Napoli – Crvena zvezda 3:1 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez šansi da prođu grupu jer su u petom kolu Lige šampiona poraženi na gostovanju Napoliju – 3:1 (2:0).

 Hamšik 11, Mertens 33, 52 – Ben 57
  NAP   CZV  
  3 : 1  
90+4' Kraj utakmice – Zvezda je poražena u Napulju sa 3:1
"Crveno-beli" nisu uspeli da pruže jači otpor Napolitancima i izgubili su šansu da prođu grupu, ali im ostaje poslednji meč sa Pari Sen Žermenom da pokušaju da izvuku plasman u Ligu Evrope.
90+3' Sada posao i za Borjana
Alan je šutirao iz kaznenog prostora, pravo u Zvezdinog golmana.
90' Ospina sprečava i Marina
Propala je nova dobra prilika posle akcije Marina, pošto je Ospina sigurno intervenisao.
86' I Ančeloti vrši poslednju izmenu
U igri je Marko Rog kojem mesto ustupa Kaljehon.
85' Sjajan udarac Ebesilija
U svom stilu je Zvezdin vezista je šutirao i gađao donji desni ugao, ali je Ospina bio oprezan i odbio tu loptu.
80' Borjan hvata "živu" loptu
Posle akcije po desnom boku, igrači Zvezde su ostavili samog Ruisa da se namesti na šut. Snažno je pucao, ali pravo u Borjana koji hvata tu loptu.
77' Milojević pravi poslednju izmenu
Na terenu je Lorenco Ebesilio koji ulazi umesto Simića, dok u istom minutu Insinje izlazi, a u ekipi Napolija na terenu je Pjotr Žjelinski.
73' Umalo prilika za Gobeljića
Lepu akciju kreirali su momci u crvenim dresovima, pa je posle dodadavanja Marina i Bena, Rodić centrirao sa leve strane. Poslao je loptu na drugu stativu gde se umalo u šansi našao Gobeljić.

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images
68' Zvezda se okuražila
Odlično je po levoj strani probio Simić, pokušao da vrati povratnu, ali je ona presečena. U nastavku akcije šutirao je i Krstičić, daleko preko gola.
64' Druga izmena u Crvenoj zvezdi
U igru će oporavljeni Dušan Jovančić, koji menja Slavoljuba Srnića u veznom redu.
Uživajte u magičnoj asistenciji Marina!
57' Goooool – Magija Marina, Ben smanjio na 3:1 u Napulju!
Spektakularan potez Marina koji potvrđuje da je igrač koji je redak kvalitet na ovim prostorima. Povukao je akciju, razmenio dodavanja sa Krstičićem, onda okrenuo Kulibalija i savršeno proigrao Bena iza odbrane. Igrač sa Komorskih ostrva je šutirao iz prve i lepo pogodio suprotni ugao – 3:1!
52' Gooool – Mertens pogodio za 3:0!
Već u prvoj ozbiljnoj akciji u drugom poluvremenu Napoli je stigao do trećeg pogotka i ponovo je strelac bio Dris Mertens. Dobio je jedno dubinsko dodavanje, onda se oslobodio Degeneka koji je lako ispao i preciznim udarcem pogodio gornji levi ugao za 3:0!

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images
50' Još jedan pokušaj domačina
Sada posle kornera, srećom bez opasnosti za Borjana.
48' Sjajna akcija i velika šansa za Napoli!
Još jednom su divno kombinovali Alan i Insinje, omaleni Italijan je hteo nesebično da asistira Mertensu, ispred kojeg je reagovao Gobeljić.
46' Nema čekanja – Milojević ubacio Joveljića!
Nije želeo da čeka Milojević sa izmenama i već je na poluvremenu u svlačionici ostavio Nikolu Stojiljkovića. Umesto njega u Ligi šampiona debituje Dejan Joveljić.
46' Počelo drugo poluvreme na "San Paolu"
45+3' Kraj prvog poluvremena – Zvezda gubi 2:0 u Napulju!
"Crveno-beli" su bili dosta slabiji rival od Napolitanaca koji zasluženo na 15-minutnu pauzu odlaze sa dva gola prednosti.
Liverpul smanjio u finišu poluvremena u Parizu
U drugoj utakmici grupe "Crveni" se vraćaju u život u najboljem mogućem trenutku – Di Marija je skrivio penal u poslednjem minutu poluvremena, a siguran izvođač je bio Džejms Milner.
45' Igraće se tri minuta nadoknade
Najveći razlog za nadoknadu jeste povreda Ospine na samom početku utakmice.
42' Mertens nastavlja da šutira
Sada je uhvatio Volej sa nekih dvadesetak metara, moglo je da bude opasno po Borjana.
Nejmar duplirao vođstvo PSŽ protiv Liverpula
Veoma je važan duel na "Parku prinčeva" za rasplet u grupi C, a tamo "Sveci" dolaze do 2:0. Strelac je posle još jedne sjajne akcije bio Nejmar.
39' Napoli umirio ritam
Posle drugog pogotka igrači Karla Ančelotija stali su na loptu i za sada čuvaju rezultat bez većih problema.
33' Gooool – stigla je kazna za promašaj Simića, Napoli vodi 2:0!
Kazna za promašaj Simića stigla je desetak minuta kasnije, a vođstvo domaćina duplirao je Dris Mertens. Ostao je belgijski napadač skroz zaboravljen na petercu, posle centaršuta sa levog boka je sjajno reagovao i na prvoj stativi prevario Borjana – 2:0!
31' Sada pokušava i Fabijan Ruis
Dobio je vezista Napolija malo prostora ispred kaznenog prostora, odlučio se za udarac, ali je prebacio prečku.
28' Borjan sprečio novi gol Napolija!
Odlično je Kulibali izneo loptu iz zone odbrane, a onda stigao u samu završnicu. Kaljehon je centrirao na peterac, tamo je Senegalac bio najviši u skoku, ali je Borjan opet sjajno intervenisao.
26' Zvezda se oslobodila pritiska
Konačno su "crveno-beli" došli do predaha na "San Paolu" i vezali nekoliko minuta dobre igre. Pokušao je i Rodić ubacivanjem sa levog boka, ali posle šanse Simića nije bilo previše uzbuđenja.
23' Veljko Simić promašio izjednačenje!
Kakav potez Marka Marina i veliki promašaj Veljka Simića! Nekadašnji nemački reprezentativac se oslobodio čuvara i magičnim potezom pronašao Simića, ali je on slabo šutirao u bliži ugao i Ospina je nekako odbranio.
Pari Sen Žermen poveo protiv Liverpula
U međuvremenu, u drugoj utakmici grupe C fudbaleri Pari Sen Žermena poveli su protiv Liverpula. Strelac u ranoj fazi utakmice na "Parku prinčeva" bio je levi bek Huan Bernat.
Tu su i Zvezdini navijači

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images
19' Prvi pokušaj Zvezde
Tek posle dvadesetak minuta gosti su pripretili, sa velike udaljenosti šutirao je Slavoljub Srnić, ali nije bio precizan.
18' Degenek sprečio veliku priliku
Ponovo se otvorila polukontra za domaće, Insinje je nastavio dodavanjem za Mertensa, a njemu je loptu oduzeo Degenek pre nego što je ušao u šansu.
12' Ančelotijevi izabranici ne staju
Sada su kombinovali Insinje i Kaljehon koji je centrirao sa desne strane, najviši u skoku bio je Mertens, ali je lopta prošla pored stative.
11' Goooool – Napoli je brzo "načeo" Zvezdu!
Napolitancima se isplatio pritisak na startu jer su, posle dve loše reakcije Marka Gobeljića, došli do prednosti. Desni bek Zvezde je prvo omogućio korner rivalu, a onda mu je pobegao Marek Hamšik kojem nije bilo teško da iz peterca sprovede loptu u mrežu koju je "preglavao" naš Nikola Maksimović – 1:0!

Foto: B92/ Miloš Ljubisavljeviæ
8' Domaćin preti od starta
Opet je Insinje pobegao Babiću, ali je slabo šutirao i Borjan je lako uhvatio loptu.
6' Prva velika šansa za Napoli!
Fantastičnu akciju izveli su igrači u plavim dresovima u kojoj su učestvovali gotovo svi istureni igrači. Insinje je odložio desno do Kaljehona koji oštro ubacuje na peterac, odatle je Mertens pokušao petom i bio blizu da postigne gol, ali je Zvezdu po ko zna koji put spasao Milan Borjan.
5' Zvezda oštra na početku utakmice
Sada je Simić faulirao protivnike i očigledna je želja gostiju da budu agresivniji nego u uvodnoj fazi prvog meča sa Napolitancima.
3' Stojiljković povredio Ospinu
Već posle prvog napada "crveno-belih" reagovala je odbrana domaćih i lopta je pala u ruke golmanu Davidu Ospini. U njega je udario Nikola Stojiljković i kolumbijski čuvar mreže je ostao na zemlji. Rezervista Orestis Karnezis se ozbiljno zagrevao, ali se Ospina posle nekoliko minuta pridigao.
1' Počela utakmica na "San Paolu"
Gobeljić je ipak na desnom beku, kao što smo pretpostavili, dok je Slavoljub Srnić uz Krstičića u veznoj liniji. Veljko Simić je nešto istureniji uz desnu aut liniju.
Darko Miličić bodri Zvezdu u Napulju!
Nedoumice oko Zvezdine postave
Postoje dileme oko sastava tima Crvene zvezde. Vladan Milojević se odlučio za standardnu formaciju 4-2-3-1, ali nije jasno ko će biti na poziciji desnog beka.

UEFA je na zvaničnom sajtu uz desnu aut liniju Veljka Simića, ali je jasno da to neće biti on. U ovom trenutku je najrealnije da to bude Marko Gobeljić, dok bi na poziciju centralnog veznog mogao Slavoljub Srnić. To znači da bi Simić bio u istrurenijem delu ekipa.

Međutim, Gobeljić je na poslednjoj prvenstvenoj utakmici u Nišu bio baš u vezi, pa ćemo tek na početku utakmice saznati koja su mesta igračima na terenu.
Sa Mozzartom podržite Zvezdu
Eventualno novo čudo u režiji Zvezde može i sjajno da se naplati, pošto je kvota na dvojku u Napulju 15, na iks 7,25, a na duplu šansu X2 4,80!

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Napoli – Zvezda.

Kladionica MOZZART ima zanimljive igre u specijalu vezanom za učešće Zvezde u Ligi šampiona, a na primer, kvota da srpski šampion u bar jednom od preostala dva meča neće primiti gol je 5,00.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Zvezde u Ligi šampiona.
Milojević "skrpio" sastav
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević malo je iznenadio sa postavom, u kojoj će se Slavoljub Srnić naći u veznom redu, a Nikola Stojiljković u špicu napada. On će igrati umesto rovitog Milana Pavkova koji je ostao na klupi.

Sastav Crvene zvezde: Borjan – Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić – Krstičić, Srnić – Marin, Ben, Simić – Stojiljković
Maksimović u timu protiv Zvezde
Nekadašnji štoper Crvene zvezde Nikola Maksimović našao se u prvoj postavi svog tima za duel sa Crvenom zvezdom. On će se naći na poziciji desnog beka, pošto su štoperske pozicije rezervisane za Raula Albiola i Kalidua Kulibalija.

Sastav Napolija: Ospina – Maksimović, Albiol, Kulibali, Rui – Alan, Hamšik, Fabijan Ruis – Kaljehon, Mertens, Insinje
Situacija u grupi C Lige šampiona
Hoće li sada biti bolje?
Računajući sve mečeve koje je Crvena zvezda odigrala sa klubovima iz Italije, dakle i one iz Kupa sajmskih gradova i Mitropa Kupa, Crvena zvezda je do danas odigrala 32 utakmice sa klubovima sa Apenina. Pobedila je osam puta, toliko puta bilo je nerešeno, a 16 puta su crveno-beli meč završavali kao poraženi.

Opširnije o učinku Zvezde sa Italijanima pročitajte OVDE.
"Delije" stižu na "San Paolo", nema problema s Napolitancima
Uvertira ponovo nije bila dobra
Omladinski tim je u okviru Lige šampiona za mlade gostovao Napoliju i doživeo nesrećan poraz rezultatom 5:3.

Zvezda je, posle remija u prvom kolu upravo sa Napolijem, upisala i četvrti poraz u nizu u Grupi C.

Izveštaj sa te utakmice pročitajte OVDE.
Sudije
Pravdu na "San Paolu" deliće španska sudijska ekipa na čelu sa Hesusom Hilom Mansanom, kojem će pomagati Anhel Nevado Rodriges i Dijego Barbero Sevilja. Četvrti sudija biće Injigo Prijeto Lopes de Serain, dok će iza golova stajati Huan Martines Munuera, Rikardo de Burgos.
Učestvujte i u našem kvizu!
Pored tema, spremili smo vam nesvakidašnji način da se zagrejete za duel Napolija i Zvezde – kviz.

Pred vama je 10 pitanja koji se tiču same utakmice, ali i istorije dva kluba, igrača koji su nosili dresove Napolija i Zvezde, međusobnog skora i zanimljivih trivija.

Nadamo se da ćete uživati u našem kvizu, nešto naučiti i dobro se zabaviti.

Kviz možete rešiti OVDE.
Pripremite se za meč uz teme B92.net
Kao i uvek kada su veliki sportski događaji, na portalu B92.net/sport možete pronaći tekstove kako biste što spremniji dočekali utakmice. Evo nekoliko tema koje smo spremili za vas:

Srećan put momci, ko god da zaigra u Napulju

"Sveti Pavle" se izvinio Maradoni, dočekao mnoge zvezde, a tek će videti onu srpsku

Zvezdi ne prija italijanska kuhinja
U drugoj utakmici igraju PSŽ i Liverpul, "Sveci" dobili dobre vesti
Trener fudbalera Pari Sen Žermena Tomas Tuhel otkrio je da su se napadači tog kluba Nejmar i Kilijan Mbape oporavili od povreda.

Tuhel je potvrdio da će Brazilac i Francuz igrati protiv Liverpula u predstojećoj utakmici petog kola Lige šampiona.

Nejmar se povredio u prijateljskoj utakmici Brazila i Kameruna, dok je Mbape povredio rame u meču Francuske i Urugvaja.

Opširnije pročitajte OVDE.

Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Milojević u problemima – ko će istrčati na San Paolo? ANKETA
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević ima nezgodan zadatak da izabere postavu za meč sa Napolijem, s obzirom da Zvezdu muče povrede.

Vi i dalje možete da mu "pomognete" – anketu za idealnu postavu Zvezde popunite OVDE.
Milan želi Pavkova i Pavkov želi u Milan
Milan Pavkov bio je heroj Crvene zvezde protiv Liverpula i, logično, cena mu je istog trenutka skočila. Agent napadača Crvene zvezde otkrio je da postoji interesovanje evropskog giganta Milana za Srbina.

"Što se tiče mog klijenta, postoji interesovanje Milana, ali trenuto nema ničeg konkretnog. Naravno, Pavkov bi želeo da igra klub veličine Milana", rekao je Sergej Mićović.

Opširnije pročitajte OVDE.
"Ključna pobeda, ako ne prođemo onda smo se**nje"
Italijanska dnevna štampa s podeljenom pažnjom prati meč između Napolija i Crvene zvezde, ali je jedno zajedničko – ako Napoli izgubi, "razapeće ih".

Od Korijere delo Sporta, preko Tutosporta i Gazete do Il Matina svi opravdano tvrde da je Napoli veliki favorit.

Sve što je italijanska štampa pisala možete pročitati OVDE.

Foto: B92/Miloš Ljubisavljeviæ
Ančeloti smatra da je Zvezda potcenjena
"Zvezda je dosta potcenjena zato što je ubedljivo izgubila poslednja dva meča na strani, ali je zaslužila pobedu protiv Liverpula. Očekujem dobro organizovanu ekipu koja će se fokusirati na kontranapade", rekao je Ančeloti na konferenciji za medije pred duel dva tima.
"Oko 260 kilometara odavde Zvezda je postala šampion Evrope"
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je naveo da Zvezda nema čega da se plaši u Napulju.

"Nemamo čega da se plašimo, ne bismo bili na ovom mestu. Veoma lepa godina za ovaj klub, uopšte da učestvujemo u Ligi šampiona, da ne zaboravimo da je davne 1991, nekih 260 kilometara odavde Zvezda postala šampion Evrope i to će uvek ostati u sećanju, kako starijih tako i mlađih generacija. Zvezda se nikad nije i nikad se neće plašiti", kazao je Milojević.

Opširnije pročitajte OVDE.
Maksimović u Ančelotijevim planovima za meč sa Zvezdom
Fudbaleri Napolija Nikola Maksimović i Aleks Meret biće u sastavu za utakmicu protiv Crvene zvezde u petom kolu Lige šampiona.

Srpski reprezentativac nalazi se na spisku Karla Ančelotija, iako se i dalje oporavlja od povrede, dok je Meret povredio ruku na drugom treningu, pa i dalje čeka na debi.

Italijanski trener neće moći da računa na Simona Verdija i Amina Junesa.

Opširnije pročitajte OVDE.
"Mi smo autsajderi koji umeju da pomrse račune favoritima"
Alan:
"Biće to vrlo teška utakmica, jer je Crvena zvezda pokazala da je dobro organizovana ekipa. Mislim da su u početku bili potcenjeni, ali pokazali su šta mogu da urade".
Slavoljub Srnić:
"Pobeda protiv Liverpula u prošlom kolu nam je ulila samopouzdanje za nastavak takmičenja i nećemo stati na tome, to je sigurno. Pokušaćemo i ovde da napravimo što bolji rezultat i ako budemo mogli, da prođemo grupu".
Srđan Babić:
"Porasli su apetiti posle one utakmice s Liverpulom kući, iznenadili smo ih tako da na put u Napulj ne idemo tek tako na utakmicu nego da napravimo neki rezultat, ali imamo mnogo povređenih igrača. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom skoru".
Bolnica u Zvezdi – kičma tima u "autu"
"Crveno-beli" će u Napulju biti bez Filipa Stojkovića, Vujadina Savića, Gorana Čaušića i Ričmonda Boaćija koji su povređeni, a pod znakom pitanja su i Nenad Krstičić i Milan Pavkov.

Opširnije pročitajte OVDE.
Zvezda pod uzavrelim Vezuvom želi novi evropski skalp
Fudbaleri Crvene zvezde nalazi se pred velikim ispitom, pošto će se od 21 sat sastati sa Napolijem u petom kolu Lige šampiona.

Šampion Srbije u Italiju je otputovao bez mnogih igrača i ovaj meč biće iz više aspekata važan za klub iz Ljutice Bogdana. Pobedom nad Liverpulom u prethodnoj rundi elitnog fudbalskog takmičenja crveno-belima se otvorio put ka proleću, odnosno nokaut fazi u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

Mnogima je ovakav ishod bio nemoguće pre početka grupne faze jer je Zvezda ušla u grupu “smrti” sa vicešampionom Evrope (Liverpul), glavnim kandidatom za titulu (PSŽ) i dugogodišnjem učesnikom LŠ (Napoli).

Međutim, posle četiri odigrana kola situacija je takva da crveno-belima niko ne može da uzme nadu – nadu u plasman dalje i uspeh koji bi se teško opisao rečima.

Opširnije pročitajte OVDE.
Dobrodošli!
Dobrodošli na lajv blog utakmice petog kola grupe C Lige šampiona između Napolija i Crvene zvezde.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: