Nova vest
Košarka

Petak, 02.09.2011.

14:11

EP: Srbija teško dobila Izrael 89:80

Reprezentacija Srbije pobedila je i treći meč na Evropskom šampionatu. Posle velike borbe savladana je ekipa Izraela sa 89:80 (22:25, 13:16, 23:23; 31:16).

Izvor: JT ČŽ

Autor:JT ČŽ

Default images

U Litvaniji sledi dan pauze, sledeći meč naša selekcija igra protiv Nemačke u nedelju od 20 časova.

Najbolji pojedinac u redovima Srbije bio je Duško Savanović sa 24 poena i sedam skokova. Odlični su bili Nenad Krstić sa 17 poena i sedam skokova i Marko Kešelj sa 15 poena i takođe sedam skokova. Kod Izraela najefikasniji je bio Halperin sa 18.

U startnoj petorci Srbije igrali su Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Duško Svanović, Marko Kešelj i Nenad Krstić, kao što je slučaj bio i protiv Letonije. U prvoj petorci Izraela našli su se Nisim, Blu, Pnini, Elijahu i Halperin.

Srbija je izborila prvi napad na utakmici, ali su obe ekipe vrlo nervozno ušli u meč i prvi poen postigao je Halperin tek posle minut i po, za vođstvo Izraela od 3:0. Već u narednom napadu, Izraelci su nastavili seriju, preko Elijahua, a prekinuo ju je tek u trećem minutu pošto je jednom bio siguran sa slobodnih bacanja.

Posle faula Savanovića, Pnini je oba puta bio precizan sa penala za vođstvo od 9:1, pre nego što je upravo Savanović trojkom, a potom i polaganjem smanjio zaostatak na tri poena, da bi u petom minutu Tepić i Krstić doneli Srbiji izjednačenje - 11:11. Ipak, odmah u sledećem napadu Blu je postigao novu trojku, a isto je učinio i Halperin nekoliko trenutaka kasnije za novo vođstvo od 17:11. Izraelci su održavali to vođstvo sve do sedmog minuta kada je Kešelj trojkom smanjio na 19:16.

Savanović je već u sledećem napadu smanjio na poen zaostatka, pre nego što je Elijahu vratio Izraelu tri poena prednosti, da bi Teodosić ponovo primakao Srbiju. Naši reprezentativci imali su vrlo brzo šansu da dođu do vođstva ali se Kešelj spetljao u napadu pa su Nisim i Kadir potom bez većih problema ponovo povećali prednost Izraela. Do kraja četvrtine, Bjelica je jedino uspeo da smanji na 25:22.

Drugu četvrtinu počela je petorka Marković, Rašić, Bjelica, Perović i Mačvan. Dva i po minuta trebalo je našem timu da dođe do izjednačenja 27:27. Do prvog vođstva na meču došli smo u trećem minutu druge četvrtine, posle dobrog izvođenja slobodnih bacanja Milana Mačvana. Izraelci prave nosvu seriju i preokreću na 41:31, osam poena u nizu postigao je Blu. U tim momentima viđeno je potpuno rasulo u našem timu, dve izgubljene vezane lopte, posle kojih su Izraelci iz kontri postizali poene. Seriju protivnika prekinuo je Mačvan poenom sa slobodnih bacanja. Do kraja četvrtine došli smo do podnošljivih šest minusa 41:35, pošto su u poslednjim sekundama promašili Teodosić i Kešelj iz odbitka.

Treću četvrtinu počeli smo u sastavu Paunić, Krstić, Tepić Teodosić, Savanović. Počelo je pogotkom Savanovića za 37:41. U strelce se upisao i Tepić, ali su Izraelci odmah odgovorili trojkom za 46:39. Pri rezultatu 48:41 nesportski potez izveo je Pnini, kada je bez ikakvog tazloga udario Krstića u stomak laktom bez lopte, ali sudije to nisu videle. Čak je i Ivković skočio sa klupe, posle čega su sudije svirale nama tehničku, a Pnini pogodio sa penala oba puta.

U nastavku su Izraelci pogodili i trojku za 53:41. Uzvratio je Savanović za serijom od četiri poena za minus osam. Krstić smanjuje na 53:47, ali je Halperin odmah zatim bio precizan u prodoru. U tom momentima Savanović je preuzeo odgovornost. Postigao je koš, ali je promašio sa penala. Održavao na je na zaostatku od šest poena 57:51. Perović je zamenio Krstića, a Kešelj Paunića. Rašić je nagazio liniju za 58:53, da bi Savanović dvojkom uz faul, koji nije iskoristio, primakao Srbiju minus tri.

Ipak, u narednim napadima, posle promašaja naših igrača, Izraelci su uspeli da ponovo povećaju svoju prednost, koja je dva minuta pre kraja trećeg perioda iznosila 62:55, zahvaljujući Nisimu i Elijahu. Srpski košarkaši su olako iskoristili naredni napad pošto im je isteklo vreme, ali su i Izraelci bili brzopleti, što je iskoristio Kešelj i konačno upisao novu trojku za naš tim. Savanović nije pogodio poslednji šut, pa je treća četvrtina završena rezultatom 64:58 za Izrael.

Poslednju četvrtinu počela je petorka Teodosić, Marković, Perović, Savanović, Kešelj

Posle nekoliko promašenih šuteva na obe strane, Perović je pogodio uz faul i smanjio na 64:61. Za tri su promašili Teodosić dva puta i Marković, dve lopte je uhvatio Kešelj, jednu Perović. Iz četvrtog pokušaja nije uspeo Savanović. Konačno smo izjednačili trojkom Markovića, vratio je Blu, ali odmah zatim i Kešelj za 67:67. Novo vođstvo imali smo na 70:69. Konačno je promašio i Blu, aiz kontre fauliran je Marković, koji je bio oba puta precizan sa penala, za 72:69. Elijahu je smanjio na 72:71. Nenad Krstić sa linije slobodnih bacanja povećava na 74:71. Kešelj četvrtom trojkom povećava na 77:71, pre toga je skinuo sumnjivu loptu sa obruča, ali sudije nisu reagovale.

Elijahu smanjuje na 77:73, a Mačvan promašio ispod koša. Nisim je krenuo pod koš, okrenuo Markovića, koji je napravi faul, pa je Izraelac smanji na 77:76. Krstić horogo ponovo donosi prednost od tri poena. Pnini promašuje za tri, a u nastavku igre Blu je faulirao Krstića. Kapiten je bio precizan oba puta za plus pet, 81:76. Posle prilično beizedejne akcije Savanović postiže trojku za 84:76. Petom trejkom, bez promašaja, Kešelj stavlja tačku na meč. Do kraja je rezultat bio 89:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve