I kolo, 2. meč: Crvena zvezda – Suduva 2:1

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Suduvu sa 2:1 u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Boaći 3', Marin 28' – Topčagić 90+5
  CZV   SUD  
  2 : 1  
KRAJ! Zvezda ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona
90+5' GOOOOOOL!
Suduva dolazi do pogotka preko Mirhada Topčagića.
90' Utakmica je produžena za 6 minuta
88' Opasan napad, prečka Bena!
Kakav napad Zvezde! Krenuo je Milan Rodić u solo prodor kada u tome Vukanović nije uspeo, potom se lopta odbila do Bena koji je snažno šutirao i pogodio samo prečku kojom je izmamio uzdaje svih prisutnih gledalaca.
85' Prečka!
Imala je Suduva opasan napad, glavom je "tukao" Golubickas, ali je pogodio prečku i Rikets u nastavku faulira Babića i "poklanja" loptu fudbalerima Crvene zvezde.
83' Ben pada u kaznenom prostoru – nema penala
Isuviše lako je pao Ben u šesnaestercu, a zbog protesta je žuti karton dobio i trener Crvene zvezde Vladan Milojević.
80' Rodiću žuti karton zbog odugovlačenja
Kasnio je Milan Rodić sa izvođenjem auta i zbog toga ga je Farkaš kaznio žutim kartonom.
76' Stojković pada u kaznenom prostoru, nema penala!
Odlično je Marko Marin proigrao Filipa stojkovića spoljnim delom stopala kroz sredinu, Stojković je krenuo ka golu, pao posle kontakta, ali se posle usporenog snimka videlo da nije to bilo dovoljno za najstrožu kaznu.
72' Benu žuti karton zbog simuliranja
Pokušao je Zvezdin napadač da iznudi jedanaesterac, ali Adam Farkaš je bio dobro postavljen i video da od toga nema ništa, pa je Benu pokazao i javnu opomenu.
68' Ivanić proputša stopostotnu šansu
Nakon velike greške odbrane Suduve Ivanić je imao veliku priliku da postavi velikih 3:0, ali je loše šutirao i Zvezda je ponovo posle velike šanse imala samo korner.
64' Marinova solo akcija
Opasan je Marko Marin kada se ovako zaleti, ali sada je odbrambeni zid Suduve uspeo da izblokira njegov pokušaj i Zvezda imala "samo" korner.
Crveni karton Gobeljiću
Krenuo je Zvezdin fudbaler neoprezno, otvorenim stopalom na Gvaidasa Slavickasa i zbog tog veoma oštrog starta zaradio direktan crveni karton. Navijači Zvezde, ispratili su Slavickasa aplauzima.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
58' Fauliran Marin, Živanoviću žuti karton
Imaće Zvezda slobodan udarac u opasnoj zoni i domaćin ima šansu za treći pogodak na utakmici.
23.751 gledalac je prisutan na stadionu "Rajko Mitić"
53' Korner za Zvezdu
Jovančić u šansi! Probao je Jovančić da nogom postigne pogodak, ali je njegov udarac bio isuviše slab za treću promenu rezultata.
49' Preti i Suduva
Imali su gosti novi opasniji napad, ali nisu učinili previše pošto je odbrana Zvezde dva puta blokirala te udarce bez da su došli do golmana Milana Borjana.
48' Zvezda odmah napada
Agresivno su krenuli fudbaleri Crvene zvezde u nastavku susreta, imali su nekoliko izglednih prilika da uvećaju prednost, međutim, bili su nedovoljno precizni.

46' Počelo je drugo poluvreme!
Prvi napad u nastavku imaće ekipa Suduve
Kraj prvog poluvremena
Nije gospodin Adam Farkaš produžavao utakmicu, pa smo posle 45 minuta fudbala otišli na veliki odmor sa prednošću Crvene zvezde od 2:0.
43' Nezgodan sudar Bene i Kerle
Kerla je ovom prilikom napravio prekršaj kada je naleteo na Bena, pa će Zvezda imati slobodan udarac u opasnoj zoni.
38' Stativa Boaćija!
Ričmond Boaći je dobio Živanovića u duelu i sjurio se ka golu Suduve, međutim, njegov udarac je pogodio stativu i rezultat se ovoga puta nije menjao.
35' Uzburkala se igra
Krenla je Zvezda iz polu-kontre, ali se Boaći loše snašao kada je pokušao da proigra Bena. U nastavku akcije je sa velike udaljenosti šutirao Jovančić i bio prilično neprecizan.
33' Topčagić dobija žuti karton
Zbog protesta je Mirhad Topčagić postao prvi fudbaler koji je javno opomenut od strane mađarskog arbitra Adama Farkaša.
32' Slobodan udarac za Suduvu u "opasnoj zoni"
Gotal je izveo taj slobodan udarac, ali je on bio izuzetno neprecizan i loptu poslao visoko preko prečke.
28' GOOOOOOOOOOL
Sjajna kombinacija u šesnaestercu Suduve. Ben je poslao još jednu loptu koja je iz igre izbacila gotovo čitavu odbranu gostiju, pa je potom strelac prvog gola Boaći uposlio Marka Marina, koji je šutirao po zemlji i pogodivši donji desni ugao uspeo da duplira prednost Zvezde.
20' Suduva sve opasnija
Koriste gosti svaku grešku Crvene zvezde, polu kontrama i kontrama pokušavaju da ugroze gol Milana Borjana, ali za sada je odbrana izabranika Dejana Milojevića funkcionisala kako treba, a isto tako je Suduvin završni pas bio nešto lošiji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
16' Prva ozbiljna prilika za Suduvu
Ponovo je Slavickas ostao potpuno sam na levom boku, uspeo da uputi solidan centaršut, ali se Gotal uspeo da prebaci gol kada je uklizao da dođe do te lopte.
12' Opao je tempo meča
Crvena zvezda je rano postigla gol i to joj daje dovoljno prostora u igri da može da bude opuštenija i staloženija, što se po stanju na terenu i da primetiti.
7' Potencijalno opasan napad Suduve
Držali su gosti loptu u nogama nešto duže, naterali Zvezdu da se brani, ali sve je to bilo kratkog daha, pošto je načinjen prekršaj u napadu i lopta je ponovo pripala crveno-belima.
3' GOOOOOOOOL!
Ričmond Boaći dovodi Zvezdu u vođstvo već u trećem minutu utakmice. Sjajan pas je Boaći kroz sredinu dobio od saigrača Bena. Pas koji ga je spojio sa golom, pa je Ričmond imao 1 na 1 situaciju sa golmanom Suduve, koju je lako rešio snažnim udarcem u bliži ugao i navijačima Zvezde dao razlog za veliko slavlje.
1' Utakmica je počela
Prvi opasan napad na meču je imala ekipa Crvene zvezde preko levog boka, ali nisu uspeli da veoma rano iznenade goste iz Litvanije, tako da je rezultat nepromenjen.

Foto: B92/LN
Utakmica je počela
Sjajna koreografija navijača Zvezde
Popularne "Delije" su na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" uz papirne rolne, konfete i glasnu pesmu pozdravili svoje ljubimce i sve je spremno za početak utakmice.
Tomane i Kanjas povređeni
Dvojica najzvučnijih pojačanja Crvene zvezde neće biti u kombinaciji za ovaj susret. Nažalost, Portugalac vrlo verovatno neće biti spreman ni za drugo kolo, ukoliko crveno-beli, kako se očekuje, prođu dalje...
Zvezdin "Sever"

Foto: B92/LN
Ima i nekoliko gostujućih navijača

Foto: B92/LN
Navijači polako pristižu
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, Luka Nikolić, tribine stadiona "Rajko Mitić" biće solidno popunjene. Navijači u solidnom broju pristižu i tribine se pune, polako, ali sigurno.

Foto: B92/LN
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: