Partizan – Trento 91:75

Košarkaši Partizana su pobedom nad Trentom rezultatom 91:75 završili Top 16 fazu Evrokupa.

 21:22, 24:17, 18:14, 28:22
  PAR   TRE  
  91 : 75  
Kraj!
Partizan je drugi put ove sezone pobedio italijanskog predstavnika i Grupu E završio na prvom mestu, sa jednim porazom u šest mečeva.
38' "Grobari" skandiraju Birči
Mecanote je sprečio da ga Trifunović "posterizuje" faulom, Keli je pogodio dvojku, a posle dva ofanzivna skoka Jankovića pogodio je Birčević (85:66).

Janković ima neverovatnih 7 asistencija, a Džejms Blekmon dve nove trojke (85:72).
Jedan od zanimljivijih momenata
36' I Janković pogodio trojku, Noks u velikoj seriji
Pet poena Noksa u dva napada, ali onda i trojka Nikole Jankovića, njegova prva večeras za 11. poen. Momentalno odgovara Noks (20 poena) novim šutem sa distance – 79:64.
34' Trentno nastavlja po starom
Trentovi napadi se uglavnom završavaju šutevima sa distance iz teških, nerezonskih pozicija. Pejdž pogađa trojku preko ruke, a Foraj promašuje sa velike udaljenosti (72:57). Rašad Keli "prikucava" promašaj saigrača,Trento odlično rotira u odbrani, ali ovog puta Keli uzima težak, nerezonski šut (72:59).
32' Partizan na +14
Toto Foraj na jednoj i Nikola Janković na drugoj strani otvaraju poslednju deonicu poenima (67:55). Tomas ostaje u čistoj situaciji posle faula pri šutu, ali ne pogađa, pa dobija samo dva bacanja. Pogađa oba – 69:55.
Mladen Krstajić u punom sjaju

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
30' Trojka Jaramaza za miran ulazak u 4/4
Sada Trento dobija prilike od Partizana koji bespotrebno žuri u napade, ali ne uspeva da ih iskoristi. I Trento se zaleže, što neobjašnjivim pokušajima prodora Paskola što nerezonskim šutevima, pa Partizan mirno čuva prednost.

Za kraj četvrtine Jaramaz pogađa novu trojku, ima 19 poena – 63:53.
28' Trento se drži, ali ne uspeva da značajnije smanji zaostatak
Treća trojka Blekmona vraća Trento na jednocifren zaostatak, Pejdž dobija faul i pogađa oba bacanja, a na isteku napada Mian pogađa za 60:51.
26' Neobavezna igra u Areni
Skoro puna dva minuta bez poena, a onda blokada Pejdža nad Forajom i koš Jaramaza u tranziciji, uz faul i pogođeno dodatno bacanje – 57:46.
Očekuje se brz povratak na teren

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
24' Lošija košarka u drugom poluvremenu
Kreft nastavlja da pogađa, ovog puta posle ukradene lopte Paskola, a posle Veličkovića loptu gubi i Gordić. Ovog puta Trento to ne koristi, Keli gubi loptu, a Kreft pravi nesportsku.

Crno-beli to koriste poenima Tomasa (1/2 sa bacanja, pogođen šut sa poludistance) – 54:46.
Danas u Areni
9.175 ljudi.
22' Koš za koš
Drugo poluvreme počinje sa dve trojke, Voldena i Foraja (48:42). Posle dva napada bez poena sledi koš Krefta, a onda i Tomasa (51:44).
Počelo je drugo poluvreme

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
20' Kraj I poluvremena, Partizan konstantno ima prednost
Nova trojka Krefta, posle novog dobrog prodora Gordića (45:35). Noks ubacuje oba bacanja, Partizan ne dolazi do poena ni posle ofanzivnog skoka Trifunovića, a Trentno flouterom Noksa uz dosta sreće košem i serijom 7:0 završava prvo poluvreme – 45:39.
18' Dvocifrena prednost za crno-bele
Trento u ovim trenucima ne može ništa da pogodi. Partizan mirno, korak po korak, uvećava prednost i dolazi ponovo do dvocifrene razlike posle pogotka Jankovića (43:30). Pejdž nije uspeo da ubaci loptu za pet sekundi, te je izgubio osmu loptu večeras, a Trento to nije kaznio posle promašaja Mecanotea (43:32).
16' Krenule da upadaju trojke
Nova duga trojka Jaramaza, dobra odbrana crno-belih, ali opet dve propuštene prilike da razlika bude još veća. Blekmon je možda napravio grešku u vođenju, ali sudije ništa nisu svirale pa je istom napadu prve poene upisao Paskolo u svom stilu (34:30). Veličković je ostao sam i pogodio trojku – 37:30.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
14' Partizan ne koristi prilike da se "odlepi"
Ekspresna serija Partizana u vidu trojke Voldena i "put-beka" Mekadua (31:26), a zatim i tajm-aut gostiju.Trento je i posle tajm-auta ostao u negativnom ritmu, ali Partizan to nije iskoristio. Noks je pogodio šut za 31:28, a Trinkijeri je reagovao tajm-autom.
12' Egal i u drugoj četvrtini
Trifunović prvom trojkom vraća Partizanu +2, ali rezultat poravnava Noks sa linije penala. Trentno se dobro skupljanjem u reketu, ali Foraj ne pogađa trojku (26:26).
Tu je i Sejduba Suma

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
10' Partizan od +10 do minusa
Ekspresno se Trento vraća u egal, a onda dolazi i do prvog vođstva preko Blekmona koji koristi prostor u reketu (21:22). Birčević "cigla" trojku, Blekmon loptu baca u aut, a u poslednjem napadu u četvrtini Trifunović promašuje maltene sve sa trojke.
8' Partizan u opuštenijem ritmu u odbrani
Gordić sjajno razdvaja odbranu i pogađa pod kontaktom, Partizan se brani, ali ne pravi seriju ni posle ofanzivnog skoka Mozlija (19:12). Mozli koristi dodavanje Birčevića, ali Partizan opet ne igra odbranu pa trojku pogađa Noks (21:17).
6' Probudio se Trento
Jaramaz nastavlja gde je stao pre tajm-auta i pogađa novu trojku, ali sledi serija Trenta posle loše odbrane crno-belih. Kreft ostaje sam kao duh i pogađa trojku, a istom merom ne uzvraćaju ni Pejdž ni Gordić – 17:12.
4' Uvećava se prednost domaćina
Jaramaz pogađa novi šut, Trento ne uspeva da pogodi ni posle ofanzivnog skoka, a crno-beli to nastavljaju da kažnjavaju. Prednost domaćina posle dobrog napada trojkom smanjuje Blekmon (14:7).
2' Dobar početak Partizana
Utakmicu otvaraju Janković i Keli openima, a onda Jaramaz pogađa trojku, ali gubi loptu u narednom napadu (5:4). Partizan igra dobru odbranu, a Tomas pogađa dva plus 1 (8:4).
Utakmica je počela
Juionir Partizana došli da pruže podršku

Crno-beli bez Zagorca
Kako saznajemo, u pitanju je lakša povreda ramena zbog koje će morati da propusti večerašnji meč.
Evo i sastava, al' stvarno

Foto: B92
Hmmm...
Dušan Miletić trenutno igra protiv Dinamika u ABA 2 ligi, u dresu čačanskog Borca. Ima 2 poena i 4 skoka za 6 minuta na parketu.

Foto: B92
Partizan je već u četvrtfinalu, ali...
Partizanov put u završnici Evrokupa (delimično) poznat
Dobro došli!
Utakmica počinje u 21.00.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: