<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"><em>Zijeh 75 – Benzema 60, Asensio 87<br /> </em></td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>AJX</td> <td><img src="https://b92s.net/sport/liga-sampiona/heinekenGreen.svg" alt="" width="120px" height="auto" /></td> <td>RMD</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td><strong>1</strong></td> <td>:</td> <td><strong>2</strong></td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Ajaks – Real Madrid 1:2
Fudbaleri Real Madrida savladali su Ajaks 2:1 (0:0) u Amsterdamu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Foto: Getty images
Kraj!
Real je slavio 2:1 u Amsterdamu, revanš u Madridu je 5. marta
90+2' Dolberg promašio 2:2!
U nadoknadi vremena Dolberg je imao stopostotnu šansu za izjednačenje, ali je slabo zahvatio loptu koja je odskočila, a Kurtoa jednom rukom brani.
87' GOOOOOOL! Real vodi 2:1!
Kontranapad je bio koban po Ajaks. Vaskes iz sredine pronalazi usamljenog Karvahala na desnoj strani, on prilazi kaznenom i pravovremeno šalje dijagonalu kroz srce šesnaesterca, lopta prolazi između golmana i defanzivaca Ajaksa do Marka Asensija koji na drugoj stativi samo podmeće loptu i donosi veliku prednost Madriđanima.

85' Ajaks diktira ritam
Real se potpuno povukao, kao da su Madriđani zadovoljni rezultatom u Amsterdamu. Ajaks ima inicijativu, traži vođstvo uoči revanša.

Foto: Getty images
75' GOOOOOL! Ajaks izjednačio na 1:1!
"Kopljanici" kradu loptu na sredini terena, brzo izbacuju na levoj strani Neresa koji odmah šalje nisku loptu u peterac gde je usameljen ostao Hakim Zijeh koji rutinski matira nemoćnog Kurtou.

74' Dolberg odmah upropastio priliku
Dobra šansa za Ajaks da izjednači, Neres je sjajno proigrao Dolberga, ali niš nezagrejan Danac je užasno šutirao daleko od gola.
73' Izmene u oba tima
Prva promena u Ajaksu, umesto veziste Šenea ulazi napadač Kasper Dolberg. S druge strane, jedinog strelca na meču Benzemu menja nešto "denzivniji" Marko Asensio.
71' Opasna pozicija po Real
Neprezan start Reguliona i faul u opasnoj zoni, ali Zijeh je samo dodao loptu do Kurtoe iz slobodnog udarca sa 27 metara udaljenosti.
70' Pritisak Ajaksa
Domaći tim diktira tempo, ali "kopljanici" su daleko od kaznenog prostora Reala.
61' Skolari osvežava napad
Trener Reala napravio je izmenu odmah posle vođstva, umesto iscrpljenog Bejla ulazi Lukas Vaskes.
60' GOOOOOL! Real vodi 1:0!
Fantastičan prodor Vinisijuas Žuniora po levoj strani, prvo je pobegao Mazruiju koga je "patosirao", potom naređao još nekoliko igrača Ajaksa pre nego što je servirao zicer Karimu Benzemi koji sa 8-9 metara zakucava loptu u mrežu i postiže 60. gol u LŠ.

Foto: Getty images
52' Posla ima i Kurtoa
Odmah šansa i na drugoj strani, brz kontranapad Ajaksa, Neres je istrčao ispred Kurtoe, ali Belgijanc brani njegov šut.
51' Benzema zabrinuo Amsterdam
Prva šansa u drugom poluvremenu, Benzema je dobio loptu sa desne strane šutirao je iz prve u donji desni ugao, ali brani Onana. Dvanaesti šut Reala ka golu Ajaksa na meču.
50' Bejl u akciji
Bejl koristi brznu i beži Taljafiku, ali loš završni pas Velšanina.
Srbin i Marokanac muče "Kralja"
Srsbin i Marokanac muče "Kralja"

Nastavljen je meč na "Johan Krojf Areni"
Poluvreme u Amsterdamu – 0:0
Real je češće pretio, imao više šuteva u okvir gola, ali je Ajaks bio bliži vođstvu, Dušan Tadić je pogodio stativu, a "kopljanicima" je poništen i pogodak zbog ofsajda Srbina.
Sporni trenutak

Poništen pogodak Ajaksa!
Gol ipak nije priznat! Slovenački sudija Damir Skomina konsultovao je VAR tehnologiju zbog pozicije Dušana Tadića prilikom šuta Taljafika kod gola za Ajaks. Procenio je da je Srbin bio u ofsajdu dok je blokirao golmana Reala. Tako je prvi put u istoriji Lige šampiona gol poništen zahvaljujući video tehnologiji
Gol još nije priznat!
Sudija Damir Skomina će konsultovati VAR tehnologiju. Sporna je pozicija Dušana Tadića prilikom šuta na gol.
41' GOOOOOL! Ajaks vodi 1:0!
Velika greška Tiba Kurtoe posle kornera, odbila mu se lopta od ruku posle slabog šuta igrača Ajaksa, a odbitak u mrežu glavom ubacuje Nikolas Taljafiko.

36' Zijeh promašio zicer
Najbolja šansa za Ajaks od Tadićeve stative, opet je Srbin bio u jednoj od glavnih uloga, ali Zijeh promašuje sjajnu priliku.
Šteta

Foto: Getty images
20' Ajaks opet diktira ritam
Domaći igrači preuzimaju kontrolu igre, forsiraju napad preko Zijeha, ali nema prolaza ka golu Kurtoe.
26' Stativa! Tadić!
Najbolja šansa na meču, imao ju je Dušan Tadić, posle greške Karvahala prihvatio je loptu u kaznenom prostoru, ali je pogodio okvir Realovog gola.
14' Opasan šut Vinisijusa
Najbolja šansa za Real, ekspresno je Vinisijus Žunior stigao do kaznenog prostora Reala, šutira iskosa sa leve strane pod prečku, ali brani Onana.
Preporod "kopljanika"
12' Loš slobodnjak Šenea
Slobodan udarac za Ajaks u odličnoj poziciji, ali Lase Šene pogađa živi zid.
9' Tadić zapretio Kurtoi
Prva konrektna šansa na meču, brza kombinacija u sredini je izbacila Tadića u kazneni prostor Reala, ali Srbin šutira pored gola Tiba Kurtoe.
Čudo od deteta
Matijs de Liht je prvi tinejdžer kapiten u nokaut fazi Lige šampiona.

Foto: Getty images
6' "Štikla" Tadića
Lep napad Ajaksa preko Van de Beka i Tadića koji "štiklom" prosleđuje loptu do Taljafika koji se ubacio u sredinu, ali Kazemiro mu oduzima loptu na ivici kaznenog prostora.
5' Inicijativa Ajaksa
Domaći tim je agresivniji na startu meča, Tadić i Zijeh su probali da probiju zadnju liniju Reala, ali bezuspešno.
1' Tadić najbliži Kurtoi
Srbin je najistureniji igrač Ajaksa protiv Reala.
Počeo je meč u Amsterdamu

Foto: Getty images
Lepi dani za "kopljanike"
Ajaks je neporažen u poslednjih 12 mečeva u Evropi. To je najduži niz "kopljanika" još od rekordnog perioda septembar 1994. – mart 1996 (21).
Legenda
Kapiten Real Madrida Serhio Ramos odigraće u Amsterdamu jubilarnu 600. utakmicu dresu "kraljevskog" kluba. Ispred njega su samo Fernando Jero (601), Pako Gento (601), Santiljana (645), Manoso Sančiz (710), Iker Kasiljas (725) i rekorder Raul Gonsales Blanko (741).

Domaćin
Ajaks i Real igraju na "Johan Krojf Areni", kapaciteta 54.990 mesta.

Foto: Getty images
Forma
Ajaks – 4:4, 3:1, 2:6, 6:0, 0:1

Real – 4:2, 3:1, 3:0, 1:1, 3:1
Amsterdamska "dobrodošlica" za prvaka Evrope
Navijači Ajaksa pobrinuli su se da gosti iz Madrida imaju besanu noć uoči meča u Amsterdamu.
Igrač odluke za Real bi mogao da bude mladi Brazilac
Ajaksov "iks-faktor" je Srbin
Dobrodošli u LIVE BLOG B92!
U centru pažnje drugog dana osmine finala Lige šampiona je duel Ajaksa i Real Madrida u Amsterdamu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: