Uživo: Crvena zvezda - Unikaha

Košarkaši Crvene zvezde igraju poslednji meč ove sezone u Evrokupu. U hali "Aleksandar Nikolić" protivnik im je ekipa Unikahe.

 (26:27, 31:14, 24:24,
  CZV   UNI  
  105 : 89  
Kraj! Pobeda zvezde za oproštaj od Evrokupa
Da su ovako igrali protiv Limoža, priča bi možda bila drugačija. Sve u svemu, lagana, reklo bi se rutinska pobeda crveno-belih u situaciji kada meč nije imao rezultatski značaj.Značiće mnogo za nastavak sezone i takmičenje u Kupu Srbije i ABA ligi. Solidna sezona na evro pozornici, ali i naučene lekcije za ubuduće. Na kraju 105:89 protiv Unikahe, uz efikasnu igru svih, a posebno vredi istaći Nenadića i Davidovca.
39' Pala "stotka"
Matijas Lesor je promašio oba bacanja, a Džo Reglend čini se stavlja tačku na sve, 99:86.Dani Dijez je uzvratio trojkom, potom je isti igrač faulirao Odža. Simanić je poentirao za "stotku", 101:89.
38' Trojka Dobrića
Ognjen Dobrić je uz zvuk sirene pogodio trojku, Salin je potom promašio i sada je sve samo stvar rutine. Treba sačuvati prednost u finišu susreta.
37' Zvezda sa +10 u finiš meča
Lesor je postigao oba poena sa linije slobodnih bacanja. Simanić je ušao umesto Fajea na 4:14 do kraja. Lesor je potom faulirao Majkla Odža. Prvo bacanje nije iskoristio, ali jeste drugo.Milosavljević je faulirao Ognjena Dobrića, koji je sa linije bacanja bio siguran, 93:83.
35' Reglend i Odžo da se lakše diše
Nepotrebna nervoza u igri Crvene zvezde. Olako su dozvili da se prednost sa +16 istopi na svega sedam poena.Ipak, Reglend je postigao trojku i vratio dvocifrenu prednost, da bi Dani Diez smanjio na 89:81. Majkl Odžo je konačno, pogodio za 91:81.
34' Razlika samo +7
Perperoglu je bio prinuđen da šutira za tri poena iz samog ugla i pogodio je! Uzvratio je istom merom Boutrajt, potoim iz kontre smanjili na 84:77. Davidovac je uspeo da postigne koš, vrlo bitan za 86:79. Neoprezni su bili košarkaši Zvezde pod svojim košem, Boutrajt im je ukrao loptu, ali srećom, Španci nisu pogodili.
32' Unikaha u seriji od 7:0
Haime Fernandes je otvorio košem poslednju četvrtinu. Unikaha potom pravi seriju od 7:0, smanjili su na 81:72 i Milan Tomić je bio prinuđen da zatraži tajm aut.

Foto: Starsport
III četvrtina - Zvezda ide ka pobedi
Perperoglu je bio siguran pod košem protivnika,zaokružio je novim poenima mini seriju domaćina od 6:0. Matijas Lesor je potom pogodio oba bacanja za Špance, a Perperoglu je rutinski pod košem postigao nove poene. Pokušavaju gosti sa trojkama, ne ide, za razliku od prvog dela kada su pogodili čak 10. Milosavljević je konačno pogodio, ali je uzvratio Nemanja Nenadić za 81:65. Ista meta, isto odstojanje kao na poluvremenu.
28' Davidovac nezaustavljiv
Poljak Vačinski je postigao trojku, očigledno se Španci ne predaju. Davidovac je posle odličnog ulaza postigao koš, pri tom je fauliran. Nije pogodio dodatno bacanje, a Kajl Vilšer potom ne koristi odličnu poziciju da poentira za tri. Zato jeste Davidovac koji igra zaista odlično ovaj meč.
27' Miran tok meča
Ognjen Dobrić je opet u igri, postigao je koš sa distance za 68:54. Fernandes je iskoristio oba slobodna bacanja za Unikahu, da bi Boriša Simanić pod košem sjajno isfintirao protivnika i pogodio iz teške pozicije za 70:56.
25' Zvezda rutinski održava prednost
Šermadini je poostigao koš i dodatno slobodno bacanje, Unikaha je tako smanjila na 64:50. Potom je fauliran Bili Beron, bio je to četvrti prekršaj Sasua Salina. Amerikanac je iskoristio oba bacanja. Kajl Vilšer je postigao koš za goste, a Bili beron je promašio sa distance iz teške pozicije. Konačno, Šermadini je pogodio za 66:54.
23' Beron dobar na startu treće četvrtine
Bili Beron je počeo dobro treću četvrtinu, postigao je svoj šesti poen, ali je ubrzo načinio i prekršaj. Brzopleti su bili i jedni i drugi u dva napada, Biliju Beronu se posle toga otvorilo za šut za tri i - pogodio je, za 64:47!
22' Lagan početak drugog poluvremena
Vilšer i Simanić su postigli prve poene u nastavku, da bi i Roberst pogodio za Unikahu.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme: Zvezda se razigrala u drugoj četvrtini
Posle nešto sporijeg starta i vođstva Unikahe od pet poena prednosti (17:12), Crvena zvezda setrgla i zaigrala bolje. Na isteku prve četvrtine bio je samo poen minusa, a onda je sve krenulo kako je želeo Milan Tomić. Bolja odbrana, efikasan napad. Davidovac, Nenadić i Faje su se istakli, tako da je prednost rasla iz minuta u minut i na isteku 20 minuta, crveno-beli su stekli dobru zalihu za nastavak, 57:41.

U timu Crvene zvezde posle prvog poluvremena čak tri košarkaša su postigli po deset poena, Davidovac, Reglend i Nenadić. Faje je dodao sedam, Perperoglu šest, a kod Unikahe, najbolji je bio Vilšer sa 11 poena.
19' Dvocifrena prednost Zvezde
Stratos Perperoglu je postigao dva poena iz bacanja i Crvena zvezda je prvi put stekla dvocifrenu prednost, 51:41 na 2:15 pre kraja četvrtine. Perperoglu je dobar i u odbrani, a Boltrajt ne pogađa sa distance za tri. Sve ide kako žele navijači crveno-belih.
18' Odlični Davidovac bez promašaja
Utisak je da i šut sa distance polako izdaje Unikahu. Nekoliko promašaja zaredom, Zvezda je bolja u odbrani. Znatno bolje igraju Tomićevi izabranici u ovoj četvrtini. Davidivac je postigao goš plus dodatno bacanje, postigao je deset poena i otišao na odmor, 49:41.
17' Zvezda u blagoj prednosti
Davidovac je iskoristio dva slobodna bacanja, ali Unikaha je uzvratila trojkom Haimea Hernandeza. Statos Perperoglu je dobio priliku da izvede slobodna bacanja, bio je uspešan. Ipak, i Fernandes je bio uspešan u narednom napadu Španaca, a kako su gosti izašli iz bonusa, Zvezda posle svakog faula ima priliku za slobodna bacanja. Nemanja Nenadić je pogodio jedno od dva bacanja za 46:41.
15' Faje i Nenadić sa distance
Mohamed Faje se razigrao, pogodio je za tri poena, da bi na isti način Nemanja Nenadić doneo Zvezdi najveću prednost do sada, 39:33. Međutim, Unoikaha ne dozvoljava da se domaćin odlepi, uzvratili su trojkom Brajana Robertsa.
14' Rezultatska ravnoteža
Posle nekoliko novih promašaja, Mohamed Faje pod košem je uspeo da pogodi. Zvezda je čvršća u odbrani, utisak je da igraju nešto bolje. Ipak, Milosavljević je pogodio za tri, da bi uzvratio Nemanja Nenadić za izjednačenje, 33:33.
12' Dve trojke na startu druge četvrtine
Nekoliko promašaja na obe strane na startu druge četvrtine. Posle minut i po bez koša, konačno je pogodio trojku Nenadić, tako da je Zvezda posle dužeg vremena prešu vođstvo, 29:27. Međutim, usledila je trojka gostiju, 29:30.

Foto: Starsport
I četvrtina - Zvezda drži priključak
Nova trojka Unikahe, ovog puta pogodio je Milosavljeviæ. Nad Fajeom je naèinjen prekršaj, košarkaš crveno-belih se izborio za loptu pod košem protivnika. Pogodio je oba bacanja za 23:27. Odlièio se i Dejan Davidovac da pokuša za tri i pogodio je! U poslednjem napadu, Španci ne koriste priliku da postignu koš, pa na kraju prve èetvrtine imaju samo poen prednosti, 26:27. Kada se sve sabere, aktivan rezultat, utisak je da bi izabranici Milana Tomiæa morali bolje da igraju u odbrani.
9' Enigma Vilšer
Kajl Vilšer je postigao 11 poena u ovom delu susreta. Neshvatljivo je koliko lako dolazi u pozicije da ugrozi koš Zvezde sa distance. Sreæom, pogodio je i Ognjen Dobriæ, , ali i Šermadini za goste, koji imaju tri poena prednosti, 21:24.
8' Reglend je željan igre
Džo reglend je za sada veoma raspoložen. Dva puta je ukrao loptu košarkašima španske ekipe, poentirao i smanjio prednost gostiju na 18:19. Bilo je to vreme da trener Unikahe zatraži tajm-aut.
7' Tomić pokušava da promeni ritam izmenama
Činjenica je da su košarkaši Unikahe postigli nekoliko lakih koševa sa distance. Treću trojku su pogodili, poveli sa 17:12, ali je Džo reglend uspeo da smanji na 17:14. Milan Tomić pokušava izmenama da osveži tim i promeni ritam, ušalo je i Dobrić, izašao Beron.
6' Zveda u laganom minusu
Džo Reglend je pogodio za 10:11, ali čini se da na početku odbrana Crvene zvezde ne reaguje kako bi trebalo. Ristić je na isteku petog minuta ušao umesto Odža. Matijas Lesor je pogodio dodatno bacanje za Unikahu, pošto je prethodno pogodio uz faul. Srećom, Džo Reglend drži Zvezdu u igri, sada su na -2, 12:14.
4' Vilšer raspoložen, osam poena je postigao za dva minuta
Vilšer je za tili čas postigao pet poena, prvo za dva, potom za tri. Morali su mu posvetiti više pažnje, lagano je ipak postigao poene i gosti su poveli sa 8:4. Odžo je smanjio na 8:6, ali Vilšer je neumoljiv. Opet je pogodio trojku, 11:6 za Unikahu.
2' Solidan start Zvezde, Beron i Odžo pogodili
Dobar start crveno-belih. Beron je pogodio iz prvog šuta.Potom je i Odžo pod košem bio uspešan, Zvezda je došla do prednosti od 4:0 na isteku prvog minuta, , ali je Salin pogodio trojku za 4:3.
Utakmica je počela!
Igrači Crvene zvezde se polako zagrevaju

Foto: B92/PT
Pobeda za oporavak
Košarkaši Cvene zvezde u poslednjem meču ove sezone u Evrokupu mogu da igraju rasterećeno. Rezultatski, sezona je, barem što se ovog takmičenja tiče gotova, ali pobeda bi posle serije loših rezultata bila velika stvar u psihološkom smislu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: