Kraj: Liverpul – Porto 2:0 (2:0)

Fudbaleri Liverpula pobedili su Porto 2:0 na svom terenu, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Keita 5, Firmino 26
  LIV POR  
  2 : 0  
Kraj!
Liverpul je pobedio 2:0. Revanš u Portu je 17. aprila.
85' VAR opet na sceni
Španska sudijska postava je opet koristila VAR, sumnjiv je bio start nad jednim igračem Porta u kaznenom prostoru Liverpula, ali je procenjeno da nije penal. Takođe, ni Salah nije kažnjen za oštar start.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
78' Opet Marega propušta šansu
Nova velika prilika za Porto, opet je u akciji bio Marega, ali njegov oštar šut završava pored gola.
73' Klop osvežio napad
Prva izmena menadžera Liverpula Jirgena Klopa, umesto iscrpljenog Manea ušao je Divok Origi. Menja i Serđo Konseisao, izveo je Toresa, a uveo Bruna Koštu.
69' Porto konačno zapretio
Obećavajuća šansa za goste, opet je Marega bio u prilici nakon što je prevario odbranu Liverpula, ali je Alison i treći put bio uspešniji.
64' Henderson pomogao Kasiljasu
Opasnost po gol Porta, Salah je šutirao sa desetak metara, ali je njegov kapiten Henderson izblokirao šut i pomogao Kasiljasu.
60' Potpuno druga utakmica
Značajno slabiji ritam na Enfildu u odnosu na prvo poluvreme, Liverpul i dalje diktira tempo, ali mnogo je bezopasniji nego u prvih 45 minuta.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
52' Ekspresna kontra Liverpula
Ekspresna kontra Liverpula, u trenu se Salah našao u kaznenom prostoru Porta, ali pogađa štopera gostiju pa Kasiljas lako hvata loptu.
48' Greška Manea, poništen gol
Matirali su igrači Liverpula još jednom Ikera Kasiljasa, savladao ga je Sadio Mane, ali je to uradio iz nedozvoljene pozicije što je potvrdio i VAR. Da je propustio loptu Liverpul je lako mogao do 3:0.
Nastavljen je meč na Enfildu
Ima li Porto snage da se vrati u egal?
Gospodar Enfilda
Poluvreme na Enfildu – 2:0
Liverpul je odradio ogroman deo posla za plasman u polufinale Lige šampiona. Porto će morati dosta toga da promeni ako želi da ostane u igri pred revanš.

Poluvreme na Enfildu – 2:0
Liverpul je odradio ogroman deo posla za plasman u polufinale Lige šampiona. Porto će morati dosta toga da promeni ako želi da ostane u igri pred revanš.
42' Velika borba između dva kaznena
Liverpul i dalje ima više od igre, nadjačao je Porto u žestokoj borbi na sredini terena, ali Kasiljas odavno nije imao posla.
Alison – Marega 2:0
Promašaj Firmina

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
34' Firmino promašio zicer
Još jedna sjajna šansa za Liverpul nakon ubacivanja sa boka, ovaj put je probio Henderson, video je na drugoj stativi usamljenog Firmina, ali je Brazilac propustio idealnu priliku za gol.
Firmino je gospodar Enfilda
32' Alison dobio dva duela "jedan na jedan" sa Maregom
Alison je sprečio povratak Porta u meč. Dva puta je u dva minuta Musa Marega imao jedan na jedan sa golmanom Porta, ali je Brazilac oba puta izlazio kao pobednik.
VAR – nije penal!
VAR sudije su procenile da nije kazneni udarac za Porto.
Porto traži penal
Posle traljave intervencije Alisona, lopta pogađa u ruku Aleksander-Arnolda na putu ka gol-autu. VAR će odlučiti.
Gol Firmina za 2:0
26' Liverpul vodi 2:0!
Portu preti katastrofa na Enfildu!

Još jedna sjajna akcija Liverpula, Henderson je poslao idealnu loptu za Aleksandar-Arnolda koji se sjajno ubacio po desnoj strani, on je odmah odigrao paralelu kroz kazneni na drugu stativu do Roberta Firmina kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

22' Porto je imao mnogo sreće
Sjajna šansa za Liverpul, Salah je izdržao napad poslednjeg čuvara odbrane Porta, prevario je i Kasiljasa, ali je lopta prošla za malo pored stative.
Keita skinuo "kletvu"
Nabi Keita postigao je gol u drugom uzastopnom meču za Liverpul, nakon što u prethodnih 27 nastupa nijednom nije bio strelac.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
17' Budi se Porto
Dva obećavajuća napada Porta u nizu, posebno je dobar bio drugi, ali Soareš i Marega nisu uspeli da nadigraju odbranu Liverpula.
15' Svaki napad Liverpula – šansa
Liverpul dominira na Enfildu, s lakoćom "redsi" stižu do kaznenog prostora Porta, bukvalno je svaki napad domaćina šansa.
Keita skinuo "kletvu"
Nabi Keita postigao je gol u drugom uzastopnom meču u Liverpulu, nakon što u prethodnih 27 nastupa nije dao nijedan.
12' Gol potresao goste
Porto ne uspeva da se organizuje posle vođstva Liverpula, domaćin je odmah još jednom opasno zapretio, ali je ofsajd pozicija Firmina spasla Portugalce.
Gol Keite za 1:0
5' Liverpul vodi 1:0!
Prvi konkretan napad Liverpula – gol!

Mane je prošao po levoj strani, odigrao u kazneni do Fimina koji je uočio Nabija Keitu na ivici šesnaesterca, njemu u šut "ulazi" Militao, ali je on samo uspeo da prevari svog golmana Kasiljasa koji nije mogao da spreči put lopti u mrežu.

3' Porto prvi zapretio
Prvi šut na meču, napad Porta po desnoj strani, centaršut u kazneni do Marege koji nije uhvatio najbolje volej pa lopta odlazi daleko od gola.
Navijači Porta ne prestaju sa podrškom
Počeo je meč na Enfildu

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja između Mančester junajteda i Barselone, koji se sastaju u sredu u prvoj utakmici.
Zagrevanje
Izlazak ekipa na Enfild na zagrevanje
Englezi vole tradiciju
Porto nije pobedio u Engleskoj na poslednjih 18 gostovanja, dok Liverpul nije izgubio od Porta u šest susreta (3-3-0).
"Petarda"
Dva tima su se srela u osmini finala LŠ prošle sezone, kada je Liverpul deklasirao Porto sa 5:0 na Dragauu. Međutim, večeras su u ekipama samo desetorica igrača od 22 koja su igrala u revanšu na Enfildu pre godinu dana (0:0), a osmorica su u startnim postavama.

"Petarda"
Dva tima su se srela u osmini finala LŠ prošle sezone, kada je Liverpul deklasirao Porto sa 5:0 na Dragau. Međutim, večeras su u ekipama samo desetorica igrača od 22 koja su igrala u revanšu na Enfildu pre godinu dana (0:0), a osmorica su u startnim postavama.
Liverpul – Porto
Enfild, Liverpul
13°C, delimično oblačno
Glavni sudija: Antonio Mateu Lahos (Španija)
Pomoćnici: Pau Cebrijan Devis, Roberto del Palomar
Četvrti: Ovidiu Hategan (Rumunija)
VAR sudija: Hesus Hil Mansano
Dobrodošli u Live Blog B92!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: