centrirao je posle prekida Zakarić visoko, najviši je u skoku bio RIkardo Gomeš koji je kasnio za nekoliko centimetara da pogodi loptu glavom i iz stopostotne prilike postigne drugi gol za Partizan.
65' Prva izmena na meču
Izlazi Luka Mićić u ekipi Bačke, menja ga Milan Spremo.
63' Brani Kljajić
Šutirao je jedan od fudbalera Bačke sa ibice kaznenog prostora po zemlji u bliži ugao, Kljajić je reagovao i Bačka je dobila korner. Usledila je kontra Partizana u kojoj je Nikolić sebi dao prejak for i propala je akcija.
60' Partizan prepustio loptu rivalu
Bačka u ovim minutima ima više loptu u svojim nogama, ali to ne rezultira nekom pravom prilikom.
54' Dva udarca Makarića
Šutirao je jednom, izblokiran je, probao je još jednom, ali ni drugi put Makarić nije mogao da prođe. Bačka je krenula na gol Partizana posle primljenog pogotka u 49. minutu. Napao je Grabež levo i iznudio korner koji je Kljajić lako uhvatio.
51' Odmah uzvraća Bačka
Radinović je pokušao glavom posle kornera, lopta je išla u gol, ali je Kljajić bez većih problema uspeo da odbrani jer je išla po sredini.
49' GOOOOOOOOL! Partizan vodi!
Nikolić je lepo centrirao spoljnom u stilu Rikarda Kvarežme, Svetozar Marković je ostao sam na drugoj stativi i glavom je zatresao mrežu gostiju i Partizan od 49. minuta vodi sa 1:0.
Zoran Mirković

StarSport
47' Oprobao je šut Gavrić
Imao je priliku Gavrić da šutne, iskoristio je i tukao sa dvadesetak metara po zemlji, pored gola. Bačka i dalje nema udarac u okvir gola Partizana, iako je u prvom poluvremenu imala nekoliko prilika.
46' Počelo je drugo poluvreme u Humskoj

StarSport
45+2 POLUVREME
Partizan je bio nešto bolji u prvom delu igre, ali to nije bilo dovoljno ubedljivo da se stvori niti jedna prava prilika za gol. Bačka je svoju nameru da za početak ne primi gol ispunila i za sada pruža vrlo korektan otpor domaćinu.
42' Rikardo čeka
Dobio je loptu na tridesetak metara od gola, sustigli su ga igrači Bačke pa je previše čekao da šutira iako je imao dobru priliku da uputi udarac.

StarSport
40' Povreda Bjeloša
Partizan pravi probleme i dalje kada god centrira sa neke od strana. Tako je i posle kornera kojih su crno-beli sakupili čak deset za 40 minuta. Nakon devetog je skočio kapiten gostiju Bjeloš i udario kukom u stativu. Na sreću, povreda nije ozbiljnija pa može da nastavi meč.
37' Jovanović komplikuje
Ušao je u priliku za udarac Jovanović pred golom Partizana, imao je ispred sebe dvojicu fudbaler Partizana, driblao je jednom, drugi put, na kraju video da ne može da uradi ništa i pogrešio je.
35' Dobra prilika za Bačku
Ispada Šehović, lopta ide kroz sredinu Makariću koji se izvukao iza leđa odbrane Partizana. Izašao je na vreme Kljajić da mu skrati ugao, a napadač Bačke ga je obišao, ali iz mrtvog ugla nije mogao da pogodi mrežu.
31' Dribling Pantića, solidna odbrana Bačke
Dobro je prošao Danilo Pantić, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je još jednom izblokiran. Bačka se brani dobro kada Partizan ide u pojedinačne akcije kroz sredinu, ali to slabije izgleda kada se napada po krilima.
30' Nezadovoljni navijači
Uzvikivali su sporadično u prvih pola sata i "uprava napolje".

StarSport
25' Bačka pogađa mrežu!
Prvi korner koji je imala Bačka pretvoren je u gol. Lopta je pala u peterac gde je bio Gavrić, dvaput je udario loptu, nijednom dobro, pa je ona otišla do Mladenovića koji ju je sprveo u mrežu. Savladao je Kljajića, ali je sudija Minić podigao zastavicu zbog ofsajda i opravdano nije priznat taj gol ekipi gostiju.
24' Prodor Mladenovića
Mladenović je krenuo u prodor ka golu Partizana, probao je da odloži između dvojice loptu do Makarića ali je Makarić bio u ofsajdu pa nije ni krenuo na loptu. Jedan od retkih pokušaja Bačke u prvih 25 minuta
20' Domaćin nestrpljiv, hoće gol što pre
Opet u prilici Pantić, šutira iz šesnaesterca ali biva izblokiran, ali Partizan sve bolji u napadu. Rikardo vrlo dobar. Crno-beli su do sada već izveli sedam kornera.

StarSport
16' Zakarić pa Rikardo!
Centrirao je Valijente na drugu stativu, a na desnoj strani je gore bio Zakarić koji je šutirao iz prve i pogodio bi gol ali je Bojan Zogović na golu Partizana bio na visini zadatka. Već u sledećem napadu, Rikardo Gomeš je skočio u kaznenom prostoru i loptu zakačio ramenom ali je otišla pored gola.
11' Bačka se povukla, Pantić šutnuo izdaleka
Novi udarac Partizana sa distance, crno-beli znatno aktivniji u napadu iako je Bačka u prvih nekoliko minuta pokazivala želju da izađe napred. Lopta je posle udarca Pantića ovog puta otišla pored gola. Zdjelar je nekoliko minuta ranije šutirao preko.
9' RIkardo tražio penal
Rikardo Gomeš iz Partizana traži penal posle igranja rukom Ilića u šesnaestercu Bačke. Ilić je pokazao da nije dirao rukom, a ako je i kačio loptu, bio je u padu i nije imao gde drugo da stavi ruke. Od svega, lopta je otišla u gol-aut.
7' Miletić aktivan
Partizan u prvih sedam minuta uglavnom napada po desnoj strani odakle Miletić ubacuje loptu u kazneni prostor. Pravih šansi još uvek nije bilo, ali se čini da na ovom krilu crno-beli imaju prolaz.
5' Prvi udarac na utakmici za Partizan
Saša Zdjelar je dobio povratnu loptu van kaznenog prostora i šutirao je iz prve, ali je ona otišla preko gola. Partizanu se piše prvi pokušaj.
2' Bačka ne preza od kontakta
Dvojica fudbalera gostiju kreću na loptu pred kaznenim prostorom Partizana, ali su Makarić i Gavrić bili previše grubi pa prave faul. Bačka pokazuje da će probati da napadne visoko kada se ukaže prilika.
Počela je utakmica!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: