Nova vest
Košarka

Sreda, 31.08.2011.

14:02

EP: 'Orlovi' uspešno poleteli!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju sa 80:68, u prvom kolu B grupe na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi meč u Litvaniji izabranici Dušana Ivkovića igraju već u četvrtak od 14 časova i 15 minuta, a protivnik je selekcija Letonije.

Premijerni meč na šampionatu Evrope Srbija je odigrala sa dosta uspona i nešto manje padova, ali je na kraju zabeležena sigurna pobeda što je najvažnije na startu.

Bekovski tandem Tepić-Teodosić vodio je našu selekciju do pobede. Teodosić je imao 15 poena, osam asistancije i tri skoka, dok je Tepić pored 15 poena imao i četiri uspešna dodavanja. Sjajan je bio i Milan Mačvan sa 14 poena i osam skokova. Osam je ubacio Krstić, sedam Kešelj, a šest Perović. U sastavu Italija Barnjani je postigao 22, a Galinari 15 poena.

Dušan Ivković počeo je duel protiv Italije u petorci Teodosić, Tepić, Kešelj, Savanović, Krstić. Sa druge strane, Simopne Pjaniđani odlučio se za Manćinelija, Belinelija, Galinarija, Haketa i Kusina.

Loše smo počeli, prve poene postigli smo tek posle više od tri i po minuta (trojka Tepića), a pre toga Italijani su postigli sedam poena. Nakon trojke Tepića i Teodosić je pogodio jednu, a nadovezao se i Krstić uspešnim šutem sa poludistance (9:8).

Međutim, naša selekcija je stala na tome, do kraja četvrtine samo je Teodosić ubacio dva poena, pa su Italijani imali plus osam nakon prvih deset minuta (18:10). Tim Simonea Pjaniđanija se na početku oslanjao najviše na svoje NBA igrače i njihova individualna rešenja, i to im je prolazilo.

U drugoj deonici Ivković je promenio kompletnu petoruku, pa su na parketu bili Perović, Mačvan, Bjelica, Rašić i Marković. Agresivnija igra i raspoloženi Mačvan i Marković (6 poena) doneli su u 15. minutu prvo vođstvo Srbije na utakmici (23:22).

I u nastavku drugog kvartala Mačvan je vukao ekipu. Srbija je igrala pre svega dobro u odbrani, krilnom centru Makabija priključili su se Rašić i Tepić, pa je na poluvremenu bilo odličnih 35:29 za našu selekciju.

Tek početkom drugog poluvremena Srbija je zaigrala onako kako se od nje očekuje. Teodosić je počeo sa svojim lucidnim asistencijama, Tepić je igrao odlično i vrlo brzo naša ekipa je serijom 14-3 došla do ubedljivih 49:32 u 24. minutu.

Prednost Srbije rasla je do plus 18 (52:34), a onda je usledila serija Italijana 7-0 (52:41) i Ivković je bio u 36. minutu primoran da zatraži tajm-aut. Uspela je naša ekipa na trenutak da odbije nalet protivnika, ali Italija je u nastavku nastavila sa znatno bržom igrom u napadu i dva minuta pre kraja treće deonice prišla je na samo minus četiri, a toliko je bilo i pred početak četvrte četvrtine (57:53).

Iako su se Italijani u drugom delu treće četvrtine ozbiljno približili, utakmica je odlučena već u prva tri minuta poslednje deonice. Srbija je zaigala veoma disciplinovano u odbrani, napravila je seriju 9-0 i ponovo je došla do dvocifrene prenosti (66:53).

U nastavku meča Srbija se potpuno razigrala, pa je veoma brzo ponovo došla do najvećih plus 18 (75:57). Italijani su do kraja uspeli da ublaže poraz, ali pobednik meča nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Srbija: Teodosić 15 (8 as), Tepić 15 (4 as), Rašić 5, Paunić, Bjelica 3 (5 sk), Marković 2 (5as), Savanović 5 (6 sk), Kešelj 7, Krstić 8, Perović 6, Marjanović, Mačvan 14 (8 sk).
Italija: Maestranci, Karareto 2, Manćineli 8 (6 sk), Barnjani 22 (9 sk), Galinari 15, Mordente 3, Chinćarini, Belineli 9 (5 as), Kuzin 2, Da Tome, Renci, Heket 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve