Mančester junajted - Barselona 0:1 (0:1)

Fudbaleri Barselone slavili su protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu" u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 1:0.

Šo (autogol) 12'
  MNU BAR  
  0 : 1  
90+4 Kraj susreta, slavlje igrača Barselone
Kraj meča. Pobeda Barselone. Jedan gol je prednosti u korist Španaca koji su bili bolji. Junajted nije uputio nijedan udarac u okvir gola protivnika, tako da nije imao čemu ni da se nada. Velika prednost Španaca uoči revanša naredne nedelje.
Tri minuta nadoknade
86' Žuti karton za Smolinga
Oslonio se Smoling na Suareza, Urugvajac je pao, a Roki pokazao žuti karton štoperu Mančester junajteda.
85' Poslednja izmena u Junajtedu
Markusa Rašforda zamenio je Andreas Pereira. Poslednji pokušaj Solskjera da nešto promeni.
84' Marsijal u prilici, Pike sjajan!
Mektomini je proigrao Marsijala, u poslednji čas je intervenisao Đerar Pike, propala je prilika za Junajted. Koji još nije uputio udarac u okvir gola!
83' Sreća za De Heu
Pogba je bio neoprazen, opasna situacija. Mesi je izveo prekid, lopta je prošla kroz živi zid, De Hea je uspeo da odbrani.
82' Faul za Barselonu na 18 metara
75' Lingardu već žuti karton
Džesi Lingard je već stigao da načini faul i dobije žuti karton. Barselona, s druge strane, rutinski kontroliše utakmicu.

AP Photo/Dave Thompson
74' Nova izmena, ušao i Lingard
Sve je manje vremena za domaćina da nepšto uradi. Ušao je u igru i Džesi Lingard, i to umesto Dioga Daloa.
70' Loš pokušaj Rašforda
Slobodan udarac za Junajted sa 25 metara. Užasan šut Rašforda, kao i američkom fudbalu. Potom, šuti karton dobio je Arturo Vidal zbog prekršaja nad Fredom.
68' I Solskjer menja
Umesto Romelua Lukakua na terenu je Antoni Marsijal.
66' Izmene u Barseloni
Dve izmene u timu Barselone. Serhio Roberto je zamehnio Artura, a Arturo Vidal je ušao umesto Kutinja.
65' Šansa za Suareza!
Velika šansa za goste. Prva ozbiljna akcija, usledila je po desnoj strani, Semedo je proigrao Suareza koji se ubacio između štopera, šutirao iskosa sa sedam osam metara, ali je pogodio spoljni deo mreže.
62' Junajted ima više udaraca...
Domaćin je šutirao osam puta, gosti dva, ali Barselona vodi. Klinički precizni gosti.
57' Jači tempo u nastavku
Junajted pokušava, svesni su da je svaki minut dragocen i žuri im se da dođu pred gol Barselone. Igra se u visokom ritmu.
52' Junajted krenuo ofanzivno, šansa Rašforda
Solskjer je naredio ofanzivu. Mančester ja pritisnuo Barselonu pred gol. Ter Štegen je poksovao loptu posle centaršuta, ona je došla na desetak metara gde je sačekao Rašford, umesto stopalom i sjajnog voleja, udario je loptu kolenom i obrukao se.
Počelo je drugo poluvreme
Nema izmena u oba tima, počeo je drugi deo susreta na "Old Trafordu".
Junajted rekorder? Da, ali u autogolovima
Poluvreme, Barselona vodi
Barselona je iskoristila prvu pravu priliku na utakmici i zasluženo vodi. Junajted se oslobodio početne treme od greške, ali je već u minutu. Utisak je da igrači u crvenim dresovima ne znaju kako da dođu do prilike kojom bi ugrozili gol Barselone.S druge strane, jedan udarac u okvir gola u prvom poluvremenu i Barselona je pogodila.
45' Mesi, Kutinjo, Suares
Odlična akcija prvaka Španije u finišu prvog dela. Mesi je sve počeo, proigrao je Kutinja, ovaj Suaresa. Urugvajaj je pokušao šutem iz prve, ali je bio neprecizan.
39' Dalo u šansi....
Centaršut sa desne strane, Diogo Dalo je bio u dobroj poziciji, ali je loše šutirao glavom sa svega nekoliko metara. Prilika je propala.
37' Nije Suares, već autogol Luka Šoa
Čini se da je vodeći gol Barselone ipak pripisan Luku Šou, što znači da je u pitanju autogol. Lopta je zakačila po ramenu Šoa, ali da li je to bilo dovoljno da se gol pripiše njemu?
36' Velika šansa Kutinja!
Suares je primio loptu sa dvojicom igrača na leđima u kaznenom prostoru Junajteda. Odložio je loptu Kutinju, ovaj je šutirao sa desetak metara, ali De Hea je odbranio nogom!
35' Jalov posed Junajteda
Nekoliko minuta u kojima domaćin ima loptu u nogama, ali kao da ne znaju šta bi sa njom. barselona je odlično organizovana.
Šta je bilo od svega, procenite sami...
29' Junajted traži penal, Mesiju raskrvavljen nos
Mektomini je pao u kaznenom prostoru u duelu sa Pikeom, igrači Junajteda su tražili od Rokija da svira penal, on je odmahnuo rukom. Pre toga, u skoku kris Smoling udario je Lea Mesija, Argentinac je ostao da leži arskrvavljenog nosa.
Suaresov prvenac ove sezone
Luis Suares je postigao prvi gol u Ligi šampiona ove sezone. U pravi čas za Barselonu.
21' Dobar pokušaj Rašforda
Brza kontra Junajteda, Markus Rašford je stvorio sebi prostor za šut sa distance, solidan pokušaj, lopta je završila preko prečke.
20' Opomena i Luku Šou
Luk Šo je dobio žuti karton, neće igrati u revanšu.
19' Junajted mora da menja taktiku
Fred je šutirao u živi zid iz slobodnog udarca, a u nastavku akcije, traljav udarac Ešlija Janga sa 20 metara. Junajted mora da menja taktiku, opet je u zastatku, kao protiv Pari Sen Žermena...
17' Žuti karton Busketsu
Ovog puta, sudija Roki nije oprostio Busketsu. Srušio je Pola Pogbu, slobodan udarac na 20 metara od gola Ter Štegena.
Gol Suareza
13' Suares pogodio glavom
Prva ozbiljna prilika Barselone i gol! Mesi je sve započeo, bila je to odlična kombinacija, Suares je izbegao ofsajd poziciju. Šutirao je iskosa sa desne strane glavom, pogodio je donji desni ugao. Sudija Roki je nakratko konsultovao VAR snimak, ali samo da bi se uverio da je sve u redu. Pokazao je na centar - 0:1!

12' VAR? Gol Barselone?
10' Barsi posed, Junajtedu kontra
Po ovom što smo videli do sada, jasno je da Barselona igra strpljivo, sa velikim posedom lopte. Junajted, pak, pokušava da vreba iz kontre, dugim pasovima ka Rašfordu i eventualno Lukakuu.
8' Sjajan pas Pogbe
Umalo da Pogba spoji sa golom Markusa Rašforda, pas u prostor, ali Ter Štegen je bio budan, interveniše u poslednji čas!
Start Busketsa, da li je ovo bilo za žuti karton?
No card given on Busquets challenge - MU 0 - 0 Barcelona from r/soccer
5' Rašford pripretio
Markus Rašford je izveo faul, snažno je šutirao, lopta je završila barem pola metra pokraj desne stative.
3' Buskets prošao bez kartona
Riskantan start Serhija Busketsa na Mektominiju, imao je sreće Španac, prošao je bez Kartona. Slobodan udarac za Junajted sa 25 metara...
2' Barselona krenula ofanzivno
Već posle prvog napada gostiju, dva kornera. Nije to bilo ozbiljno, ali Barselona najavljuje da će igrati maksimalno ofanzivno.
Meč je počeo
Susret na "Old Trafordu" je počeo. Sa centra su prvi krenuli fudbaleriBarselone.
Utakmica uskoro počinje
Sve je spremno za početak velikog duela Junajteda i Barselone. Meč počinje za nekoliko minuta...
Ko je na klupi?
Kada je reč o igračima koji se nadaju šansi da zaigraju večeras na klupi Junajteda su pored golmana Serhija Romera još i Fil Džons, Džesi Lingard, Antoni Marsijal, Huan Mata, Andreas Pereira i Markos Roho, a kod Barselone, osim golmana Jaspera Silesena tu su i Karles Alenja, Usman Dembele, Serhio Roberto, Malkom, Samjuel Umtiti i Arturo Vidal.

Došli na "Old Traford" sa svih strana sveta
Na utakmicama Junajteda i Barselone dolaze navijači sa raznih kontinenata. Jedan čovek iz Lalifornije stigao je još pre dva dana samo da bi gledao Junajted na delu, a odlučio se i da uradi prvu tetovažu na ruci. Pogađate šta je u pitanju...
Različite pozicije u prvenstvu
Barselona i Junajted su u sasvim drugačijoj poziciji kada je reč o prvenstvu Španije i Engleske. Barsa ide ka novoj tituli prvaka, dok je Junajted trenutno šesti u Premijer ligi i bori se za četvrto mesto koje vodi u elitno takmičenje UEFA. I dok su Kartalonci u poslednjem meču pred dolazak u Mančester slavili u derbiju sa Atletikom (2:0), Junajted je poražen u gostima Vulverhemptonu (2:1).
A stigli su u fudbaleri Barselone
Ole je stigao u dobrom raspoloženju
Ali statistika kaže...
... Statistika kaže da je èak deset od poslednjih dvomeèa engleskih i španskih timova završeno prolazom u naredno kolo španskih ekipa. Dominacija.
Navijači Junajteda su spremni
Matić ni na klupi Junajteda
Nada navijača Mančester junajteda da će videti večeras Nemanju Matića na terenu splasle su pre nekoliko minuta kada su objavljeni sastavi ekipa. Srpski reprezentativac nije čak ni na klupi za rezerve, iako je ovih dana vredno trenirao. Ole Gunar Solskjer nije želeo da rizikuje večeras, čuva ga za jednako važne okršaje u Premijer ligi.
Prvi zvanični meč od 2011.
Mančester junajted i Barselona dugo se nisu sastajali u Ligi šampiona. Skoro punih osam godina je prošlo od onog finala na "Vembliju" kada je Barselona slavila sa 3:1.Od tada, mnogo toga se promenilo, posebno u Junajtedu, ali nema dileme, očekuje nas još jedan interesantan duel dva giganta.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: