Crvena zvezda – Limož 83:71

Košarkaši Crvene zvezde drugu fazu Evrokupa otvorili su pobedom na domaćem parketu protiv Limoža rezultatom 83:71.

 (25:16, 15:16, 18:21, 25:18)
  CZV   LIM  
  83 : 71  
Kraj! Sigurna pobeda Zvezde za početak druge faze Evrokupa!
Crveno-beli su upisali osmu pobedu u nizu u svim takmičenjima i potvrdili da su jedni od favorita za plasman u nokaut fazu drugog najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Zvezda je od početka do starta vodila i bez većih problema držala situaciju pod kontrolom, iako je u nekim periodima meča oscilirala.
38' Ponovo Čović, Perperoglu se iskupio
Nova trojka Čovića, koji je definitivno igrač utakmice. Od kada je Filip ušao u igru Zvezdi sve funkcioniše u napadu, pa posle dva promašena slobodna bacanja Perperoglu pogađa trojku za +13.Utakmica još nije gotova, ali na dva minuta do kraja, posle trojke Hardija, Zvezda vodi 77:67.
36' Iks-faktor Čović prelama meč u korist Zvezde
Posle pogođene trojke i dve fantastične asistencije, Čović je pogodio i uz faul. Pogodio je slobodno bacanje i Zvezdi vratio +10. Čović "pleše" na terenu i sada sve ide preko njega. On upošljava Perperoglua, koji dobija faul pri šutu, ali promašuje oba penala. Ostaje 71:61.
34' Čović vadi Zvezdu iz problema
Fantastična sekvenca FIlipa Čovića. Prvo je pogodio trojku iz ugla uz dosta, dosta sreće, da bi zatim sjajno proigrao Cirbesa koji pogađa zicer za 65:58. Zvezda je naprasno podigla nivo u odbrani i sada Limož ne može da stvori poziciju u napadu, pa crveno-beli vode posle trojke Kešelje na asistenciju Čovića sa 68:58.
32' Minijatura Ruseja
Prva četiri poena za Francuze postiže Rusej, a Zvezda je sve slabija u napadu, što je problem. Zvezda se baš muči i Limož zatim prilazi na samo koš zaostatka, 60:58.
Zanimljivo poređenje
III četvrtina – Limož dobro parira, Zvezda i dalje vodi
Dobra četvrtina za Francuze. Smanjili su Zvezdinu prednost, koja ne liči na sebe sve od sredine druge deonice. Boriša Simanić je radio najveći posao za crveno-bele, što u napadu što u odbrani, ali je krajem deonice dobio četvrtu ličnu grešku i otišao na klupu. Dobru rolu imao je Marko Kešelj, koji je pogodio uz faul i doneo Zvezdi +7 na 20 sekundi do kraja. Na kraju četvrtine crveno-beli vode 58:53.
29' Simanić i Beron nepogrešivi, Zvezda u problemu
Beron pogađa za svoj 13 poen, uz šut za dva od 5/5. Koš Amerikanca je obezbedio Simanić, koji je uhvatio novi ofanzivni skok, ali u sledećoj odbrani zaradio četvrti faul, što će biti problem za crveno-bele. Samuels pogađa oba penala za 55:50.
27' Simanić igra "sam protiv svih"
Fantastična partija Boriše Simanića postaje sve bolja i bolja. Napravio je još jednu blokadu, pogodio i trojku i doneo Zvezdi 53:47, a konstantno dominira u skoku.
"Mladji deo severa iza tebe stoji, gazi Zvezdo ničeg se ne boji"

B92/PT
24' Limož i dalje dobro parira, Zvezda traži igru
Limož nastavlja da podiže nivo igre. Posle Simanićeve rampe Majls je pogodio svoju prvu trojku iz četvrtog pokušaja za 46:42. Beron je pogodio za Zvezdu dobrim prodorom, da bi zatim Odžo iznudio faul, ali promašio oba penala – 46:42.
22' Odličan start drugog poluvremena za Limož
Francuzi drugo poluvreme otvaraju serijom od 5:0, koju prekida Cirbes poenima iz reketa. Ajzea Majls je postigao svoj peti poen i približio Limož na tri poena zaostatka, a zatim je Cirbes promašio zicer, da bi Boriša Simanić monstruzno "zalepio" Tejlora! – 42:39.
Počelo je drugo poluvreme!

StarSport
Poluvreme: Zvezda odbranom do lepe prednosti
Zvezda je dobru igru iz prve četvrtine prenela na drugu, barem na prvu polovinu iste. I pored nekih sumnjivih sudijskih odluka Zvezda je povećavala prednost, koja je dostizala 13 poena, ali je malo posustala u završnici poluvremena, što je Limož iskoristio i prišao posle prvih 20 minuta na osam poena zaostatka – 40:32 za Zvezdu.

Najbolji posle prvog poluvremena su Beron i Reglend sa 9, Cirbes sa 7 i Simanić sa 6 poena, dok goste predvodi Hardi sa 12.
18' Zvezda malo pala, ali i dalje vodi
Limož je imao otvorenu trojku za samo -7, ali ju je, na sreću po Beograđane, "isciglao" Tejlor. Na drugoj strani poentirao je Perperoglu i vratio Zvezdi +12. Reglend nije poentirao uz zvuk sirene, ali nije ni Majls, pa je ostalo 38:26.

StarSport
16' Prvi put od početka odmor za Simanića
Boriša Simanić tek je u 16. minutu utakmice otišao na odmor. On je do tog trenutka upisao 6 poena, 3 skoka i dve blokade, a zamenio ga je Kešelj, na oduševljenje publike. Odžo je snažno zakucao u jednom, a zatim izborio dva bacanja u narednom napadu. Pogodio je jedno, za 36:23.
Nekorektno ponašanje igrača Limoža
Sudije su ponovo pogrešile - Majls je zakačio loptu koju je Beron poslao u aut, a sudije to nisu videle. Pitale su ga da li ju je pipnuo i, iako je bilo evidentno da jeste, on to nije priznao.
14' Zvezda igra impresivnu timsku odbranu
Čović je dva puta u istom napadu bio neprecizan za tri, ali je Zvezda ofanzivnim skokovima došla do poena, preko sveprisutnog Simanića. Crveno-beli ne igraju baš najbolje u napadu, ali su zato izuzetni u odbrani. Ipak, Hauard prekida lošu seriju svoje ekipe i pogađa za tri – 31:22.
12' Perperoglu ušao i odmah pogodio
Posle dugog napada Stratos Perperoglu, koji je ušao poetkom druge deonice, pogodio je šut za tri uz zvuk sirene. U narednom napadu Limoža useldila je veoma atraktivna "banana" Boriše Simanića. Samuels se iskupio i pogodio sa poludistance, Zvezda vodi 29:19.

Foto: Starsport
I četvrtina – Zvezda dobra na startu, bivši igrač Partizana tragičan
Posle prvih deset minuta Zvezda vodi 25:16. Crveno-beli su polako, ali sigurno gradili svoju prednost i na kraju došli do dvocifrenog vođstva. Dobro je igrao Cirbes, koji je bio aktivan i u napadu i u odbranu, dok je svoj doprinos dao i Džo Reglend sa devet, te Bili Beron sa sedam poena.
9' Samules "igra za Zvezdu"
Bili Beron iz meča u meč potvrđuje da je u fantastičnoj šuterskoj formi. Njegova prva trojka i sedmi poen za +10, a zatim i tri sekunde u reketu Samarda Samuelsa, drugi put u tri napada Francuza. Amerikanac je rešio da odlučuje i u narednom napadu svoje ekipe i bio neprecizan, a to nije uspeo da kazni Simanić, da bi ga u narednom napadu "zalepio" Simanić uz pomoć Cirbesa.
7' Zvezda čuva prednost
Crveno-beli čuvaju prednost nad Limožom. Reglend je postigao devet vezanih poena i odveo svoju ekipu na +8, a njegovu seriju prekinuo je Dvajt Hardi trojkom. Zvezda vodi 21:14.
Zvezda oštećena
Posle blokade Simanića za napad Limoža ostalo je 0.4 sekunde i Hauard je postigao trojku, a sudije su procenile da je to učinio na vreme. Na ponovljenom snimku se jasno vidi da on to nije uradio na vreme, ali su sudije priznale koš i kasnije dodelile tehničku grešku crveno-belima.
4' Cirbes briljira, bude se i ostali
Butej, najbolji igrač Limoža, pogodio je otvorenu trojku, ali na drugoj strani blista Cirbes. Posle poena uspeo je da zabeleži drugu asistenciju za 10:8. Džo Reglend je "promešao" odbranu Francuza i doneo crveno-belima +4.
2' Dobar poenterski početak
Prvi koš na meču postigao je Bili Beron putem jednog teškog šuta, ali su zatim poentirali i Dvajt Hardi i Aksel Butej. U narednom napadu odličnom timskom akcijom Simanić je ostao sam i zakucao, a zatim je Cirbes doneo Zvezdi prednost od 6:5.
Meč je počeo
Zvezda bez Fajea, Dobrića i Radanova - Simanić u prvoj petorci!

Foto: Starsport
U "Pioniru" se očekuje oko 5.000 ljudi

Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 live blog u kojem ćemo pratiti meč Crvene zvezde i Limoža u Evrokupu.

Možda vas zanima

Podeli: