Finale: Čelsi - Arsenal 4:1 (0:0)

Fudbaleri Čelsija su rezultatom 4:1 savladali Arsenal u finalu Lige Evrope i osvojili drugi trofej tog takmičenja u istoriji kluba!

Žiru 49, Pedro 60, Azar 65p, 72 - Ivobi 69'
  CHE   ARS  
  4 : 1  
90' Kraj! Čelsi je osvajač Lige Evrope!
89' Azar se oprostio od Čelsija?
Sjajni ofanzivni vezista je ustupio mesto Davideu Zapakosti, a pretpostavlja se da je to poslednji put da je na zvaničnoj utakmici nosio dres Čelsija.
83' Vilok je promašio sve!
Mladi ofanzivac Arsenala je dobio predivnu loptu od Lakazeta, pokušao je da plasira loptu u suprotan golmanov ugao, ali je za malo bio neprecizan.

Vilok se na terenu našao od 77. minuta, umesto neprimetnog Mesuta Ezila.
82' Karambol u šesnaestercu Čelsija!
Trojica fudbalera Arsenala su uputila po udarac za svega nekoliko sekundi, ali i da je neki od šuteva završio u golu - ne bi važno, pošto se linijski sudija, sa ozbiljnim zakašnjenjem, oglasio podizanjem zastavice.
81' I Aspilikueta je mogao do gola!
Kapiten Čelsija je dobio predivnu loptu od Azara, na ivici ofsajda, šutirao je špicem sa manje od deset metara od gola Čeha, ali je lopta prohujala pored njegove desne stative.
79' I Vilijan sa klupe umalo da postigne gol
Arsenal srlja u napade, pa ostavlja veliki prostor fudbalerima Čelsija da napadnu.

To je pokušao da iskoristi "sveži" Vilijan, koji je od 71. minuta na terenu umesto Pedra, za minut je imao dve odlične šanse, ali nije dobro šutirao.
72' Azar! 4:1!
Svega tri minuta je prošlo od gola Ivobija, a Čelsi je povećao svoju prednost.

Loptu je na sredini terena oduzeo Azar, krenuo je ka šesnaestercu, pronašao Žirua na levom boku koji mu je divno vratio loptu, a belgijskom reprezentativcu nije bilo teško da savlada Čeha.
Bomba!
69' Ivobi ušao na teren i postigao gol! 3:1!
Ofanzivac Arsenala je na terenu proveo svega tri minuta pre nego što je savladao Kepu, fenomenalnim volej-udarcem.

Prethodno je iz igre izašao Lukas Toreira, a takođe je Mateo Genduzi zamenio Naća Monreala.
64' Penal za Čelsi!
Pedro je uleteo sa levog boka, pokušao je da proigra Žirua, a francuski reprezentativac preiskusno ukopao i samo sačekao Mejtlend-Najlsa da ga obori.

Sudija Roki je opravdano pokazao na belu tačku.
65' Azar realizovao penal - 3:0 za Čelsi!
Belgijski reprezentativac je rutinski sačekao Čeha da padne u svoju levu stranu, pa poslao loptu u njegovu desnu.
60' Čelsi vodi 2:0 - Pedro!
Predivnu akciju su izveli fudbaleri Čelsija, Kovačić je lepo pronašao Azara, Pedro se divno ubacio na jedanaesterac, dobio pravovremenu loptu i plasirao je iza Čehovih leđa.
59' Kante blokirao šut Obamejanga
Krenuo je Arsenal u ofanzivu posle primljenog gola, Obamejang je posle gužve stigao do lopte i šutirao, ali je omaleni defanzivac bio na pravom mestu.
Neverovatan potez Žirua

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
49' Vodi Čelsi! Žiru!
Francuski reprezentativac je postigao spektakularan gol glavom, iako bi iz te pozicije bilo logičnije da je probao da uputi udarac nogom.

Iz napada koji nije bio obećavajući proistekao je sjajan centaršut Emersona, a Žiru se poklonio, praktično uklizao glavom u loptu pored Lorana Kosjelnog i savladao Čeha.

Golman Arsenala nije ni stigao da reaguje, a lopta je završila u donjem desnom uglu njegovog gola.
48' Munjeviti Azar, loš šut Žirua
Eden Azar je sa svoje polovine krenuo s loptom, stigao je do ivice šesnaesterca gde je bio oboren, pošto je prethodno proigrao Žirua, koji je loše šutirao.
Statistika kaže - Čelsi je bio bolji
Iako je Arsenal pokazao veću želju da stigne do gola, Čelsi je na kraju poluvremena imao veći posed lopte (55-45) i više šuteva na gol (5-4).

Takođe, fudbaleri Čelsija su uputili dva šuta u okvir gola, dok Arsenalu nije ubeležen nijedan - sva tri su otišla preko ili pored.

Čelsi beleži i tri blokirana šuta, dok je Petr Čeh zabeležio dve odbrane.
Kraj poluvremena! Nema golova!
Sudija Roki nije produžio prvo poluvreme, bez golova se ide na veliki odmor...
40' Šut Žirua!
Napadač Čelsija je stigao do lopte posle minijature Azara i Žoržinja, ali se našao u raskoraku i nije šutirao na najbolji način, pa je Čeh mogao da reaguje.
36' Revanširao se Kolašinac
Levi bek Arsenala se ponovo našao u izglednoj situaciji, ali je njegov udarac bio nešto između centaršuta i šuta, lopta je imala čudnu putanju, pa je Kepa morao da je izboksuje.
34' Šut Emersona!
Levi bek Čelsija se ponovo našao u šesnaestercu Arsenala, dobro je šutirao, ali je lopta išla pravo u Čeha.
Bomba Džake!
29' Čelsi se oslobodio
Odličnu transformaciju u napad su izveli fudbaleri Čelsija, lopta je stigla do Emersona na levom boku, on je pokušao da šutira, ali je udarac izblokiran.
27' Muke za odbranu Čelsija
Sa svih strana terena Arsenal napada, fudbaleri Čelsija uspevaju samo da izbace loptu van šesnaesterca, a posle jedne od takvih situacija Džaka je uputio projektil sa više od 20 metara.

Lopta je okrznula spoljni deo prečke.
26' Desilo se, Čelsi u šesnaestercu Arsenala!
N'Golo Kante je dobio upotrebljivu loptu od Pedra, odigrao je kao desno krilo, centrirao ka šesnaestercu gde je bio Olivije Žiru, ali on nije uspeo dobro da se snađe.
Čelsi 20 minuta bez dodira s loptom u šesnaestercu Arsenala
Penal ili ne?
20' Novi prodor Najlsa
Jedini Englez na terenu je ponovo protutnjao desnom stranom, pokušao je da centrira, ali je Žoržinjo bio na pravom mestu.

Usledio je korner, međutim za Kepu nije bilo veće opasnosti, pošto je David Luiz reagovao glavom.
18' Nema penala za Arsenal!
Lakazet se pojavio ispred Kepe, pomerio je loptu pre golmana Čelsija, dogodio se i kontakt koji je verovatno trebalo da bude okarakterisan kao prekršaj za jedanaesterac.

VAR osoblje je "javilo" glavnom arbitru Rokiju da nema elemenata za najstrožu kaznu.
16' Rupa na boku Čelsija
Dubinska lopta Granita Džake je stigla do Seada Kolašinca koji se približio kaznenom prostoru, ali je bio izblokiran, za prvi korner Arsenala.
"Dis iz džouk, bre"
Baku je izgleda baš predaleko...
11' Emerson upropastio napad Čelsija
Levi bek Čelsija je izgubio loptu na levom boku u situaciji koja je mogla da bude zanimljiva za navijače "Plavaca", posle čega je Lakazet umalo otvorio opasnu kontru.
9' Čelsi "u bloku", šansa za Arsenal
Poslednja linija odbrane Čelsija, zajedno sa trojicom defanzivnih veznih igrača je uspostavila čvrst odbrambeni blok kroz koji ne mogu da prođu fudbaleri Arsenala.

Ipak, ekipa Unaija Emerija se oslobodila i stigla do prve prilike - Mejtland-Najls je lepo centrirao sa desnog boka, gde ga nije pratio Azar, Kepa je izboksovao loptu ispred Aleksandra Lakazeta, posle čega je usledio šut Pjer-Erika Obamejanga, ali je lopta završila daleko od desne stative Čelsija.
5' Čelsi kreira, Arsenal se brani
"Plavci" su angažovanije ušli u utakmicu, njihovi defanzivni vezisti onemogućavaju protok lopte fudbalera Arsenala, dok u ofanzivne akcije idu uglavnom preko Edena Azara.
Počelo je finale Lige Evrope!
Sećate li se ove face?
"Daleko je Baku..."
"Poslednji Englez..."
Sastavi:
Dobrodošli!
Od 21.00 ćemo pratiti finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala.

Londonski klubovi će odlučiti ko će biti osvajač ovosezonskog izdanja drugog po značaju evropskog fudbalskog klupskog takmičenja.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: