Kraj: Sparta Prag – Spartak 2:1 (1:0)

Fudbaleri subotičkog Spartaka kompletirali su senzaciju i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali Spartu iz Praga ukupnim rezultatom 3:2. Subotičani su nakon trijumfa u Novom Sadu rezultatom 2:0 izgubili u Pragu sa 2:1, ali je i to bilo dovoljno za jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba.

 Šural 29, Plavšić 66 – Čečarić 75p
  SPA   SŽK  
  2 : 1  
Statistika

Foto: Screenshot (uefa.com)
90+7' Kraaaaj - Spartak je u trećem kolu!
90+7' Kraaaaaj - Spartak je u trećem kolu!
90+5' Šutira i Kanga, veoma neprecizno
Gabonac je oduzeo loptu Frideku, opalio sa nekih 18 metara – daleko iznad prečke.
90+4' Poslednja izmena u Spartaku
Bojan Torbica, legenda subotičkog Spartaka, ulazi umesto Čečarića.
90+3' Čipčiju pokušava, spoljni deo mreže
Opet Rumun u centru pažnje, pokušao je sa desne strane, ali pogađa samo spoljni deo mreže.
90' Utakmica je produžena 7 minuta!
88' Nesportski potez Čipčijua
Rumun je napravio faul i potom "dripački" pokušao da podigne Đenića, stvorila se gužva i zaradio je žuti karton.
87' Velika ofanziva Sparte
Nekako su igrači gostujućeg tima uspeli da se odbrane od novog napada, blizu gola bili su Šural i Tete, ali nisu uputili pravi udarac.
84' Deseta odbrana Perića!
Sada je u prilici bio Kanga, ali je otišao mnogo iskosa, pa je Perić desetom odbranom sprečio pogodak.
81' Crveni za Marčića, Spartak ostaje sa igračem manje!
Možda i prva greška rumunskog sudije Kolčeskua koji je svirao faul nad Kangom na samoj liniji od kaznenog. Zbog toga je Marčiću pokazao drugi žuti karton i igrač Spartaka je morao van terena, ali je pogrešio jer faul nije postojao. Gabonac je promašio loptu i pao ispred čuvara.
Neredi u Pragu

Foto: B92
76' Utakmica prekinuta – navijači Sparte divljaju na terenu!
Nezadovoljni penalom i verovatno proslavom gola Čečarića ispred njih, navijači Sparte su ušli na teren i počeli da divljaju. Polomili su korner zastavicu i krenuli ka centru terena, kada su ih opkolili redari. Kapiten Šural je morao da im priđe i zamoli ih da prestanu, a oni su se povukli posle nekoliko minuta.
75' Goooool – Spartak postigao važan gol u Pragu!
Odgovornost je preuzeo Bojan Čečarić, šutirao po sredini gola i uz malo sreće zatresao mrežu Sparte – 2:1!
74' Penal za Spartak!
Napravio ga je srpski internacionalac Uroš Radaković kojeg je Đenić odlično pročitao. Pokušao je štoper da iznese loptu, napadač Spartaka mu se lepo "uvalio", ovaj ga je odgurnuo i sudija je opravdano pokazao na belu tačku.
66' Goooool – Plavšić srušio bedem Spartaka!
Kazna za promašaj Marčića stigla je samo nekoliko minuta kasnije posle lepe akcije Sparte. Odlično se iz drugog plana ubacio Fridek, sa desne gol aut linije idealno centrirao na drugu stativu, odakle Plavšić hvata volej i šalje ga u desni ugao – 2:0!

Nekadašnji mladi reprezentativac nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba.
63' Još jedna stopostotna za Tetea!
Glavčić je loše reagovao u polukontri i otvorila se prilika na drugoj strani. Tete je dobio dubinsko dodavanje i stigao pre odbrane Spartaka, ali i pre golmana Perića. Pokušao je da ga prebaci i srećom, promašio je okvir gola.
61' Sparti opravdano poništen drugi gol
Šural je drugi put zatresao mrežu gostiju, ovoga puta glavom posle kornera, ali ga je rumunski sudija opravdano poništio jer je kapiten Sparte prethodno napravio očigledan faul.
59' Velika prilika za Spartak!
Mogao je srpski predstavnik da dođe do veoma značajnog pogotka i kazni promašaje protivnika. Sjajno je po levom boku probio Glavčić i idealno vratio do Marčića. On je sa 15 metara pokušao iz prve, ali nedovoljno jako i pravo u golmana Nicu.
56' Druga izmena u Spartaku
Na terenu je Dejan Đenić koji je ušao umesto Đuričina.
55' Žuti karton za Marčića
Oborio je Kangu i sprečio kontranapad, pa je zasluženo dobio javnu opomenu.
54' Još jedna dobra akcija Čeha
Tete je uspeo da sačuva loptu ispred kaznenog, vratio nazad do Kange koji odlaže desno, ali Savković se vratio i požrtvovano intervenisao.
47' Dvostruka prilika za Spartu!
Nastavak meča počeo je kako je i završen – stopostotnom šansom za Spartu. Plavšić idealno centrira na penal, odatle glavom gađa Čipčiju, ali Perić odbija. Lopta pada na nogu Teteu koji gađa suprotni ugao, zamalo pored desne stative.
46' Počelo drugo poluvreme u Pragu
Statistika prvog poluvremena – 17 šuteva Sparte

Foto: Screenshot (uefa.com)
45+5' Poluvreme u Pragu, Spartak gubi 1:0
Odolevali su Subotičani gotovo pola sata i bili pod neverovatnim pritiskom rivala, ali su posustali i u 29. minutu primili gol, pa gube minimalnim rezultatom u revanšu.
45+1' Prvo poluvreme biće produženo pet minuta
45' Radaković treći put pokušava glavom
Treći put je srpski štoper bio najviši u šesnaestercu rivala, sada je pokušao nešto između šuta i asistencije, nije dobro prošlo po njegov tim.
44' Tete u novoj šansi, Perić odlično postavljen
Mnogo puta Srđan Plavšić je mučio čuvare, a sada je uspeo da odlično asistira Teteu koji je bio na nekih desetak metara od gola. Šutirao je iz okreta – Perić je bio dobro postavljen i odbio je loptu.
Šural proslavlja pogodak
40' Tekijaški spasao potpuni povratak Sparte
Stančiju je promešao rivale na ivici kaznenog, šutirao spoljnom u suprotni ugao, ali se štoper Spartaka bacio i glavom izblokirao taj udarac.
39' Sparta puca sa svih strana
Plavšić je sada želeo da gađa sa 20 metara, ipak je izblokiran.
36' Prva prinudna izmena
Kao što je moglo da se pretpostavi, Ćalasan ne može da se vrati u igru. Umesto njega ulazi Milan Marčić.
35' Prvi pokušaj Kange
Gabonac je oprobao udarac van kaznenog, Perić je bio siguran.
31' Teška povreda, Ćalasana ne mogu da obuzdaju
Snažan udarac u glavu dobio je defanzivac Spartaka od Koste i izgledalo je da ostaje bez svesti. Igrači obe ekipe su se okupili oko njega, kao i sudija, ali je on odbijao da izađe. Kada je "pobegao" grupici prišao je jednom saigraču i ponovo krenuo da kolabira, nakon čega je bilo jasno da mora van terena.
29' Gooool – Spartak nije izdržao, domaćin vodi 1:0!
Iako se činilo da je domaćin malo usporio, srpski klub ipak nije izdržao i primio je gol posle ko zna kog prodora po levoj strani. Kanga je odložio do Plavšića, ovaj odlično centrirao u srce šesnaesterca, odakle Šural hvata volej i loptu šalje uz levu stativu – 1:0!
22' Fantastična odbrana Perića!
Šta je sve preživeo čuvar mreže gostiju od početka susreta. Već u sledećem napadu još bolja šansa za domaćine – na centaršut sa levog boka Šural je gađao glavom, ali Perić maestralno reaguje i spasava vođstvo rivala.
21' Nova velika prilika za Spartu!
Odbitak je na ivici kaznenog prostora uhvatio Plavšić i poslao dropku, a Šural je na petercu pokušao da petom skrene loptu u mrežu. Golman Perić je bio oprezan.
18' Sada stativa čuva Subotičane!
Opet je "duvalo" po desnoj defanzivnoj strani – Kosta je savršeno centrirao ka usamljenom Teteu, ovaj glavom gađao suprotni ugao, ali je sada stativa biila na strani Spartaka.
15' Spartak izdržao velike nalete rivala
Očekivano, favorizovana Sparta je krenula svim silama od samog početka, ali je srpski predstavnik uspeo da se odbrani.
Ovako Česi motivišu svoje igrače
10' Opet opasno ispred gola Perića
Nije bilo naivno posle centaršuta sa leve strane, opet je Radaković išao na tu loptu i srećom niko nije uspeo da je prosledi ka golu.
6' Prvi put prete i gosti
Iskoristio je Mile Savković nešto više prostora koji su ostavili domaćini, kao i neodlučnost Semiha Kaje. Šutirao je iz kaznenog prostora iz teške situacije, nije bio uspešan.
4' Prečka – velika sreća za Spartak!
Veliki pritisak domaćih i prva velika prilika. Po levoj strani je odlično probio Plavšić i centrirao, na penalu je najviši bio Snačiju, a njegov udarac glavom završio je na prečki.
3' "Skraćeni korner" za Spartu, bez opasnosti
Najviši u skoku posle centaršuta sa desnog boka bio je naš Radaković, ali nije bilo opasnosti za Spartak.
2' Domaćin je krenuo ofanzivno
Već u prvom napadu Fridek je pokušao sa dvadesetak metara, ali je neprecizno šutirao.
1' Počela utakmica u Pragu
Srbi u Sparti
U redovima praškog predstavnika igraju trojica srpskih igrača – Uroš Radaković i Srđan Plavšić se nalaze u startnih 11, dok je na klupi ostao Vukadin Vukadinović. Takođe, igra i Gejlor Kanga, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde.
Odlazi Mile Savković
Najbolji igrač subotičkog superligaša Mile Savković verovatno igra poslednji meč u klubu jer bi trebalo da pređe u poljsku Jageloniju.
Ovako je bilo pre nedelju dana u Subotici

Starsportphoto
Sudije
Pravdu na stadionu 'Letna' deliće rumunska sudijska ekipa na čelu sa Sebastijanom Kolčeškuom. Njemu će pomagati Valentin Avram i Mirčea Orbulet, dok je četvrti arbitar Julijan Calin.
Sledeći protivnik
Ukoliko prođu ovu veliku prepreku, izabranici Vladimira Gaćinovića sastali bi se sa Brendbijem koji se priključuje u trećoj rundi.
Sastavi

Foto: Screenshot (uefa.com)
Dobrodošli
Dobrodošli na live blog utakmice između praške Sparte i Spartaka iz Subotice. Srpski predstavnik ima prednost od 2:0 iz prvog meča i pokušaće da ostvari jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: