III kolo, 1. meč: Partizan – Malatija 3:1 (1:0)

Fudbaleri Partizana savladali su Malatiju na svom stadionu sa 3:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Sadik 4', Asano 67', Suma 89' – Čebake 84'
  PAR   MAL  
  3 : 1  
KRAJ
Partizan je zasluženo pobedio Malatiju sa 3:1 na svom stadionu. Bilo je pljuska i velikog broja navijača u Humskoj koji sigurno neće otići kući razočarani. Sledi revanš u Turskoj i veliki posao se nalazi pred izabranicima Save Miloševića.
Gooooooooooooool!
Uspešno je realizovao jedanaesterac Sejduba Suma poslavši loptu u jednu stranu, a Fernola u drugu i Partizan ponovo ima dva gola prednosti, pošto na semaforu piše 3:1.
Penal za Partizan!
Asano je pokušao da uposli nekog u laznenom prostoru kada je Čebakea pogodila lopta u ruku i Ivanov pokazuje na belu tačku
85' Ožegović menja Sadika
Goooool
Čibake posle kornera postiže gol za Malatiju
83' Opasna kontra Malatije, izvandredna intervencija Uroševića
Po levom boku je išla kontra Malatije, ali je u korner loptu izbacio Urošević

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
79' Fantastična odbrana Farnola
Šutirao je Asano izvan šesnaesterca, a to odbranio Farnol da bi na loptu natrčao Miletić i šutirao nešto iznad prečke.
78' Povreda Ostojića, menja ga Vujačić
76' Sadik se bori kao lav
U pravom okršaju nalazi se Umar Sadik sa defanzivcima Malatije, pretrpeo je i nekoliko jačih udaraca, ali je uspevao da ostane na nogama, međutim kada je sudija Ivanov video da Sadik neće stići loptu, svirao je prekršaj i dodelio žuti karton Akbašu
73' Tošić u stopostotnoj šansi
Dobio je sjajnu loptu Zoran Tošić od Umara Sadika, ušao je Tošić u kazneni prostor, ali je tu i zaustavljen i Partizan je dobio samo aut.

Foto: B92/AK

GOOOOOOOOOOOOOOOOL
Takuma Asano je dobio sjajan pas u prostor i matirao Farnola, pa su crno-beli poveli sa 2:0.
65' Nova velika prilika, novi veliki promašaj
Lepa akcija Partizana posle koje je sa levog boka centrirao Urošević, lopta je preskočila Sadika i Tošića i na nju je naleteo Suma koji je "kašikom" pokušao da postigne gol, ali je lopta otišla pored gola.
63' Asano u stopostotnoj šansi, samo korner
Krenuo je Partizan u kontra napad, Suma je poslao pravovremeno dodavane za Asana koji je ponovo izašao sam ispred Farnola, ali je golman Malatije pogodio pravu stranu i odbranio pokušaj japanskog napadača, pa su crno-beli dobili samo korner.
62' Žuti karton za Savu Miloševića
Smatrao je strateg Partizana da je njegov tim oštećen u nekoliko navrata, a pogotovo u poslednoj situaciji kada je Asano oboren u kaznenom prostoru Malatije i zbog žustre reakcije kažnjen žutim kartonom.
57' Stativu pogađa Gohan Tore, a GIljerme promašuje prazan gol
Opasan napad Malatije, dobio je Gohan Tore sjajnu loptu od Jahovića i dobro šutirao, pogodio stativu, na tu loptu je GIljerme natrčao i mreža je ostala nebranjena pošto se Stojković bacio na šut Torea, a Giljerme iz neposredne blizine prebacuje čitav gol.
52' Penal za Partizan?
Umar Sadik je veoma lepo napravio nekoliko driblinga kada ga je Mina čuvao, da bi posle došlo do kontakta kako se činilo, posle kog je pao Umar Sadik, ali Sudija Ivanov nije pokazao na belu tačku.
46' Počelo je drugo poluvreme!
Odmah na startu drugog poluvremena je lopta išla na levi bok gde se nalazio Asano, ali je reakcija odbrane Malatije bila pravovremena i otklonila je opasnost.
Asano menja Stevanovića
Savo Milošević odlučio se da napravi promenu posle prvih 45 minuta i novog Japanskog napadača uveo u igru umesto maloletnog fudbalera.

Foto: B92/AK
Kraj prvog poluvremena
45+3' Centaršut Tošića, novi korner za Partizan
Korner izveden na prvu stativu, mogla je Malatija i do kontra napada posle tog neuspelog pokušaja, ali je to propalo, pa su crno-beli ponovo bili u situaciji da dođu do gola, međutim lopta je otišla u posed gostima.
45' Udarac Tošića, gol aut
Posle jako lepe akcije Partizana u kojoj je Sadik posle dobrog driblinga i izbacivanja Mine odložio loptu Zoranu Tošiću, a on šutirao iz izgledne pozicije van kaznenog prostora, međutim rezultat ostaje 1:0 u korist crno-belih.
43' Novi opasan napad Partizana, ostaje 1:0
Stevanović je poslao pas bez gledanja ka Uroševiću, ali se levi bek nije najbolje snašao i bio je to gol aut za Malatiju.
38' Čaleli žuti karton zbog starta, Ostojiću zbog reakcije
Čalela je pokosio Zorana Tošića i zbog tog starta dobio žuti karton, a odmah nakon sudara sa Tošićem je pao i uhvatio se za lice što je Ostojića naljutilo i pokušao je da ga natera da ustane, pa ga je ruski sudija kaznio žutim kartonom
Pljusak u Humskoj

Foto: B92/AK
33' Opasan udarac Jalčina, brani Stojković!
Probao je bivši fudbaler Štutgarta sa velike udaljenosti i udarac je išao u gornji levi ugao, ali je Vladimir Stojković uspeo da odbrani taj šut.
31' Povredio se Umar Sadik
Ostao je da leži napadač Partizana posle duela sa Arturom Minom. Turski predstavnik je oštro ušao u ovaj susret i sada je već jasno da se ne plaše da uđu u "klinč" sa fudbalerima Partizana. Sadik napušta teren i uskoro ćemo videti hoće li nastaviti meč.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
27' Sjajan pas Zorana Tošića, Suma se "obrukao"
Zdjelar je jednom dijagonalom pronašao Zorana Tošića koji je imao dosta prostora ispred sebe, Tošić je napravio jedan dribling i prosto presekao odbranu Malatije preciznim dodavanjem po zemlji, lopta je stigla do Sume koji je hteo šutira u levu stranu, ali je šutirao po sredini gola i intervenisao je Farnol, pa je ostalo je 1:0 za Partizan
25' Žuti karton za Zdjelara
Posle niza čvrstih duela i pravog muškog fudbala, Saša Zdjelar je oštrije startovao na sredini terena i zaradio žuti karton, koji je bio prvi na meču.
24' Greška odbrane Partizana umalo koštala tim gola
Šćekić je izgubio loptu na nekih 20ak metara od svog gola, ali je njihova opasna akcija zaustavljena zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Čagiran
22' I Malatija preti
Ponovo su gosti zapretili preko levog boka, Adis Jahović je bio u prilici ali nije najbolje zahvatio loptu, pa je Vladimir Stojković imao lagan posao.
20' Opasna kontra Partizana
Dobio je Sadik loptu iz auta, uspeo da pobegne Mini koji se okliznuo, ali je nešto slabije centrirao pa je Partizan imao korner. Posle tog kornera, Šćekić je imao priliku da poveća prednost Partizana na 2:0, ali to ipak nije uspeo da uradi.
19' Počela je kiša na stadionu Partizana
16' Bez previše uzbuđenja posle gola Partizana
Oprezno igraju i Partizan i Malatija, nema previše zaletanja, greške se svode na minimum, a veoma raspoloženo deluje Sejduba Suma, koji osim asistencije kod vodećeg pogotka učestvuje i u jednom opasnom napadu crno-belih u 17. minutu, ali je njegov udarac lako ukrotio Farnol.
10' Fofana izborio korner
Jako dobar prodor Fofane po levom boku, pokušao je da uposli Jahovića u kaznenom prostoru, ali je odbrana Partizana jako dobro reagovala i Malatija je dobila korner. Posle tog kornera došlo je do sudara Ostojića i Miletića i njih dvojica su ostala da leže na travi.
6' Opasan napad Malatije
Otvorio se prostor u odbrani Partizana iskoristio je Čalali dobio sjajan pas od Čagirana, izgledalo je veoma opasno, ali je Vladimir Stojković pravovremeno istrčao i pokupio loptu.
4' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Miletić je dugom loptom pronašao Sejdubu Sumu koji je uspeo da navuče na sebe dva igrača Malatije i ostavi Umara Sadika potpuno samog u kaznenom prostoru, poslao mu je pas po zemlji i Sadik nije imao težak zadatak u 4. minutu, samo je sproveo loptu u mrežu i crno-beli vode sa 1:0.

Foto: B92/AK

Foto: B92/AK
Utakmica je počela
Prvi napad na meču imaće ekipa Malatije
Navijači uveliko pristižu na stadion. Očekuje se da crno-beli imaju podršku od otprilike 20.000 navijača u Humskoj

Foto: B92/AK

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Poznati sastavi
Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Tošić, Suma, Sadik

Malatija: Farnol, Ćebake, Mina, Akbaš, Kaš, Jalčin, Bifuma, Čagiran, Čalali, Fofana, Jahović
Dobrodošli!
Zajedno ćemo ispratiti prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: