Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.09.2011.

10:19

Teodosić: "Nisam jedini krivac"

Posle neuspeha na Evropskom prvenstvu košarci najviše kritika upućeno je Milošu Teodosiću. On kaže da je jedan od krivaca, ali da nije jedini.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Posle realno slabih igara na prvenstvu, javnost kao da je zaboravila šta je do sada Teodosić uradio za nacionalni tim. Od heroja postao ja najveće razočaranje.

“Ja sam, ne mogu da kažem glavni krivac, ali jedan od glavnih za ovaj neuspeh. Nadali smo se plasmanu na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali sada treba razmisliti o igrama, pa kasnije ući u dublje analize”.

On kaže da ništa ne bi menjao, osim situacije na meču sa Francuskom.

Ne bih menjao ništa, možda samo onaj Savanov promašaj protiv Francuske. Ali, u tu drugu grupu smo ušli svesni da nam treba jedan trijumf za ulazak u četvrtfinale, što smo i ostvarili protiv Turske. Bilo je mnogo razloga zbog kojih nismo pružili maksimum, ali smo i dalje tim. I ostaćemo. Imamo karakter, mladi smo i naše vreme dolazi”.

Na pitanje novinara Večernjih novosti šta je to karakter tima Teodosić je odgovorio:

Ja sam tu reč karakter čuo od vas novinara, ali mi jesmo tim i to ćemo biti. Tačno je da smo psihološki pali protiv Litvanije, možda je to naš srpski mentalitet. S druge strane, neke stvari su zaista neobjašnjive. Nijednom mom saigraču ne mogu ništa da zamerim”.

Srbija je 2009. godine iznenadila sve. Na prvenstvu sveta u Turskoj bili dmo četvrti, sada smo osmi.

Jeste veliki pad, sami smo krivi. Sami smo bili pobednici, sami smo i gubitnici. Trebalo bi da izađemo mirno iz ovoga, bez svađa. Igraće se Olimpijske igre i 2016. Napravili smo dva dobra rezultata, ali sve se to zaboravlja zbog jednog neuspeha. Okej, svesni smo da smo napravili veliki kiks”.

Ostaje pitanje može li Srbija da se oporavi od ovog šoka.

Pokazali smo da možemo. U Litvaniji je bilo i drugih stvari, na koje nismo mogli da utičemo. Spremni smo za nastavak borbe”.

Ono što hrabri je da nije ponestalo motiva.

Nikako, i dalje je ogroman. Moramo dobro da razmislimo o ovom prvenstvu i da od narednog okupljanja za kvalifikacije odigramo kako znamo i umemo”.

Jedno od otvorenih pitanja je ko će doći na okupljanje reprezentacije.

Rekao sam ranije da nijedan igrač neće odbiti reprezentaciju, siguran sam da ćemo se svi okupiti i za te kvalifikacije. Zaista imamo sjajnu atmosferu i posle ovog neuspeha, ali moramo to da pokažemo i na terenu”, rekao je Miloš Teodosić po povratku reprezentacije iz Litvanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve