Finale, 2. meč: Crvena zvezda – Partizan 85:81

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugom meču finala ABA lige rezultatom 85:81 i došli na pobedu od titule u regionalnom šampionatu.

Dobro došli
Od 20 časova pratimo drugi meč finala ABA lige. Ostanite uz B92.net!
...
Kraj!
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugom meču finala ABA lige rezultatom 85:81 i došli na pobedu od titule u regionalnom šampionatu.
10‘ Šta radi Lesor...
Dobio je instrukcije da promaši drugo slobodno bacanje, ali je on to učinio na svoj karakteristični način. Napravio je prestup i ponovo kiksirao u finišu...
10‘ Polovičan Ledej – 83:80
Lopta sa strane za Partizan, nakon čega crveno-beli prave faul odmah. Na liniju za slobodna bacanja ide Lesor.
10‘ Nesportska!
Kakva drama u "Pioniru"! Zvezda ima plus četiri što znači da Partizan može da pređe i u vođstvo.
10‘ Lazić pravi faul
Kapiten crveno-belih pravi neshvatljiv faul. Sudije gledaju da li se dogodio pre ubacivanja lopte i ako je to slučaj biće nesportska lična greška.
10‘ Ivanović polovičan – 83:79
Faulirali su igrači Partizana najboljeg izvođača slobodnih bacanja na parketu. Ipak, isplatilo im se nakon što je Ivanović promašio prvo bacanje. Novi tajm-aut.
10‘ Kuca Lesor – 82.79
Brzo su realizovali igrači Partizana ovaj napad, potrošeno je osam sekundi nakon čega je Lesor zakucao za minus tri. Novi tajm-aut na 11 sekundi do kraja.
10‘ Kalinić pogađa oba slobodna – 82:77
Šest sekundi je prošlo pre nego što je fauliran Kalinić koji pogađa oba slobodna bacanja. Na satu je ostalo 19 sekundi.
10‘ Drama u finišu
Prekombinovali su igrači Zvezde u napadu i izgubili loptu. Usledila je kazna sa suprotne strane nakon što je Ledej položio i doveo Partizan na minus tri na 25 sekudni do kraja.
9‘ Mitrović tu kad je najpotrebnije – 80:74
Nekoliko bitnih poena krilnog centra crveno-belih poput ovog na asistenciju Kalinića za plus šest na minut i po do kraja. Na drugoj strani igrači Partizana posustaju sa linije za slobodna bacanja i dozvoljavaju protivniku da se odlepi.
6‘ Auuuuuuuuu
Kakvo kucanje Ostina Holinsa. Prava pometnja je nastala u reketu Partizana i kada se činilo da su crno-beli stigli do lopte istu gube. Pokupio ju je Zvezdin bek koji kuca i pravi potez meča za 76:73.
5‘ Kakva košarka – 72:71
Zvezda ponovo vodi nakon što je pet napada dve strane završeno sa pet trojki u nizu. Kalinić je doveo svoju ekipu u prednost na 69:68, odgovorio je Ledej, a potom i Kalinić još jednom trojkom za 72:71. Pršti na sve strane.
4‘ Partizan vodi – 66:68
Dve trojke u nizu Alekse Avramovića koji briljira u ovoj četvrtini u kojoj je ubacio osam poena. Prva prednost Partizana još od početka meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
3‘ Partizan na minus dva – 64:62
Kao da su oni incidenti podstakli crno-bele da se probude. Kuca Avramović i dovodi svoju ekipu na posed razlike. Dejan Radonjić je tražio tajm-aut, videćemo da li će biti reakcije njegovih igrača.
2‘ Smanjuje Partizan – 62:58
Trojka Mura, pa poeni Lesora za samo minius četiri. Očekuje nas uzbudljiva završnica.
1‘ Počela je poslednja četvrtina
10‘ Uh, kakav koš umalo
Imao je Partizan poslednji napad, ali je Madar udvojen i izgubio je loptu. Pokušao je sa 3/4 Stefan Lazarević, ali je lopta ostala na obruču.
9‘ Ponovo dvocifrena prednost Zvezde – 62:52
Lazić je pogodio gotovo akrobatsku trojku, a potom je poentirao i Mitrović za plus 10.
8‘ Na terenu sve miruje u međuvremenu
Dugo stoji semafor na 57:50, a ponajviše se ispromašivao Smailagić sa dva katastrofalna šuta za tri.
6‘ Neverovatne scene u "Pioniru"
Izgleda da je Rade Zagorac ili neko iz delegacije Partizana pogođen u glavu sa neidentifikovanim predmetom, dok se čuju i neprimerena skandiranja sportskom direktoru Partizana Zoranu Saviću.

Sudija Ilija Belošević po ko zna koji put poziva na smirivanje strasti i traži od čelnika Zvezde da se obrate navijačima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
4‘ Avramović odličan u nastavku
Fintirao je protivnika i ostao sam na šutu za tri što realizuje. Njegov peti poen u trećoj četvrtini, a deveti ukupno za 53:47.
3‘ Stiže kazna – 51:42
Brza četiri poena Zvezde nakon što su pogodili Mitrović i Kalinić. Da li će se Partizanu obiti o glavu neopreznost u odbrani?
1‘ Partizan u sve većim problemima
Za samo 50 sekundi Matijas Lesor pravi dve lične greške, odnosno četiri ukupno. Na centarskoj poziciji će umesto njega zaigrati Smailagić.

Dugo na terenu nema Pantera koji ima tri faula, kao i Ledej.
1‘ Kuca Avramović za minus pet
Nastavljaju crno-beli kako su završili drugu deonicu. Avramvoić krade loptu i kuca za dodatno smanjenje prednosti Zvezde – 47:42.
1‘ Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme – 47:40
9‘ Tehnička za Radonjića
Najverovatnije zbog prigovora nakon nedavnih dešavanja. Pogaša Mur sa linije za slobodna bacanja za 45:38.
9‘ Zakucava Lesor – 45.37
Čini se da je francuski centar nagazio Luku Mitrovića prilikom skoka u odbrani nakon čega je Partizan krenuo u napad koji se okončao kucanjem Lesora za njegov 10 poen i on je prvi dvocifren u ekipi Partizana.
9‘ Problemi u organizaciji napada na obe strane
Zvezda je već dva puta u ovoj četvrtini dozvolila da joj istekne vreme za napad, dok su igrači Partizana prodali nekoliko lopti.
8‘ Zvezda uzvraća serijom – 45:33
Vraćaju crveno-beli svih šest poena prednosti. Prvo se Luka Mitrović upisao u strelce, da bi potom iz dva kontra napada poentirali Nikola Kalinić i Ivanović za plus 12.

Zvezdin krilni košarkaš je prvi dvocifreni na ovom susretu sa 11 poena. Holins i Panter imaju po devet.
6‘ Partizan u seriji – 39:33
Poslednjih šest poena postigli su igrači Partizana. Lesor je najpre probio i položio, a potom su Avramović i on bili precizni sa linije za slobodna bacanja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
4‘ Trojka za trojkom – 39:27
Pogodio je Aleksa Avramović otvoren šut za tri, ali na drugoj strani odmah odgovara Ognjen Dobrić. Sjajno šutira Zvezda za tri – 7/11.
3‘ Nova trojka za Zvezdu i veliki problemi za Partizan – 36:24
Holins pogađa drugu trojku na ovom meču i to uz faul Pantera. Ne slaže se američki bek sa odlukom sudije Ilije Beloševića, a ovo je već njegov treći faul koliko ima i Ledej.

Holins je realizovao i dodatno slobodno bacanje.
3‘ Početak pripada Partizanu
Poentirao je Zagorac, na šta je uzvratio Kalinić trojkom što su za sada jedini poeni Zvezde u ovom delu igre. Usledila je mini-serija Partizana 4:0 nakon čega je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut.
1‘ Počela je druga deonica
Kraj prve četvrtine – 29:18
Problem za Partizan
Krilni centar Partizana Zek Ledej je napravio treću ličnu grešku na minut do kraja prve četvrtine. Kevin Panter ima dva na svom kontu.
9‘ Najveća prednost Zvezde – 28:16
Kratko je trajala renesansa Partizana, a ugasio ju je Ognjen Dobrić. Najpre trojka, a potom sa linije za slobodna bacanja donosi svojoj ekipu plus 12.
7‘ Prekinuta serija Zvezde – 19:14
Pogađa Dalas Mur trojku, a potom je Kevin Panter bio precizan oba puta sa penala. Prepolovljena je prednost Zvezde.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
6‘ Prva dvocifrena prednost na meču – 19:9
Pogađa Holins iz okreta za prvu dvocifrenu prednost jedne ekipe i nastavak serije.

Željko Obradović traži tajm-aut na kom ima samo jednu poruku za svoje igrače:

"Igramo mekano!"
5‘ Kuzmić maestralan – 17:9
Vezao je šest poena. Najpre je pogodio dva slobodna bacanja, pa bio polovičan u narednoj turi penala. Promašio je drugo, pokupio je Stefan Lazarević ofanzivni skok i asistirao Kuzmiću koji je poentirao uz faul Lesora. Realizovao je i dodatno slobodno bacanje za seriju Zvezde 12:0.
5‘ Holins!
Nova trojka za Zvezdu i nova prednost. Pogađa Holins koji već u narednom napadu krade loptu od Pantera i dovodi svoju ekipu u poziciju da poveća prednost – 11:9.
4‘ Trojke na sve strane
Dobar šuterski start dve strane, a crveno-beli ne dozvoljavaju protivniku da se rezultatski odvoji. Panter je pogodio trojku za +4, ali odmah odgovara Kalinić na drugoj strani sa drugom trojkom na meču.
2‘ Uzvraća Kalinić – 3:2
Loša komunikacija odbrane Partizana. MVP ABA lige je ostao sam na šutu za tri poena i ne propušta priliku da donese svojoj ekipi prve poene i vođstvo.
1‘ Pogađa Mur – 0:2
Kombinuju Lesor i Mur u pikenrolu. Francuz je ostavio loptu Muru koji šutira sa poludistance i pogađa za prve poene na meču.
1‘ Meč je počeo
Prvi napad za Partizan.

Foto: B92/PT
Igrači su na terenu

Foto: Petar Tadiæ/B92

Foto: Petar Tadiæ/B92
Izjave pred meč
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde mts:

"Očekuje nas još intenzivnija utakmica u rasporedu po kome se finale igra na svaka dva dana. Moramo da budemo spremni da još jednom odbranimo domaći teren. Svesni smo veće važnosti drugog meča protiv Partizana, zbog toga moramo biti veoma skoncentrisani, da sa velikom energijom i odgovornošću odigramo ovu utakmicu koja zbog samog rasporeda dobija na još većoj važnosti! Zbog toga očekujem još veću podršku sa tribina u nedelju uveče".

Ognjen Dobrić,igrač Crvene zvezde mts:

"Pred nama je još teža utakmica nego u petak. Nemamo puno vremena da se odmorimo i pripremimo za novi izazov i utakmicu. Igramo novi meč u razmaku od 48 sati, što je nova situacija jer je u pitanju finalna serija. Moramo da odigramo još bolje, jos čvršće i sa još više koncentracije jer je ova utakmica još važnija od one prve! Pozivam naše navijače da dodju sutra u još vecem broju i pruđe nam još veću i još glasniju podršku!“.

Željko Obradović, trener Partizana NIS:

"Nova utakmica u seriji dolazi već sutra. Imamo danas trening i analizu svega što se sinoć dešavalo, pa ćemo učiniti sve što je u našoj moći da stvari koje nisu bile dobre ispravimo. Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj će intenzitet i čvrstina morati da budu na nivou finala i mi tako moramo da igramo ukoliko želimo da se borimo za drugačiji ishod utakmice od onog u prvom meču".

Aleksa Avramović, igrač Partizana NIS:

"Sutra je nova utakmica u kojoj moramo da damo sve od sebe kako ne bi ponavljali greške koje smo u seriji pravili. Takozvani prazan hod i period loše igre na početku drugog poluvremena smo skupo platili, baš kao što ćemo svaki put platiti ako takve stvari budemo ponavljali. Imamo jedan dan za predah, analizu i pripremu. Verujem da ćemo sutra na terenu izgledati mnogo bolje".
 29:18, 18:22, 15:13
  CZV   PAR  
  85 : 81  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: