Nova vest
Košarka

Petak, 09.09.2011.

14:21

Španija se poigrala sa Srbijom

Košarkaška reprezentacija poražena je i u drugom meču grupe E. Španija je do nogu potukla naš tim sa 84:59 (23:14, 20:18, 27:17, 14:10).

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Iako ta utakmica nije bila odlučujuća za plasman našeg tima u četvrtfinale, izabranici selektora Ivkovića su bili samo trening partner sjajnim Špancima.

Fantastičnu partiju odigrala su braća Gasol sa ukupno 46 poena. Pau je ubacio 26 (8sk), a Mark je postigao 20, uz deset skokova. Najbolji učinak u našem timu imao je kapiten Krstić sa 12 poena i sedam skokova.

Španci su do sada samo jednom poraženi na takmičenju, i to od Turske, sa kojom naša selekcija igra poslednji meč u grupi i koju će morati da pobedi, bez obzira na ishod meča sa Španijom.

Naš selektor je izveo stratnu postavu Teodosić, Krstić, Kešelj, Mačvan, Tepić Za Špance su počeli Navaro, Kalderon Fernandez i braća Gasol.

Počelo je loše po nas, Španci su poveli sa 4:0, a naši iskoristili tek četvrti napad, preko kontre Mačvana. Dobro za naš tim je bilo što je Pau Gasol veoma brzo napravio drugi faul, ap je morao na klupu, već u trećem minutu, ali nije to što je njegov brat Mark preuzeo ulogu strelca.

Nije išlo dobro u realizaciji napada pa su Španci već na polovini prve četvrtine stekli veliku prednost 14:5. Posle toga Ivković je tražio tajm aut, nakon čega se naš tim prenuo i smanjio na 15:9. Usledio je period nešto lošije igre Španaca što su naši dobro iskoristili i smanjili na 15:11, ali je odmah zatim trojkom uzvartio Navaro za 17:11.

Ivković jepred kraj četvrtine uveo Markovića, Paunića, Perovića, Bjelicu i Savanovića. Španci su povećali na 22:14, a do kraja prvog dela utakmice i na . Vrlo lako su dolazili do lopti ispod našeg koša što je napravilo razliku od devet poena. Postava koja je završila prvu, počela je drugu četvrtinu.

Španci su uvećali prednost posle prodora Fernandeza, Paunić je trojkom smanjio na 25:17. Odmah je uzvartio Pau Gasol, ali je zatim trojku pogodio Savanović, za 27:20.

Prvu put na prvesntvu u igru je ušao Marjanović i odmah izgubio loptu, ali Španci to nisu iskoristili. U kontri je Bjelica smanjio zaostatak na šest poena, 28:22.

Sa penala je Gasol pogodio oba puta. Naši nisu iskoristili naredni napad, u kontru je krenuo Fernandez, ali ga je Bjelica sjajno izblokirao. Ponovo je Pau bio na liniji za slobodna bacanja, a sudije su dva puta naknadno davale šansu Špancu. Zbog progovora Krstić je dobio tehničku, a Navaro dva puta promašio sa penala.

Umesto Markovića ušao je Teodosić, ali ni to nije pomoglo, pa su Španci došli do najveće prednosti na meču 39:22.

Trojkom Savanovića dolazimo do 39:27, a iz kontre Tepić smanjuje na 39:29. U seldećem napadu Ivković donija tehničku grešku, ovog puta Navaro nije promašio, 41:29. Pau Gasol u nastavku napada povećava na 43:29. Savanović novom trojkom postavlja konačan rezultat prvog poluvremena 43:32.

Ivković je u trećoj četvrtini krenuo sa petorkom Paunić, Mačvan, Teodosić, Kešelj, Paerović

Na dobru asistenciju Mačvan smanjuje na 43:34, ali je nerezonskim polaganjem na deugi obruč Perović dao Špancima priliku da prednost povećaju, što je Pau Gasol i učinio trojkom. Na 49:34, povećava Kalderon trojkom. Mačvan je blokiran u šutu za tri poena, a onda je iz polukontre precizan bio Navaro za 51:34.

Pas Kešelja seče Kalderon i povećava na 53:34, što je u tom momentu bila najveća prednost Španaca. Naši ponovo nisu bili uspešni u napadu, pa je sa linije za slobodna bacanja Pau Gasol povećao na 55:34. Ništa nije polazilo za rukom našoj ekipi pa “furija” preko Navara povećala na 57:34. Konačno je crnu seriju zakucavanjem prekinuo Perović, na asistenciju Teodosića.

Posrtanje se nastavilo pa nas je Pau Gasol zakucao za 66:40. Španci su nas kontrama kažnjavali pa su došli do 70:41, ubacivši deset uzastopnih šuteva.

Naši su uspeli da malo smanje razliku koševima Krstića i Tepića na 70:47. Fakini je nastavio da deli tehničke, ali ovog puta nije je dao nama već Fernandezu. Bjelica je sa penala smanjio na 70:49, a u poslednjem našem napadu Tepić je bacio loptu u ruke protivniku.

Srbija je četvrti deo igre počela u sastavu Bjelica, Mačvan, Tepić, Krstić i Marković. Srbija dobrom odbranom i konačno nešto boljom realizacijom dolazi na podnošljivih 16 razlike 70:54. Seriju je prekinuo Pau Gasol.

Španci nisu dozvolili Srbiji da se približi, poveli su sa 74:54, a Mačvan je smanjio na 74:56. Pau Gasol je nastavio da zatrpava koš Srbije za 77:58, a nove poene ubacio je i Navaro. Kalderon nije dozvolio zakucavanje Kešelja, koji je sa linije za slobodna bacanjasmanjio na 79:59. Na kraju su Španci počeli da izvode egzibicije i sa drugom postavom stigli do konačnih 84:59.

U ostalim mečevima drugog kola ove grupe kasnije se sastaju Nemačka - Turska i Francuska - Litvanija. Srbija u nedelju igra ključni meč na prvenstvu sa selekcijom Turske gde joj je neophodna pobeda za plasman u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

332 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve